SALSA BEREIKT EEN NIEUWE GENERATIE DANSERS

SALSA BEREIKT EEN NIEUWE GENERATIE DANSERS van Club Fiera - Latin Dance Social Club

Door: Club Fiera - Latin Dance Social Club  11-10-2008

De motor achter de latin dance revolutie in Nederland is Club Fiera. Club Fiera was in 2004 een van de eerste professionele Latin Dance clubs die met vernieuwende concepten de echte Latin spirit in Nederland een populariseerde. Naast authentieke Salsa en Bachata lessen, gegeven door gecertificeerde en gepassioneerde dansleraren, organiseert Club Fiera Latin parties en Salsa events waarbij de bezoeker wordt ondergedompeld in een inspirerende all-latin beleving. In 2007 transformeerde Club Fiera van een pure salsa club in een Latin Dance Social Club met verschillende vestigingen in Nederland, Malta en Bonaire en ontwikkelde zij een uniek opleidings & certificeringsprogramma ‘FierAcademy’, waarmee dans-enthousiastelingen de stap naar dansleraar of eigen dansschool kunnen maken. Een nieuwe impuls voor de Salsa Revolutie in Europa. Het unieke aan het programma van Club Fiera is dat het verder gaat dan alleen pasjes leren. Salsa is passie, een spel, dat je leert spelen door gebruik te maken van muziek en expressie. Het unieke, zorgvuldig uitgedachte en zeer succesvol gebleken lesprogramma van Club Fiera, dat aan internationale standaarden voldoet, is opgebouwd in moeilijkheidsgraad en is zeer gedetailleerd.

Nucita van Leuveren, CEO Club Fiera legt uit:”Salsa is wat clubbing was in de jaren '90 en wat aerobics en yoga waren sinds begin 2000. Salsa spreekt ontzettend veel mensen aan. Salsa is een gepassioneerde dans die je de mogelijkheid biedt om je met hart, ziel én lijf uit te drukken. Het is een heerlijke manier om na een drukke werkdag te ontstressen , lekker fysiek bezig te zijn en je batterij weer op te laden. Tegelijkertijd is het ook een fantastische manier om nieuwe mensen te ontmoeten en je netwerk te vergroten en wellicht een partner te ontmoeten. Ik heb studenten die inmiddels niet alleen dans- maar ook levenspartner zijn”

Geïnspireerd door het succes van Club Fiera besloten Nucita en haar zakenpartner Susanne Waldau- te Brake het concept verder uit te bouwen en voor de opleiding en certificering van dansleraren de FierAcademy op te richten. FierAcademy biedt niet alleen een professionele dansopleiding, maar biedt ook trainingen in ondernemersvaardigheden en ondersteuning op het gebied van marketing en bedrijfsvoering. “Al is het pas ons tweede seizoen met FierAcademy, het is nu al een groot succes. We hebben ons programma, zowel hier in Nederland als op Malta en Bonaire, verder kunnen uitbouwen. We zijn klaar voor een internationale start van ons Latin Dance programma” vertelt Nucita van Leuveren. “Vergelijk het met de sport & aerobics programma's van Les Mills. De BodyPump en BodyJam programma's zijn gevestigde merken en de programma's worden op tal van sportscholen gegeven. Met FierAcademy doen we iets vergelijkbaars. Veel dansleraren kunnen ontzettend goed dansen, maar zijn autodidact en missen de vaak de noodzakelijke didactische vaardigheden of zakelijke achtergrond. Wil je een goed renderende dansschool met een onderscheidend lesprogramma, dan komt er meer bij kijken dan soepel heupwerk alleen. Met FierAcademy bieden we de dansleraar en latin-club eigenaar een integraal concept waarbij niet alleen aandacht wordt besteed aan de danstechnische en didactische aspecten, maar ook terdege aandacht wordt besteed aan de zakelijke kant . Denk aan ondersteuning bij het opstellen van ondernemingsplannen, marketing en promotie, het organiseren van events. Daarnaast zullen wij de deelnemende dansleraren/Latin-Club eigenaren promoten in onze mailings en op onze compleet vernieuwde website welke medio november gelanceerd zal worden.

Nucita van Leuveren is positief over de toekomst van Salsa. En dat is niet vreemd gezien de explosieve groei van salsa in de afgelopen jaren. Immers: Salsa is voor iedereen!

***

Kijk voor meer informatie over FierAcademy, het trainings- en certificeringsprogramma van Club Fiera op http://www.clubfiera.com/index.php of neem contact op met Nucita van Leuveren, telefoon 06 551 80 780, email [email protected]


Contact Club Fiera - Latin Dance Social Club

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share