Duitse Ministerie van Milieu presenteert EvoSwitch als energiezuinig voorbeeld

Door: EvoSwitch  03-02-2009
Trefwoorden: Datacenter, Groen Datacenter, Energiezuinig Datacenter

Het Duitse Federale Ministerie van Milieu heeft zojuist een rapport uitgegeven met daarin ‘best-practices’ op het gebied van groene datacenter-initiatieven in Europa, de VS en Azië. EvoSwitch (www.evoswitch.com), het Nederlandse carrierneutrale datacenter dat CO2-neutraal opereert, is 1 van de 11 energiezuinige datacenters wereldwijd die wordt beschreven.

Het Ministerie van Milieu heeft het rapport met ‘best practices ter wereld’ samengesteld op basis van onderzoek door het Borderstep Institute for Innovation and Sustainability (www.borderstep.de). Het rapport is bedoeld als eye-opener en stimulans voor andere IT- en datacenter-managers, alsmede leveranciers van datacenter-apparatuur, om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen wat betreft het energieverbruik in datacenters. Het rapport richt zich niet alleen op Duitsland, is geschreven in het Duits en Engels, en is tevens bedoeld voor verspreiding in ‘Brussel’.

Datacenter Duitsland
“Het energieverbruik van servers en datacenters in Duitsland lag in 2008 op 10,1 TWh,” aldus Sigmar Gabriel, Federale Minister van Milieu, in het voorwoord van het rapport. “Dat is twee keer zoveel als in het jaar 2000. Als er geen extra maatregelen in datacenters worden genomen, dan zullen we in Duitsland een substantiële verhoging tegemoet zien van de CO2-uitstoot. Wanneer datacenters aan de andere kant een voorbeeld zouden nemen aan zulke vooruitstrevende datacenters, dan zouden we tot 2013 alleen al in Duitsland in totaal 25,8 TWh aan stroom kunnen besparen, wat neerkomt op het terugdringen van de CO2-emissies met 15,3 miljoen ton tegen een kostenbesparing van in totaal 3,6 miljard euro.”

‘EvoSwitch opmerkelijk zuinig’
In het rapport wordt beschreven met welke technologieën EvoSwitch in 2008 een PUE (Power Usage Effectiveness) heeft weten te realiseren van 1,6, oftewel een energiebesparing van 40 procent ten opzichte van een traditioneel datacenter. Terwijl het nabije doel is om een PUE van 1,3 à 1,2 te behalen, oftewel een energiebesparing van 70 à 80 procent ten opzichte van een traditioneel datacenter. ‘Een getal dat opmerkelijk zuinig is voor zo’n groot datacenter’, aldus de onderzoekers van Borderstep.

Het volledige rapport van het Duitse Federale Ministerie van Milieu (Engelse versie, 40 pagina’s) kan hier worden gedownload:
http://www.borderstep.de/details.php?menue=60&subid=62&projektid=159&le=en#

---------------------------------
Over EvoSwitch
EvoSwitch (www.evoswitch.com) is een carrierneutraal datacenter met een groen karakter (CO2-neutraal). Het datacenter is energiezuinig, heeft een PUE (Power Usage Effectiveness) van 1,6, met als doel een PUE van 1,2. EvoSwitch is gevestigd in de regio Amsterdam, heeft goede verbindingen en een ruimbemeten vloeroppervlak van meer dan 9000 vierkante meter. EvoSwitch is gecertificeerd volgens de standaarden ISO 9001 en ISO 27001. Voor klanten betekent het dat hun IT-infrastructuur binnen EvoSwitch volgens de strengste normen is beveiligd. Het datacenter heeft een totale capaciteit van 20 Megawatt. Met deze stroomcapaciteit kan EvoSwitch klanten garanderen dat er altijd genoeg energie voor handen is. EvoSwitch opereert volledig klimaatneutraal. In samenwerking met Climate Neutral Group investeert het datacenter in wereldwijde projecten om het CO2-evenwicht in de atmosfeer te herstellen (www.climateneutralgroup.com). Bedrijven die hun apparatuur binnen EvoSwitch plaatsen, kunnen op hun website laten zien dat zij gebruik maken van een klimaatneutraal datacenter, via de logo’s in het partnerprogramma The Green Fan (www.thegreenfan.com).

---------------------------------
Mediacontact:

EvoSwitch
Koen Stegeman
+31 (0)6 – 30491407
[email protected] 

Trefwoorden: Aanbod Datacenter, Datacenter, Datacenter Duitsland, Energiezuinig Datacenter, Groen Datacenter, Groene Ict, Groene It, Milieuvriendelijk Datacenter, Zuinig Datacenter,