Grachtenbootjes hoeven nooit meer te zinken

Door: Bootzeil -dekzeilen  10-09-2007
Trefwoorden: Ontwerp, Webshop, Webwinkel

Grachtenbootjes hoeven nooit meer te zinken
Gezonken grachtenbootjes, half ondergelopen sloepen, bijna verdronken vletten. Vele eigenaren van grachtenbootjes kennen het probleem. Hozen is het enige dat helpt. Het was de grote ergernis van Michiel Stokman, hij ontwierp een goedkoop maar toch goed dekzeil. “Ik zocht een dekzeil die werkte voor mijn stalen vlet, maar die bestond niet. Toen ben ik die zelf maar gaan ontwerpen”. Na 1,5 jaar had ik een systeem dat op bijna alle boten past en die eenvoudig is te gebruiken. Vooral het zo ontwerpen van het zijn dat het bij harde wind niet wegwaaide, was een belangrijke uitdaging.

China
Na 1,5 jaar testen was het ontwerp klaar. Het ontwerpen was lastig omdat bijna alle boten anders van vorm zijn. Bovendien mocht de verkoopprijs niet hoog zijn, en het doek moet jaren weer en wind kunnen weerstaan. Een normaal dekzeil bij een zeilmaker kost al snel 1000 of zelfs 2000 euro. Goed voor dure boten, maar niet voor oude trouwe grachtenbootjes. De oplossing: De dekzeilen worden gemaakt in China.

Stokken
Tijdens de ontwikkeling van de dekzeilen bleek het nodig te zijn een slim stokkensysteem te ontwerpen.. De stokken zorgen ervoor dat er geen plassen op het zeil blijven liggen. Water en Wind zijn krachtig en onvoorspelbaar Een stabiel, handig en makkelijk op te bergen stokkensysteem was daarom essentieel.

Bootzeil.nl
Om de kosten verder te drukken is er voor gekozen om alleen via Internet te leveren. “Levering via de winkel zou de verkoopprijs van 155,- naar 200,- euro of zelfs meer brengen” aldus Stokman. Voor dat geld bent u overigens nog niet klaar: u moet een beetje handig zijn, zand in de 14 gewichten stoppen en u moet de stokken apart bestellen.


Vragen
U kunt contact opnemen met Michiel Stokman van bootzeil.nl.

Met vriendelijke groet,

Michiel Stokman

www.bootzeil.nl
2e Schinkelstraat 39-41
E: [email protected]
www.bootzeil.nl

Trefwoorden: Afdekzeil, Boot, Boot Ontwerp, Bootzeil, Bootzeil.nl, Buitenboordmotor, Constructie, Dekzeil, Dekzeilen, Grachten, Grachtenboot, Ontwerp, Ontwerpen, Open Boot, Sloep, Sloepen, Vlet, Vletten, Watersport, Webshop, Webwinkel,