Koninklijke Boon Edam introduceert klasse 3 inbraakwerende draaideur en beveiligingssluis

Koninklijke Boon Edam introduceert klasse 3 inbraakwerende draaideur en beveiligingssluis van Koninklijke Boon Edam

Door: Koninklijke Boon Edam  21-08-2008
Trefwoorden: Beveiliging, Architect, Inbraak

Edam – Nederland, 21 augustus 2008 - Als enige fabrikant in Europa heeft Koninklijke Boon Edam een Tourniket-draaideur en een Circlelock-beveiligingssluis ontwikkeld die voldoen aan klasse 3 inbraakwerendheid. Beide producten zijn getest, beoordeeld en gecertificeerd volgens klasse 3 van de normen NEN 5096 en ENV1627.

De wereldwijde vraag naar inbraakwerende toegangstechnieken voor publieke en private gebouwen groeit nog steeds. Volgens statistieken van de politie vindt er iedere 5-8 minuten een inbraak plaats. Afgezien van de persoonlijke schade loopt de financiële schade hiervan jaarlijks in de miljoenen. Verzekeraars verdisconteren deze schade, waardoor premiekosten oplopen. Hierop anticiperend heeft Boon Edam als eerste fabrikant in Europa draaideuren en beveiligingssluizen tot klasse 3 inbraakwerend ontwikkeld en gecertificeerd.

Inbraakwerende Tourniket
De Tourniket is een energiebesparende draaideur met een uitgebreide diameterrange (1600-3800mm) en tal van configuraties qua uitvoering en design. Het belangrijkste onderdeel van dit inbraakwerende deurtype bestaat uit speciale roldeuren ten behoeve van de nachtafsluiting die zijn voorzien van meervoudig beschermde vergrendelpunten. Daarnaast zorgen een speciale ondergeleiding, versterkte profielen en een aangepaste kapafdekking voor een optimale deurconstructie om pogingen tot inbraak tegen te houden.

Inbraakwerende Circlelock
De Circlelock is een ronde beveiligingssluis met de hoogste graad van beveiliging, die wordt gebruikt voor het geautoriseerd betreden van een beveiligde zone in een gebouw. Verschillende detectiesystemen zijn beschikbaar om te voorkomen dat ongewenste personen mee naar binnen lopen. De belangrijkste onderdelen van dit inbraakwerende deurtype bestaan uit een speciale penvergrendeling op het buitenste deurpaneel, een aangepaste kapconstructie en een speciale roestvaststalen ondergeleiding.

Beide deurtypes worden geleverd met inbraakvertragende, gelamineerde P5A glaspanelen overeenkomstig de EN356 normering.

Certificering volgens internationale normen
De inbraakwerende versies van de Tourniket en Circlelock zijn getest, beoordeeld en gecertificeerd door SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) conform de Nederlandse norm NEN5096 en de Europese norm ENV1627. Met het behalen van de klasse 3 normering voldoen beide producten tevens aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen, waar steeds vaker naar gevraagd wordt bij aanbestedingen.

Koninklijke Boon Edam is opgericht in 1873. In de loop der jaren heeft Boon Edam zich ontwikkeld als marktleider in draaideuren en toonaangevend leverancier van beveiligingsproducten. Met dochterondernemingen in 14 landen, productiefaciliteiten in China, Nederland en de Verenigde Staten en geautoriseerde distributeurs in meer dan 45 landen, zijn de kernactiviteiten tegenwoordig voornamelijk toegespitst op draaideuren, beveiligingsproducten en service & onderhoud.

Voor meer informatie
Koninklijke Boon Edam Group Holding B.V.
Dirk Groot – Product Manager Door Systems
Postbus 40, 1135 ZG Edam
Telefoon 0299 38 08 87
Fax 0299 37 28 59
E-mail [email protected]

Downloads

Trefwoorden: Architect, Beveiliging, Beveiligingssluis, Draaideur, Inbraak, Inbraakvertragend, Inbraakwerend