Datacenter EvoSwitch krijgt opstappunt NDIX breedbandmarktplaats

Datacenter EvoSwitch krijgt opstappunt NDIX breedbandmarktplaats van EvoSwitch

Door: EvoSwitch  27-05-2009
Trefwoorden: Datacenter, Evoswitch, Breedbanddiensten

EvoSwitch (www.evoswitch.com), het Nederlandse carrierneutrale datacenter dat CO2-neutraal opereert, wordt aangesloten op breedbandplatform NDIX. NDIX is een onafhankelijke en non-profit marktplaats die scheiding aanbrengt tussen glasvezelinfrastructuur en diensten, om de ontwikkeling van breedbanddiensten te stimuleren.

Het opstappunt in het datacenter van EvoSwitch is de 27ste point-of-presence (POP) die NDIX realiseert binnen datacenters in zowel Nederland als Duitsland. Feitelijk bestaat de opstapplaats uit de plaatsing van een netwerkswitch binnen EvoSwitch. De POP’s in het totale netwerk van NDIX vormen tezamen een marktplaats, waar aanbieders en afnemers van breedbanddiensten elkaar - onafhankelijk van glasvezelinfrastructuur leveranciers - kunnen vinden. Voor bestaande en nieuwe klanten van EvoSwitch biedt de aanwezigheid van het NDIX platform in het datacenter kansen om nieuwe afzetmarkten te ontwikkelen.

Breedbanddiensten
Aanbieders en afnemers op de NDIX marktplaats kunnen met één aansluiting, bij een opstappunt zoals EvoSwitch, toegang krijgen tot het gehele netwerk van NDIX en de daarop aangesloten partijen. “Aanbieders van breedbanddiensten hebben op die manier via één kanaal toegang tot een groot potentieel aan klanten, zonder dat zij zelf over een eigen glasvezelinfrastructuur hoeven te beschikken,” zegt Jeroen van de Lagemaat, directeur van de NDIX. “Afnemers biedt het als voordeel dat zij niet afhankelijk zijn van infrastructuurleveranciers en voor elke breedbanddienst op zoek kunnen gaan naar de beste prijs/kwaliteitverhouding.”

“De toegang tot breedbanddiensten wordt via ons platform laagdrempeliger,” zegt Van de Lagemaat. “Gebruikers en aanbieders van breedbanddiensten kunnen gemakkelijker en flexibeler met elkaar zaken doen, met meer keuzevrijheden, iets wat de ontwikkeling van breedband stimuleert. Wij zijn blij dat we EvoSwitch nu als opstappunt aan onze marktplaats kunnen toevoegen. EvoSwitch is een locatie met goede glasvezelverbindingen in de regio Amsterdam, een regio waar wij onze aanwezigheid graag verder willen versterken gezien de grote concentratie internetaanbieders en -afnemers.”

Online back-up, VoIP, hosting…
Voor bestaande en nieuwe klanten van EvoSwitch biedt de aanwezigheid van het NDIX platform nieuwe mogelijkheden om zaken te doen. “Op het platform worden verschillende breedbanddiensten aangeboden, zoals online back-up, storage, VoIP-telefonie, optimalisatie van ICT-omgevingen, beveiliging, werkplekbeheer en webhosting,” zegt Eric Boonstra, Commercieel Directeur van EvoSwitch. “Klanten van EvoSwitch krijgen hiermee dus de mogelijkheid om eveneens hun breedbanddiensten op het NDIX platform aan te bieden. Andersom kunnen zij via het platform natuurlijk ook diensten afnemen.”

Het NDIX platform heeft een breed scala aan gebruikers van de aangeboden breedband ICT-diensten, waaronder instellingen op het gebied van zorg en onderwijs, overheden, industriële bedrijven en organisaties binnen de zakelijke dienstverlening. “Het voordeel voor deze organisaties is dat zij voor elke afzonderlijke ICT-dienst de meest geschikte aanbieder kunnen zoeken,” zegt Van de Lagemaat. “Ook kunnen zij eenvoudig van aanbieder wisselen, doordat de diensten geheel onafhankelijk van de aanbieders van glasvezelinfrastructuur worden aangeboden.”

NDIX fungeert niet alleen als digitale marktplaats voor breedbanddiensten, maar ook als koppelvlak voor breedbandverbindingen. Bedrijven, instellingen en steden kunnen via NDIX onderlinge verbindingen maken zonder capaciteitsbeperkingen. Voor grotere organisaties creëert het de mogelijkheid om via breedband verschillende locaties met elkaar te verbinden tot een eigen netwerk.


---------------------------------
Over NDIX
NDIX (www.ndix.net)  is als non-profitorganisatie in 2001 opgericht, in eerste instantie om de ontwikkeling van breedband in de grensstreek van Nederland en Duitsland te stimuleren. Aandeelhouders van het breedbandplatform zijn Universiteit Twente (Holding Technopolis Twente), Participatiemaatschappij Oost Nederland (Oost NV) en Stadtwerke Münster GmbH. Inmiddels is NDIX uitgegroeid tot een platform dat de ontwikkeling van breedband op een veel grotere schaal stimuleert. Het netwerk van opstapplaatsen strekt zich uit van Heerlen tot Zwolle en Kampen, en van Münster, Gronau en Winterswijk tot Harderwijk, Amsterdam en Haarlem. Het is de bedoeling om het bestaande netwerk verder te vergroten. In Nederland maakt NDIX gebruik van glasvezelnetwerken van derden. In Duitsland coördineert NDIX ook zelf de aanleg van glasvezelverbindingen.

---------------------------------
Over EvoSwitch
EvoSwitch (www.evoswitch.com) is een carrierneutraal datacenter met een groen karakter (CO2-neutraal). Het datacenter is energiezuinig, heeft een PUE (Power Usage Effectiveness) van 1,6, met als doel een PUE van 1,2. EvoSwitch is gevestigd in de regio Amsterdam, heeft goede verbindingen en een ruimbemeten vloeroppervlak van meer dan 9000 vierkante meter. EvoSwitch is gecertificeerd volgens de standaarden ISO 9001 en ISO 27001. Voor klanten betekent het dat hun IT-infrastructuur binnen EvoSwitch volgens de strengste normen is beveiligd. Het datacenter heeft een totale capaciteit van 20 Megawatt. Met deze stroomcapaciteit kan EvoSwitch klanten garanderen dat er altijd genoeg energie voor handen is. EvoSwitch opereert volledig klimaatneutraal. In samenwerking met Climate Neutral Group investeert het datacenter in wereldwijde projecten om het CO2-evenwicht in de atmosfeer te herstellen (www.climateneutralgroup.com). Bedrijven die hun apparatuur binnen EvoSwitch plaatsen, kunnen op hun website laten zien dat zij gebruik maken van een klimaatneutraal datacenter, via de logo’s in het partnerprogramma The Green Fan (www.thegreenfan.com).

---------------------------------
Mediacontact:

EvoSwitch
Koen Stegeman
06 - 30491407
press.nl@evoswitch.com

NDIX
Nicol Wekamp
053 - 436 66 05
n.wekamp@ndix.net  

Trefwoorden: Afzetmarkt Breedband, Breedbanddiensten, Colocatie Racks, Datacenter, Energiezuinige Colocatie, Evoswitch, Groene Colocatie, Marketing Breedbanddiensten,