window.NREUM||(NREUM={});NREUM.info = {"beacon":"bam.nr-data.net","errorBeacon":"bam.nr-data.net","licenseKey":"f0d35ca3ee","applicationID":"333426","transactionName":"YwFUZUoFCkBVBhZZXFpLd2JoSwJGWAkSQlZHF0RUVAEFQFFLA0NDTA==","queueTime":0,"applicationTime":20,"ttGuid":"C7556DFDE357D9D9","agent":""} <meta name="ProgId" content="Word.Document" /> <meta name="Generator" content="Microsoft Word 11" /> <meta name="Originator" ..." />

Internationale waterspecial van Change Magazine voor World Water Forum Istanbul

Internationale waterspecial van Change Magazine voor World Water Forum Istanbul van Change Magazine

Door: Change Magazine  03-02-2009
Trefwoorden: Water, Veiligheid, Milieu

PERSBERICHT 

Internationale waterspecial van Change Magazine voor World Water Forum Istanbul

’s Werelds grootste waterevenement, het Wereld Water Forum, vindt dit jaar van 16 tot 22 maart voor de 5e keer plaats. Voor Change Magazine (www.changemagazine.nl) aanleiding om de internationale waterspecial ‘Adapt now, living with water in the delta’ uit te geven.  

In dit themanummer staat een gebiedsgerichte integrale adaptatie-aanpak aan klimaatverandering van de gehele Nederlandse watersector centraal. Belangrijke thema’s, waaronder samenleven met water in een deltagebied, ruimtelijke ordening, kennisopbouw en veiligheid komen aan bod. Het klimaatvraagstuk is grensoverstijgend. Internationale samenwerking is dan ook cruciaal.  Deze special komt tot standaard in samenwerking met verschillende samenwerkingspartners waaronder het Co-operative Programme on Water and Climate (CPWC), Netherlands Water Partnerships (NWP), Leven met Water, Unie van Waterschappen, Klimaat voor Ruimte, de gezamenlijke provincies en het interdepartementale Adaptatieprogramma Ruimte en Klimaat (ARK).

Dit themanummer is tevens de opmaat naar de klimaattop in Kopenhagen eind 2009, waar een nieuw internationaal milieu-verdrag zal worden gesloten. De redactionele artikelen zijn geschreven vanuit een meerjarenvisie die leeft binnen de Nederlandse watersector. Deze waterspecial is er dan ook één om te bewaren. De special verschijnt in het Engels op maandag 16 maart 2009. 

Meer informatie:
Inhoudelijk: redactie@changemagazine.nl
Advertentiemogelijkheden: adverteren@changemagazine.nl
---------------------------------
Over Change Magazine
Change Magazine (www.changemagazine.nl) is een multimediaal uitgeefconcept op het gebied van klimaatverandering. Change Magazine bestaat uit ondermeer een semi-wetenschappelijk kwartaaltijdschrift (print), de website www.changemagazine.nl en een maandelijkse electronische nieuwsbrief e-Change. Change Magazine maakt klimaatkennis toegankelijk en het portaal voor al uw klimaatkennis. Change Magazine werkt met vele partners (overheid, bedrijfsleven en wetenschap) samen om Nederland klimaatbestendiger te maken en betrouwbare informatie daarover te vergaren, selecteren en toegankelijk te maken voor haar lezers. Change Magazine wordt uitgegeven door Synergos Communicatie, een communicatiebureau dat sinds 1996 gespecialiseerd is in klimaatcommunicatie.
---------------------------------
Mediacontact:

Change Magazine
Gerda ten Den (uitgever)
023-5442751
gerda@changemagazine.nl
3 February 2009

Trefwoorden: Congres, Ecologie, Forum, Klimaat, Klimaatadaptatie, Klimaattop, Klimaatverandering, Milieu, Synergos, Veiligheid, Water, Waterbouw, Watermanagement, Watersector, Wetenschap