KREDIETCRISIS LANCEERT NIEUW INITIATIEF: VOLLEDIG GRATIS BANENSITE

Door: Banen-fabriek.nl  24-02-2009
Trefwoorden: Werk, Project, Cv

Het plaatsen van online vacatures en bekijken van kandidaten op internet kost bedrijven honderden tot duizenden euro's per maand. Alleen bedrijven met voldoende marketingbudget kunnen in de huidige crisis nog in de online arbeidsmarkt vissen. Maar juist bij deze organisaties vallen ook de meeste ontslagen en zijn de minste vacatures.

De ondernemers achter Banen-Fabriek.NL hebben dit nadeel opgeheven met een volledig gratis banensite. Op Banen-Fabriek.NL kunnen alle werkgevers - groot of klein -, intermediairs en recruiters zonder enige vorm van betaling vacatures plaatsen en profielen bekijken. Advertenties in de vorm van banners dekken de kosten.

De ingebouwde messagebox stelt werkzoekenden in staat om vertrouwelijk in contact te treden met werkgevers voor vast en tijdelijk werk. Beide partijen kunnen kosteloos contactgegevens uitwisselen. Daarnaast zijn er de gewone functionaliteiten, zoals het bewaren van favoriete vacatures en het activeren van zoekopdrachten (Search Agents).

Het gebruik van de site is zo simpel en eenvoudig mogelijk gehouden. Met enkele muisklikken kan een profiel of vacature online worden gezet en is het niet vereist om een volledig CV in te vullen of allerlei informatie- en vragenlijsten te doorlopen.

De ondernemers achter Banen-Fabriek.NL promoten hun site met de campagne 'Gek op Gadgets'. Werkgevers en werkzoekenden die een vacature of profiel plaatsen, maken daarbij kans op een iPhone, iPod en MacBook.

Natuurlijk kunnen bedrijven ook kiezen voor de 'werkbalie' van het voormalig CWI, maar deze is moeizaam in gebruik voor zowel werkzoekende als werkgever en heeft te kampen met bureaucratische regels en ambtelijkheden, en last-but-not-least gaat gebukt onder een negatief imago (een verplichte routine om 'maar te solliciteren' voor een uitkering)

Trefwoorden: Arbeidsmarkt, Banen, Bedrijfspresentatie, Besparen, Cv, Ervaring, Expertise, Gratis Vacatures, Jobs, Loon, Project, Salaris, Sollicitant, Werk, Werkgever