Energiezuinig datacenterbeheer ook voor kleinbedrijf bereikbaar

Energiezuinig datacenterbeheer ook voor kleinbedrijf bereikbaar van EvoSwitch

Door: EvoSwitch  19-06-2007
Trefwoorden: Datacenter, Energiezuinig Datacenter, Datacenter Mkb

Al sinds de opening eerder dit jaar hadden klanten van EvoSwitch de mogelijkheid om op kastniveau het energieverbruik van hun apparatuur te meten. Voor het daadwerkelijk verbruik van de kasten werden energiekosten in rekening gebracht. Dit was op zich al een nieuwe ontwikkeling in de markt. Veel datacenters hanteren namelijk een all-in prijs voor het ingeschatte energieverbruik. Het meten op kastniveau was daarom niet nodig. “Maar een all-in prijs voor energieverbruik is een verouderd principe,” zegt Laurens Rosenthal, Innovation Director van datacenter EvoSwitch. “Het hanteren van een all-in prijs is gebaseerd op de situatie van zeven jaar geleden. Toen was energieverbruik nog niet zo’n issue. Inmiddels wel. ICT-apparatuur verbruikt veel energie, terwijl de energievoorraad in de markt beperkt is. Daarom is het belangrijk om de gebruikers van een datacenter te stimuleren om energiezuinige apparatuur aan te schaffen. En om ze ook te stimuleren hun processen er omheen zo energiezuinig mogelijk in te richten. Dat kan alleen als gebruikers inzicht krijgen in de exacte energieconsumptie van hun apparatuur.”

Meer rendement uit datacenterkast
Met de huidige stap is het mogelijk om binnen EvoSwitch fijnmazig te meten wat de apparatuur van klanten aan stroom verbruikt. En dat is een interessant gegeven voor het kleinbedrijf. Rosenthal: “Een lager energieverbruik van de apparatuur betekent nu ook voor kleinverbruikers heel concreet een lagere energierekening. We hopen dat dit onze klanten binnen het kleinbedrijf stimuleert om zuinig met energie om te springen. Dat scheelt hen uiteindelijk niet alleen in de portemonnee als het gaat om stroom. Het zorgt er ook voor dat zij de kastruimte binnen EvoSwitch efficiënter kunnen benutten. Ook dat scheelt in de kosten. Als de apparatuur veel energie verbruikt, dan loop je binnen een kast namelijk al snel tegen de maximumcapaciteit aan. Dat is zonde, want je betaalt wel voor de kast terwijl je dan niet de maximale ruimte in de kast kunt gebruiken. Energie is tegenwoordig de beperkende factor in een datacenter. Door zuiniger ermee om te springen, kun je uiteindelijk meer rendement halen uit de kastruimte die je huurt.”

Gericht energieverspilling opsporen
De mogelijkheid om het stroomverbruik te meten op het niveau van een kwart rack, is natuurlijk ook interessant voor grotere partijen. Rosenthal: “Zij zijn hierdoor beter in staat om mogelijke oorzaken van energieverspilling te achterhalen. Het is meteen duidelijk welke apparatuur in welk deel van de kast eventueel een hoog energieverbruik heeft. Daar kun je dan als gebruiker heel gericht op inspringen en er maatregelen op nemen.”

-----------------------
Over EvoSwitch
EvoSwitch (www.evoswitch.com) is een carrier-neutraal datacenter met een groen karakter (carbon neutral). Het is een locatie in Haarlem met een oppervlakte van ruim 9000 vierkante meter, waar bedrijven veilig hun ict-apparatuur kunnen onderbrengen. Het datacenter heeft een totale capaciteit van 10 Megawatt, met een groeipotentie naar 15 Megawatt. Met deze stroomcapaciteit kan EvoSwitch klanten garanderen dat er altijd genoeg energie voor handen is. EvoSwitch heeft 30 medewerkers. Onder hen ook engineers, die actief en pro-actief apparatuur van klanten kunnen beheren. EvoSwitch opereert volledig klimaatneutraal middels een Klimaat Neutraal Certificaat (www.climateneutralgroup.com).

-----------------------
Hoge resolutie beeldmateriaal kun je downloaden via de mediakit op onze site www.evoswitch.com (auteursrechtenvrij). Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons PR-bureau:

KINXX
Koen Stegeman
+31 (0)6 – 30491407.
[email protected]


Trefwoorden: Datacenter, Datacenter Mkb, Energieverbruik Apparatuur, Energieverbruik Ict-apparatuur, Energiezuinig Datacenter, Energiezuinig Datacenterbeheer,