Dantuma onderscheiden met predicaat Hofleverancier

Dantuma onderscheiden met predicaat Hofleverancier van Dantuma

Door: Dantuma  22-12-2008

Dantuma voegt zich daarmee bij de selecte groep van 390 bedrijven in Nederland die als Hofleverancier te boek staan. Deze bedrijven voeren met trots de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ en het bijbehorend Koninklijk Wapen.
Het predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, die niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeven te leveren. Het gaat om bedrijven van ten minste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.
Deze kwalificaties gaan ook op voor Dantuma. Het bedrijf bereikte op 1 maart jongstleden de mijlpaal van het 100-jarig bestaan. Het bedrijf werd in 1908 opgericht door Theunis Dantuma. Deze van oorsprong Friese letterzetter en boekdrukker nam op 1 maart een winkel met kantoorbenodigdheden aan de Zijlstraat in Haarlem over.
Het bedrijf, dat zich in de loop der jaren steeds meer richtte op kantoormeubilair, kantoorapparatuur en kantoorartikelen, maakte een gestage groei door. De huidige Dantuma Groep, die naast de twee Dantuma vestigingen in Haarlem en Zwolle bestaat uit Rever Nagelkerke BV in Utrecht, GZ Kantoorinrichters BV in Zaandam en Berveling Projekt BV in Nijkerk, groeide uit tot een succesvolle landelijk opererende onderneming met ongeveer 170 werknemers. Het bedrijf kan haar klanten een totaalpakket op kantoorgebied presenteren. Dantuma staat anno 2008 te boek als Nederlands grootste merkonafhankelijke leverancier op het gebied van documentoplossingen.
Om de groei op te kunnen vangen verhuisde het bedrijf dit jaar naar een nieuw opvallend bedrijfsgebouw langs de oever van het Spaarne. Het gebouw heeft zich inmiddels ontpopt als een architectonische aanwinst voor Haarlem. Het omvat ruim drieduizend vierkante meter vloeroppervlak en biedt Dantuma volop mogelijkheden voor de toekomst. Het bedrijf beschikt nu onder meer over voldoende magazijnruimte en een grote showroom, waar in een overzichtelijke opstelling de mogelijkheden voor automatisering van de documentenstroom binnen een organisatie in beeld zijn gebracht. In de showroom komt het bedrijfscredo ‘Managing your documents!’ tot leven. Dankzij het nieuwe onderkomen is het bedrijf in staat tot een nog snellere dienstverlening aan haar klanten.
Dantuma is het achtste Haarlemse bedrijf dat zich Hofleverancier mag noemen.