Düsseldorf International Airport kiest voor uniek draaideurconcept van Boon Edam

Düsseldorf International Airport kiest voor uniek draaideurconcept van Boon Edam van Koninklijke Boon Edam

Door: Koninklijke Boon Edam  13-07-2011
Trefwoorden: Energie, Innovatief, Energiebesparing

Koninklijke Boon Edam heeft de unieke Twintour-draaideur met hoge capaciteit, die voldoet aan de strenge Duitse veiligheidsnormen (DIN 18650), geïnstalleerd in de hoofdingang van de internationale luchthaven in Düsseldorf. Dit is de eerste draaideur van dit type dat in Duitsland is geïnstalleerd.

Duizenden reizigers per dag
Elke dag opnieuw passeren duizenden reizigers de ingang van de luchthaven Düsseldorf. Dit maakt het essentieel dat de toegepaste entrees de hoge aantallen passagiers kunnen verwerken. Om daarnaast tegelijkertijd een stabiel binnenklimaat in de passagiersterminal te kunnen handhaven, heeft de luchthaven ervoor gekozen om draaideuren toe te passen.

Enorm besparingspotentieel
Stefan Schmidt, Managing Director van Boon Edam GmbH, verteld: “Bij één van de andere ingangen had Düsseldorf International Airport al positieve ervaringen opgedaan met een draaideursysteem. Toen aanpassing van de hoofdingangen werd overwogen, heeft de luchthaven contact gezocht met Boon Edam. Onderzoek met een programma om energiebesparingen te berekenen toonde duidelijk de winst van draaideuren op de luchthaven aan.” Het installeren van draaideuren bij alle ingangen zou een jaarlijkse besparing van 2,1 miljoen kWh en tot 2400 ton CO2 opleveren, waardoor aanzienlijk zou worden bespaard op energiekosten en de milieubelasting van de luchthaven zou verminderen.

De eerste Twintour-draaideur werd in februari 2011 geïnstalleerd. Later dit jaar zullen nog twee andere terminalingangen worden voorzien van Twintour-draaideuren, zodat passagiers de internationale luchthaven in Düsseldorf eenvoudig en veilig kunnen betreden en verlaten.

Bijzonder entreeconcept
De Twintour is een flexibel draaideurconcept dat bestaat uit twee of meer tweevleugelige draaideuren die in verbinding staan met elkaar via een bestaande of speciaal geconstrueerde sluis. Dankzij een speciaal ontwikkelde gesynchroniseerde aandrijving draaien de deurenstellen haaks op elkaar, waardoor een tochtvrije entree altijd verzekerd is. Door het unieke concept kent deze draaideur een ongekende doorloopcapaciteit. De Twintour biedt een rechte doorloop in twee richtingen tegelijkertijd en biedt ruim toegang aan grote objecten zoals trolleys en bagagewagens. Daarom is deze draaideur de ideale oplossing voor de duizenden passagiers die Düsseldorf International Airport elke dag verwerkt.

======================================

Voor meer informatie
Koninklijke Boon Edam
Dhr. H.J. Goede - Marketing Manager Nederland
T 0299 38 08 08
E hjg@boonedam.nl

Over Koninklijke Boon Edam
Koninklijke Boon Edam is opgericht in 1873. In de loop der jaren heeft Boon Edam zich ontwikkeld als marktleider in draaideuren en toonaangevend leverancier van beveiligingsproducten. Met dochterondernemingen in 15 landen, productiefaciliteiten in China, Nederland en de Verenigde Staten en geautoriseerde distributeurs in meer dan 60 landen, zijn de kernactiviteiten voornamelijk toegespitst op draaideuren, beveiligingsproducten en service & onderhoud.

Trefwoorden: Automatische Draaideur, Automatische Draaideuren, Bespaar Energie, Boon, Co2, Draaideur, Draaideuren, Energie, Energiebesparende Draaideur, Energiebesparing, Energiezuinig, Innovatief, Speciale Deuren, Tochtwering,

Andere producten en diensten van Koninklijke Boon Edam

Op alle fronten een bijzonder entreeconcept van Koninklijke Boon Edam thumbnail
07-11-2012

Op alle fronten een bijzonder entreeconcept

• beter bestand tegen intensief en onzorgvuldig gebruik; • ideale oplossing voor mindervaliden, het afleveren van goederen en bij eventuele calamiteiten; • natuurlijke scheiding krijgt van in- en uitgaande passanten; • hogere capaciteit; • meerdere vluchtwegmogelijkheden in noodsituaties; • ten tijde van service en onderhoud altijd een deur functioneren, zodat de toegang nooit afgesloten wordt; • energiebesparing, tochtreductie en beheersbaar binnenklimaat; • esthetisch fraaie entree.


Op alle fronten een bijzonder entreeconcept van Koninklijke Boon Edam thumbnail
07-11-2012

Op alle fronten een bijzonder entreeconcept

• beter bestand tegen intensief en onzorgvuldig gebruik; • ideale oplossing voor mindervaliden, het afleveren van goederen en bij eventuele calamiteiten; • natuurlijke scheiding krijgt van in- en uitgaande passanten; • hogere capaciteit; • meerdere vluchtwegmogelijkheden in noodsituaties; • ten tijde van service en onderhoud altijd een deur functioneren, zodat de toegang nooit afgesloten wordt; • energiebesparing, tochtreductie en beheersbaar binnenklimaat; • esthetisch fraaie entree.
Boon Edam self-boarding doorloopsluis SITA en AEA 2009 gecertificeerd van Koninklijke Boon Edam thumbnail
25-02-2011

Boon Edam self-boarding doorloopsluis SITA en AEA 2009 gecertificeerd

Perfecte oplossing voor boarding & transfers op luchthavens.


11-11-2010

Koninklijke Boon Edam opent nieuwe showroom in Edam

Showroom, technologie, wereldwijd marktleider, ervaring, energiebesparing


23-09-2010

Veel nieuwe entreeproducten voor gerenoveerde Politieacademie Apeldoorn

Indrukwekkende entree, toegangscontrole, beveiliging


13-09-2010

Kom boarden bij Boon Edam op de Security 2010 in Essen!

Innovatie, security, beveiliging, toegangscontrole


PT Sumber Setia Abadi (SSA) nieuwe exclusieve distributeur van Boon Edam in Indonesië van Koninklijke Boon Edam thumbnail
09-09-2010

PT Sumber Setia Abadi (SSA) nieuwe exclusieve distributeur van Boon Edam in Indonesië

  Edam – Nederland, 9 september 2010 -   Group Holding B.V., wereldwijd marktleider in ingangstechnieken, heeft in augustus PT
IKEA en Koninklijke Boon Edam tekenen raamovereenkomst voor wereldwijde levering draaideuren van Koninklijke Boon Edam thumbnail
21-06-2010

IKEA en Koninklijke Boon Edam tekenen raamovereenkomst voor wereldwijde levering draaideuren

Entree met cachet, energiebesparing, tochtreductie, aangenaam binnenklimaat


Ook Oranjehotel Hilton Sandton heeft draaideur van Boon Edam van Koninklijke Boon Edam thumbnail
17-06-2010

Ook Oranjehotel Hilton Sandton heeft draaideur van Boon Edam

Energiebesparing, tochtreductie, imposante entree, beter binnenklimaat, minder last van vuil en geluid