Eerste excellente status BREEAM-NOR behaald met hulp van Boon Edam

Eerste excellente status BREEAM-NOR behaald met hulp van Boon Edam van Koninklijke Boon Edam

Door: Koninklijke Boon Edam  04-11-2013
Trefwoorden: Duurzaam Bouwen, Duurzaamheid, Energiebesparing

Edam - Nederland, oktober 2013 - De kantoorgebouwen Schweigaardsgate 21 en 23 in de Noorse hoofdstad Oslo vormen de eerste gebouwen die het prestigieuze 'Excellent design & engineering'-certificaat voor duurzame gebouwen van BREEAM-NOR in de wacht hebben gesleept. Boon Edam leverde een bijdrage met de plaatsing van een energiebesparende, automatische draaideur in de hoofdentree.

Duurzaam gebouw
Schweigaardsgate 21 en 23 zijn door vastgoedbedrijf Rom Eiendom ontwikkeld om het hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij Gjensidige Forsikring ASA en het Noorse Nationale Spoorwegenbedrijf te huisvesten. De gebouwen zijn bedoeld als een benchmark voor ‘groene projecten’, als onderdeel van een implementatieproject van internationale en duurzame bouwnormen in Noorwegen. Bij dit project is vooral aandacht besteed aan de gebruikerservaring en de milieuvriendelijke eigenschappen.

De gebouwen staan vlakbij Oslo S, het grootste en belangrijkste openbaar vervoersknooppunt. Het is de bedoeling dat alle medewerkers het openbaar vervoer zullen gebruiken zoals treinen, bussen, trams en metro naar en van het werk. De gebouwen bevatten ook een groot aantal fietsparkeerplaatsen voor medewerkers.

Duurzaam ontwerp
20 tot 50% van het energieverlies in geïsoleerde gebouwen vindt plaats rond ramen en deuren. Het entreegebied was daarom een belangrijk onderwerp bij de duurzaamheidsaspecten van de nieuwe gebouwen. Rom Eiendom heeft daarom, samen met Lund & Slaatto architecten en Skanska Norge AS, de hoofdaannemer, contact gezocht met Boon Edam voor een duurzaam oplossing voor de gebouwentrees.

Duurzame entree
Draaideuren vormen 's werelds meest milieuvriendelijke ingangsoplossing. Een draaideur is altijd geopend zodat mensen kunnen passeren, maar houdt invloeden van buitenaf tegen, zoals kou en warmte. Hierdoor wordt flink op energie bespaard die nodig is om het binnenklimaat van een gebouw te handhaven. In de hoofdentree van Schweigaardsgate 21 en 23 is een zgn. Duotour geplaatst; een automatische draaideur met geïntegreerde schuifdeuren. Deze oplossing bood de juiste balans aan energiebesparende eigenschappen in combinatie met comfortabele toegankelijkheid voor o.a. mindervaliden conform de Noorse bouwwetgeving.

"We zijn er trots op dat wij onderdeel uitmaken van een dergelijk innovatieproject in Noorwegen" aldus Bjørn Petter Korsedal, accountmanager bij Boon Edam Sweden AS. "Gebouwen hebben een grote invloed op ons milieu. Door op een duurzame manier te bouwen, kunnen wij ook ons steentje bijdragen bij het tegengaan van de opwarming van de aarde. We kunnen de initiatieven van Rom Eiendom en andere, soortgelijke bedrijven die bijdragen aan de implementatie van duurzame bouwnormen, zoals BREEAM en LEED, alleen maar toejuichen."

Trefwoorden: boon edam, Draaideur, duotour, Duurzaam Bouwen, Duurzaamheid, duurzame bouwnormen, duurzame entree, Energiebesparing, Rom Eiendom, Schweigaardsgate,

Ander nieuws en updates van Koninklijke Boon Edam

Commissaris van de Koning Remkes op werkbezoek bij Koninklijke Boon Edam van Koninklijke Boon Edam thumbnail
30-06-2016

Commissaris van de Koning Remkes op werkbezoek bij Koninklijke Boon Edam

Commissaris van de Koning Remkes heeft, samen met het college van B&W van de gemeente Edam-Volendam, op woensdag 29 juni een werkbezoek gebracht aan Koninklijke Boon Edam.


