Bespaar op energie voor uw automatisering met Office IT (lid van MVO nederland).

Bespaar op energie voor uw automatisering met Office IT (lid van MVO nederland). van Office It

Door: Office It  06-05-2008
Trefwoorden: Mkb, Automatisering, Milieu Vriendelijk

Iedereen is zich bewust van de belasting die wij als samenleving leggen op het milieu. Gezamenlijk produceren wij bergen afval en stoten we verontreinigde lucht uit. Ook het produceren van producten is zeer belastend voor het milieu, om nog maar niet te beginnen over het energieverbuik....

 

 

 

We worden steeds meer bewust van de effecten van onze vervuiling, met name ook op de langere termijn. Graag zouden we willen dat onze kinderen ook nog kunnen opgroeien in een schone omgeving. Heelaas kunnen we niet meer zonder alle milieu verontreinigende middelen. Wat we wel kunnen is zo zuinig mogelijk zijn op het milieu. Op veel gebieden wordt er goed aan gewerkt, denk b.v. aan het energielabel wat aangeeft hoe efficient een elektrisch apparaat omgaat met stroom.

Office IT heeft een aantal methoden in zijn concept opgenomen waardoor er maximaal efficient omgegaan wordt met de benodigde energie voor automatiusering. Meer lezen?

 

 Bedrijven die van plan zijn om te beknibbelen op initiatieven voor groener PC-gebruik om de algemene IT-kosten te drukken, kunnen op de korte of middelkorte termijn wel eens het kaas van de eigen boterham stelen. 'Groen zijn' zorgt bij de meeste bedrijven namelijk voor een kostenbesparing en haalt wat van de druk van de IT-budgetten af.

Groen is niet duur

"Initiatieven met groener PC-gebruik zorgen vaak niet voor een duidelijke toename bij blijvende operationele kosten. En de kleine kosten die ze met zich meebrengen zijn binnen twaalf tot achttien maanden na de start van het programma terugverdiend", aldus Steve Kleynhans, vice-president research bij Gartner, dat onderzoek deed naar groene initiatieven de kosten daarvan.

"Wanneer het economisch slechter gaat, krijgen veel organisaties de neiging te minderen op minder harde onderwerpen om kosten te besparen. Bedrijven doen er echter goed aan deze initiatieven met laag risico door te zetten, omdat ze vaak snelle resultaten opleveren. Deze resultaten zijn bijzonder aantrekkelijk als het aankomt op kostenreductie", aldus Kleynhans. Bedrijven moeten volgens Gartner doorgaan met initiatieven voor groenere IT. Vooral de initiatieven waarmee stroom bespaard wordt zijn belangrijk. Deze initiatieven hebben snel een impact op het budget.

Belangrijke sleutelgebieden

Volgens Gartner zijn er vier belangrijke sleutelgebieden waarbij groener IT-gebruik kosten stevig kunnen drukken: 

  

 

  • Overschakelen naar computers met energielabels kan een flinke besparing opleveren. Milieuvriendelijke modellen gebruiken tot twintig procent minder stroom. De extra kosten per systeem in aanschaf zijn er op die manier snel uit te halen
  • Machines omschakelen naar een lagere powerstatus (standby) als ze niet gebruikt worden brengt weinig risico's met zich mee. Daarnaast is het goedkoop en verlaagd het energiekosten met tientallen euro's per jaar.
  • Goede verwijderinginitiatieven voor oudere systemen is tegenwoordig nog belangrijker. Het recyclen van systemen geniet de voorkeur, maar ook machines die niet in zijn geheel opnieuw gebruikt kunnen worden, bevatten onderdelen die recyclebaar zijn.
  • Initiatieven om reizen te verminderen (zoals thuiswerken) brengen in den beginnen wel kosten met zich mee, maar zullen ook de productiviteit van werknemers verhogen. Het printen en verspreiden van papierwerk verminderen zal niet alleen afval verminderen, maar ook het proces versnellen.

     

  • Trefwoorden: Automatisering, Automatisering Mkb, Groene Ict, Milieu Vriendelijk, Mkb, Office It, Stroom Besparing