Datacenter EvoSwitch krijgt directe verbinding met AMS-IX

Datacenter EvoSwitch krijgt directe verbinding met AMS-IX van EvoSwitch

Door: EvoSwitch  09-07-2009
Trefwoorden: Datacenter, Colocatie, Co-locatie

Datacenter EvoSwitch wordt de 15e partnerorganisatie van AMS-IX. AMS-IX faciliteert via zogenoemde ‘peering’ het uitruilen van internetverkeer door onder andere telecomcarriers, e-business bedrijven, hostingproviders, internetprofessionals, banken, verzekeraars, en andere partijen met veel internetverkeer. Peering is goedkoper dan het inkopen van transitverkeer bij telecomcarriers en het biedt meer flexibiliteit en redundantie bij het inrichten en sturen van internetverkeer binnen en tussen netwerken.

Colocatie ruimte
“Normaal gesproken moeten klanten die voor de diensten van AMS-IX kiezen, zelf bij ons aankloppen,” zegt Cara Mascini, marketingmanager van AMS-IX. “Voor klanten die tevens hun apparatuur bij een datacenter onderbrengen voor colocatie, is dat proces soms omslachtig. Dankzij de samenwerking kan EvoSwitch de verbinding met AMS-IX voor klanten regelen. Een klant kan dus aan EvoSwitch vragen om een aansluiting op AMS-IX. Klanten krijgen hiermee een one-stop-shop aanbieding van EvoSwitch, inclusief de Internet Exchange.”

AMS-IX verwacht dat vooral hostinggerichte partijen met een grote behoefte aan datacenterruimte baat zullen hebben bij de samenwerking met EvoSwitch. “EvoSwitch is een professioneel en goed beveiligd datacenter met veel ruimte en veel uitbreidingsmogelijkheden,” zegt Mascini. “Voor partijen die dit groeipotentieel in het datacenter willen combineren met een aansluiting op AMS-IX, is de samenwerking een goede ontwikkeling.”

Tier3+ datacenter
AMS-IX stelt strenge eisen aan partners die verbindingen met het internetknooppunt willen verkopen, onder andere ten aanzien van de inrichting van procedures. Mascini: “Verder moeten onze datacenters voldoen aan de specificaties die onder andere zijn opgesteld door het Uptime Instituut en de Telecoms Industry Association (TIA). Ook al plaatsen we zelf geen apparatuur bij Evoswitch, zij voldoen tevens aan een groot deel van deze voorwaarden. Het is duidelijk een Tier3+ datacenter, dat is belangrijk voor klanten.”

Energiezuinige colocatie
Het ‘groene’ karakter van EvoSwitch spreekt AMS-IX erg aan. Mascini: “Over het groene concept van EvoSwitch is goed nagedacht. Het datacenter is niet alleen technisch groen ingericht via het gebruik van onder andere energiebesparende koelingmethoden. Ook de randaspecten zijn groen ingevuld, zoals het gebruik van groene energie, energiezuinige auto’s, energiezuinige verlichting, en de aanplant van bomen voor resterende CO2-uitstoot.”

Eric Boonstra, Commercial Director van EvoSwitch, is blij dat de samenwerking met AMS-IX tot stand is gekomen. “AMS-IX is belangrijk voor ons en voor onze klanten. Het is het grootste internetknooppunt van Europa en voor verschillende klanten een reden om voor EvoSwitch te kiezen, vanwege de nabijheid van EvoSwitch binnen de Amsterdamse regio en de vele vierkante meters aan vloeroppervlak die wij hier voor colocatie beschikbaar hebben. De samenwerking met AMS-IX biedt ons de mogelijkheid om klanten snel en efficiënt van peeringmogelijkheden te kunnen voorzien.”

---------------------------------
Over AMS-IX
AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) is een neutraal en onafhankelijk not-for-profit Internetknooppunt. Het biedt diensten aan sinds het begin van de jaren negentig. AMS-IX is een van de grootste internetknooppunten ter wereld. Meer dan 300 internet gerelateerde partijen komen samen om onderling internet verkeer meer dan 650 Gigabit per seconde uit te wisselen. Het AMS-IX platform biedt non-blocking peering services van hoge kwaliteit voor alle typen IP-verkeer, of het nu gaat om traditionele data, VoIP of video. AMS-IX beheert de eerste mobiele peering punten wereldwijd, de Global GPRS Roaming Exchange (GRX) en de Mobile Data Exchange (MDX). Daarnaast beheren ze ook oplossingen voor broadcasting-verkeer door de multicast peering dienst.

---------------------------------
Over EvoSwitch
EvoSwitch (www.evoswitch.com) is een carrierneutraal datacenter met een groen karakter (CO2-neutraal). Het datacenter is energiezuinig, heeft een PUE (Power Usage Effectiveness) van 1,6, met als doel een PUE van 1,2. EvoSwitch is gevestigd in de regio Amsterdam, heeft goede verbindingen, een stroomcapaciteit van 20 Megawatt en een ruimbemeten vloeroppervlak van meer dan 9.000 vierkante meter. EvoSwitch is gecertificeerd volgens de standaarden ISO 9001 en ISO 27001. Voor klanten betekent het dat hun IT-infrastructuur binnen EvoSwitch volgens de strengste normen is beveiligd. EvoSwitch opereert volledig klimaatneutraal. In samenwerking met Climate Neutral Group investeert het datacenter in wereldwijde projecten om het CO2-evenwicht in de atmosfeer te herstellen (www.climateneutralgroup.com). Klanten van EvoSwitch kunnen op hun website laten zien dat zij gebruik maken van een klimaatneutraal datacenter, via de logo’s in het partnerprogramma The Green Fan (www.thegreenfan.com). EvoSwitch is in januari 2009, in een rapport van het Duitse Federale Ministerie van Milieu, beschreven als 1 van de 11 meest energiezuinige datacenters wereldwijd. In Nederland heeft EvoSwitch met een kopgroep van 16 ICT-bedrijven de MeerJarenAfspraak energie-efficiëntie (MJA) van het ministerie van Economische Zaken ondertekend. De MJA heeft als doel om 30% energie-efficiëntie te realiseren over een periode van vijftien jaar.

---------------------------------
Mediacontact:

AMS-IX
Cara Mascini
+31 (0)20 305 89 95
[email protected] 
www.ams-ix.net

EvoSwitch
Koen Stegeman
+31 (0)6 – 30491407
[email protected]
www.evoswitch.com

Trefwoorden: Ams-ix, Colocatie, Co-locatie, Datacenter, Evoswitch, Goed Datacenter, Groe Datacenter, Groot Datacenter, Partner Ams-ix, Peering, Peering Mogelijkheden, Professioneel Datacenter, Verbinding Ams-ix,