Boon Edam Lanceert Slankste Toegangspoortje met Enkele Deurvleugel van Koninklijke Boon Edam thumbnail
21-06-2016

Boon Edam Lanceert Slankste Toegangspoortje met Enkele Deurvleugel

Koninklijke Boon Edam introduceert vandaag de Winglock Swing: een intuïtief, elegant nieuw toegangspoortje met enkele deurvleugel.


Klanten en Architecten zeer Tevreden over Producten en Dienstverlening Boon Edam van Koninklijke Boon Edam thumbnail
25-09-2015

Klanten en Architecten zeer Tevreden over Producten en Dienstverlening Boon Edam

Uit het klanttevredenheidsonderzoek van Koninklijke Boon Edam bleek dat zowel de architecten als de klanten zeer tevreden waren over de producten en dienstverlening van Boon Edam.


Boon Edam opent eigen vestiging in Milaan, Italië van Koninklijke Boon Edam thumbnail
21-09-2015

Boon Edam opent eigen vestiging in Milaan, Italië

Koninklijke Boon Edam kondigde vandaag aan dat het bedrijf, na een lange historie met distributiepartners in Italië, een eigen vestiging heeft geopend in Milaan, Italië. Boon Edam Italia S.r.l. is de 12e vestiging in Europa van de in totaal 21 vestigingen wereldwijd.


Nieuwe Deuren Gaan Open voor Boon Edam in Australië van Koninklijke Boon Edam thumbnail
06-08-2015

Nieuwe Deuren Gaan Open voor Boon Edam in Australië

Koninklijke Boon Edam International B.V., wereldwijd marktleider in entreeoplossingen, heeft in augustus het netwerk met dochterondernemingen uitgebreid met een verkoop- en servicevestiging in Sydney in Australië.


Aanzienlijke uitbreiding divisie automatische schuifdeuren Boon Edam van Koninklijke Boon Edam thumbnail
03-08-2015

Aanzienlijke uitbreiding divisie automatische schuifdeuren Boon Edam

Boon Edam heeft per 1 juni een extra bedrijfspand in Edam in gebruik genomen ten behoeve van de productie en assemblage van automatische schuifdeuren. De investering in het pand is een direct gevolg van de sterk groeiende stroom opdrachten voor deze producten vanuit aannemers en directe opdrachtgevers.


Zeer bijzondere entreeoplossing voor Southern General Ziekenhuis in Glasgow van Koninklijke Boon Edam thumbnail
03-08-2015

Zeer bijzondere entreeoplossing voor Southern General Ziekenhuis in Glasgow

Het Southern General Ziekenhuis in Glasgow heeft gekozen voor een nauwe samenwerking met Boon Edam. Door een Duotour draaideur met geïntegreerde automatische schuifdeuren te installeren, met daarnaast aan beide zijden een gebogen corridor met 4 automatische deuren heeft de entree van het ziekenhuis niet alleen een esthetisch en bijzonder design, maar dient het ook als multifunctionele entree van dit prestigieuze gebouw.


Boon Edam opent Verkoop- & Servicekantoor in New York van Koninklijke Boon Edam thumbnail
08-04-2015

Boon Edam opent Verkoop- & Servicekantoor in New York

Koninklijke Boon Edam kondigde vandaag aan dat het bedrijf een full service kantoor in Manhattan, New York City zal openen op Broadway Avenue. Dit is de eerste keer dat het bedrijf een kantoor in de V.S. opent buiten het hoofdkantoor in Lillington, NC. Het kantoor opent op 1 mei 2015 en wordt gevestigd net ten noorden van de beroemde Flatiron Building op 1140 Broadway.


