Nu ook wijnen uit Württemberg bij Noordwest Wijn

Door: Noordwest Wijn  05-08-2009

Met het oog op het najaar en de dan stijgende vraag naar rode wijnen zijn wij van 24 tot 27 juli 2009 in het relatief onbekende Duitse wijngebied Württemberg geweest. Ons initiële plan om puur te oriënteren was al snel verkeken. Wat wordt er daar een hoop interessante en originele wijn gemaakt!

Wij hebben van een drietal producenten een aantal wijnen klein ingekocht en willen graag uw mening weten over deze wijnen. U kunt dus meebeslissen welke producenten en wijnen in het vaste assortiment van Noordwest Wijn worden opgenomen.

Een kennismaking met alle 6 nieuwe wijnen kan door de nieuwe proefdoos "Württemberg" te bestellen op de pagina met proefdozen. Meer informatie op onze website.

Weingut Häge (Illingen-Schützingen)
Dit echtpaar produceert ieder afzonderlijk wijnen in het westelijk gelegen deel van Württemberg. Waar Johannes 'normale' wijnen produceert heeft zijn vrouw Ilse voor biologisch gekozen. De totale productie bedraagt rond de 45.000 flessen op ruim 5 hectare, waarvan ongeveer 2/3e rood en rosé.

Weingut Doreas (Remshalden-Grunbach)
Doreas ligt in het Remstal, even oostelijk van Stuttgart. Een mooi landelijk gebied met her en der verspreid wijngaarden. Alles wordt door de familie zelf gedaan en naast wijn worden ook allerhande likeuren en distillaten gemaakt van de meest uiteenlopende fruitsoorten. Het areaal wijngaard bedraagt rond de 5 hectare en er worden relatief weinig verschillende wijnen gemaakt. Wat opvalt is dat alle wijnen met glazen kurk zijn afgesloten.

Weingut Ungerer (Renzen)
We werden vriendelijk ontvangen in de splinternieuwe proef- en verkoopruimte, en nadat de Deense klanten met een aantal dozen waren vertrokken kregen we het grootste deel van de wijnen te proeven. Weingut Ungerer ligt vlak ten noorden van het natuurgebied Schwäbisch-Fränkischer Wald, oostelijk van Heilbronn.