Dantuma geeft visitekaartje af

Dantuma geeft visitekaartje af van Dantuma

Door: Dantuma  03-12-2007

Dantuma Haarlem, Nederlands grootste merkonafhankelijke leverancier op het gebied van copying, printing en imaging, is verhuisd.

Het bijna honderd jaar oude bedrijf, onderdeel van de Dantuma Groep, heeft haar oude en te krappe pand aan de Harmenjansweg ingewisseld voor een fonkelnieuw en futuristisch onderkomen in Haarlem. Het nieuwe bedrijfsgebouw ligt pal tegenover de oude vestiging van Dantuma en biedt met haar oppervlak van ruim 3000 vierkante meter volop mogelijkheden voor de toekomst.

In de nieuwbouw, bestaande uit een parkeerkelder met daarboven vijf etages, beschikt Dantuma over een grote magazijnruimte. Daardoor is het bedrijf in staat tot een nog snellere dienstverlening aan haar klanten. In het gebouw is een belangrijke plek ingeruimd voor een grote showroom, waar in een overzichtelijke opstelling de automatisering van de documentenstroom binnen een organisatie in beeld is gebracht. De showroom maakt duidelijk dat Dantuma als grootste leverancier van geïntegreerde office-solutions louter topmerken aanbiedt. ‘Managing your documents!’ komt hier tot leven.

De inrichting weerspiegelt de bedrijfsfilosofie van Dantuma, namelijk dat zakendoen vooral mensenwerk is. De warme kleuren van het bedrijfslogo zijn gebruikt bij de inrichting van de verschillende verdiepingen, organische, ronde vormen bepalen het beeld, glazen deuren maken duidelijk dat transparantie hoog in het vaandel staat bij Dantuma. Het pand is ingericht door Rever Nagelkerke in Utrecht, een dochteronderneming van Dantuma. Daarmee vormt de nieuwbouw een visitekaartje voor alle onderdelen van het bedrijf.

Dantuma heeft bewust gekozen voor een pand met uitstraling. De nieuwbouw is ontworpen door de Haarlemse architect Max van Aerschot. Het markante gebouw heeft zich in korte tijd al ontpopt als een architectonische aanwinst voor de stad. Op deze zichtlocatie langs een drukke invalsweg van Haarlem vormt het een echte blikvanger.
Het gebouw ligt aan de rand van het voormalige Droste-terrein, dat nu wordt ontwikkeld tot een gevarieerd woongebied. De verbondenheid met het Droste-terrein blijkt ook uit de inrichting van het pand, waar bezoekers kunnen worden ontvangen in de Droste Room, een bruin café dat uitzicht biedt op de overgebleven monumentale bedrijfsbebouwing van de cacaofabriek. Voor de lunch kan het personeel terecht in het Droste Plaza.

Het nieuwe onderkomen wordt op 1 maart 2008, de dag waarop Dantuma precies honderd jaar bestaat, officieel geopend.Dantuma Haarlem
Henk Schijvenaarstraat 1
2031 VZ Haarlem
www.dantuma.nl

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Voor meer informatie:

Dantuma bv
Eric Anderson; marketingmanager
Tel: 023-5430808
Mail: [email protected]