Boon Edam Verbreekt Eigen Wereldrecord met Installatie Hoogst Geplaatste Draaideur in Dubai van Koninklijke Boon Edam thumbnail
25-02-2015

Boon Edam Verbreekt Eigen Wereldrecord met Installatie Hoogst Geplaatste Draaideur in Dubai

Boon Edam Verbreekt Eigen Wereldrecord met Installatie Hoogst Geplaatste Draaideur in Dubai


Draaideuren van Boon Edam voor Fondation Louis Vuitton van Koninklijke Boon Edam thumbnail
12-02-2015

Draaideuren van Boon Edam voor Fondation Louis Vuitton

Na grondige renovatiewerkzaamheden die in 2008 van start gingen, opende Fondation Louis Vuitton in Parijs eind oktober 2014 de deuren voor het publiek. Fondation Louis Vuitton behartigt het aanbod van kunst en cultuur en herbergt een permanente kunstcollectie uit de persoonlijke verzameling van Bernard Arnault, voorzitter en CEO van LVMH, het moederbedrijf van het Franse modehuis. In het moderne, nieuwe gebouw heeft Boon Edam vier Tourniket-draaideuren geïnstalleerd.


Design meets Security: Boon Edam lanceert Revolutionaire Serie Toegangscontrolepoortjes in Europa van Koninklijke Boon Edam thumbnail
26-01-2015

Design meets Security: Boon Edam lanceert Revolutionaire Serie Toegangscontrolepoortjes in Europa

Design meets Security: Boon Edam lanceert Revolutionaire Serie Toegangscontrolepoortjes in Europa


Boon Edam Haalt Order Binnen voor Eerste Self-Boarding Doorloopsluizen in China van Koninklijke Boon Edam thumbnail
12-01-2015

Boon Edam Haalt Order Binnen voor Eerste Self-Boarding Doorloopsluizen in China

Koninklijke Boon Edam heeft de opdracht binnengehaald voor de levering en installatie van een dubbele Airport Swinglane self-service gate op Xiamen International Airport in China. Dit project is het eerste officiële self-boarding systeem in China dat niet is geïnstalleerd als pilotproject.


Boon Edam Past Bijzondere Deurconstructie toe in Markthal Rotterdam van Koninklijke Boon Edam thumbnail
02-10-2014

Boon Edam Past Bijzondere Deurconstructie toe in Markthal Rotterdam

Op 1 oktober opende Koningin Máxima de gloednieuwe Markthal in Rotterdam. Na wereldsteden als Barcelona, Stockholm en Boedapest heeft nu ook Rotterdam een overdekte marktvloer. Boon Edam paste een bijzondere deurconstructie toe in de Markthal.


Boon Edam en Lyon-Saint Exupéry Airport Werken Samen om Passagiers de Controle te Geven van Koninklijke Boon Edam thumbnail
01-08-2014

Boon Edam en Lyon-Saint Exupéry Airport Werken Samen om Passagiers de Controle te Geven

Lyon-Saint Exupéry Airport, een van de toonaangevende luchthavens in Frankrijk, heeft gekozen voor samenwerking met Boon Edam om de frequent flyer passagiers een soepeler transit door de luchthaven te kunnen bieden. Door het installeren van Airport Swinglane self-service gates bij de pre-screening van de beveiliging kan de luchthaven garanderen dat er een hoog veiligheidsniveau wordt gehandhaafd, terwijl wachtrijen worden verkort en passagiers zelf de controle krijgen.


Speciale Deuren van Boon Edam Onderdeel van Innovatieve Uitbreiding Mauritshuis van Koninklijke Boon Edam thumbnail
01-08-2014

Speciale Deuren van Boon Edam Onderdeel van Innovatieve Uitbreiding Mauritshuis

Vandaag opent het Mauritshuis – na een verbouwing van twee jaar – opnieuw haar deuren. Het Mauritshuis bevindt zich in het hart van Den Haag en staat wereldwijd bekend om haar hoogwaardige collectie kunst. Er zijn ruim tweehonderd topstukken van Hollandse en Vlaamse meesters te vinden in de intieme museumzalen van dit zeventiende-eeuwse monument. Boon Edam heeft twee speciale draaideuren geplaatst in het nieuwbouwgedeelte van museum.