Dekzeilen voor sloepen, boten, jachten, speedboot

Dekzeilen voor sloepen, boten, jachten, speedboot van bootzeil.nl

Door: bootzeil.nl  03-05-2011
Trefwoorden: Zeilmaker, Dekzeil, Afdekzeil

 Zeilen maken is het domein van echte vaklieden. Het is een kwalitatief hoogstaand proces, maar ook erg duur. Ik doe het anders: Ik maak slimme ontwerpen die ik vervolgens in China laat produceren bij een hoogwaardige zeilenmaker. Dit leidt tot zeer goede, kwalitatief hoogstaande zeilen die 6 tot 10x voordeliger zijn dan het handmatige vakwerk.

Bootzeil bestaat uit: Michiel, Tim, Josef, San-Yu, Paul, Sammy (China), Ding (China), Mike (China). Daarnaast werkt Bootzeil samen met de free-Lance installateurs David, Robert, Frank en Martijn.

China: Bootzeil produceert in China. We hebben daar binnen in een fabriek onze eigen productielijn en kwaliteits team. We zorgen daar voor vaste banen, vast werk. De naaisters zijn goed getrainde krachten. Medewerkers zijn volwassenen en werken ongeveer 8 tot 9 uur per dag, en ze hebben 25 vrije dagen per jaar. Het is te vergelijken met een fulltime baan in Nederland. Op zaterdag werken ze tot een uur of 13:00 's middags.

Geschiedenis:

2004: Michiel kocht een stalen vlet van 5,6 meter lang. Al snel werd hij gek van het hozen. Op zoek naar een dekzeil was hij wel, maar vond hij niet. Hij kocht een dekzeil die hij helemaal niet goed kon aanspannen. Grote plassen waren het gevolg. Hij is toen het zeil zelf gaan ontwerpen. Na enkele maanden had Michiel een goed ontwerp en een goede leverancier uit China. Michiel heeft het zeil één jaar op zijn boot gebruikt, om het te testen voor productie/verkoop.

2006: Het jaar van model 'Amsterdam'. Met interne gewichten en verstelbaar. Dit is echt een super goed uniek ontwerp. Het is eigenlijk het enige dekzeil dat speciaal is ontworpen voor boten die IN het water liggen.

2007: Eind dit jaar was het model 'Pampus' een feit. Dit zeil is bijna zo strak als een 10x duurder, door de oude zeilmaker gemaakt dekzeil. Het zeil is zeer snel op en af te zetten.

2008: Een nieuw BOOG-stoksysteem is geïntroduceerd, met veel succes. Hij is licht, sterk en functioneel.

2009:MEI: introductie van dekzeil AMSTEL . We durven het nog niet echt hardop te zeggen maar wij denken dat dit zeil beter is dan die van welke zeilmaker ook. De Amstel is slimmer. Qua gebruiksgemak is er geen beter zeil.

9-2009
- Introductie van de AMSTEL UVX. De Amstel, maar dan op 30 punten verbeterd.
- Introductie van de Medemblik: testserie dekzeil voor zeilboten
- Introductie van de Sundeck: eindelijk een zonnekap die de gehele kuip bedekt
- Introductie van onze Huik: net zo goed, maar goedkoper

3-2010- Introductie van de Pampus-serie voor kajuitboten, zowel lage kajuit (speedboot) als hoge kajuit.Lengtematen van 3,0 - 20 meter. De 20 meter is het grootste dekzeil dat te koop is.
- Bootzeil verhuist naar Haarlem. Naar een 1200m2 ruimte voor ontwikkeling, verkoop, etc

Nieuws 2011

Januari 2011: Amstel UVX 4 leverbaar.
Februari 2011: Pampus leverbaar in 48 basismodellen
Mei 2011 : Het dekzeil voor uw zeilboot: de Medemblik, leverbaar.
Mei: 2011: Dekzeil voor Speedboot de AmstelSpeed' leverbaar
Mei 2011: Bootgarage "Cocoon' leverbaar.

Trefwoorden: Afdekzeil, Dekzeil, Zeilmaker