Eric Boonstra (44) wordt Commercieel Directeur van EvoSwitch

Eric Boonstra (44) wordt Commercieel Directeur van EvoSwitch van EvoSwitch

Door: EvoSwitch  26-03-2009
Trefwoorden: Datacenter, Colocation, Groen Datacenter

Eric Boonstra is per 1 maart 2009 begonnen en krijgt de verantwoordelijkheid om het huidige klantenportfolio van EvoSwitch verder uit te bouwen. Niet alleen in Nederland, maar vooral ook internationaal. Boonstra: “Ik zie het als mijn doel om onder andere overheidsorganisaties en top-500 bedrijven, waaronder banken en verzekeraars, te laten zien wat een geavanceerde en ‘groene’ datacenteromgeving zoals EvoSwitch voor hen kan betekenen.”

“EvoSwitch vertegenwoordigt als eerste in Nederland een nieuwe generatie datacenters die uiterst efficiënt, energiezuinig en veilig zijn ingericht,” zegt Boonstra. “Het Duitse Ministerie van Milieu heeft EvoSwitch daarom als 1 van de 11 energiezuinige datacenters wereldwijd bestempeld. Ik weet dat Corporate organisaties grote behoefte hebben aan dergelijke faciliteiten om hun apparatuur onder te brengen.”

KLM, ProRail, Essent, Rabobank
De datacenterbranche is nieuw voor Boonstra, maar vanuit zijn vorige werkplekken ziet hij belangrijke raakvlakken. “Bij Siemens werkte ik binnen de techniek en bij Alfa Delta Compendium had ik de leiding over een business unit, om bedrijven in verschillende markten te ondersteunen en adviseren bij hun inkoopproces. Banken, verzekeraars, IT-bedrijven en bedrijven in de logistiek, dat soort organisaties. Met klanten zoals KLM, Transavia, Schiphol Group, ProRail, Essent en Rabobank.”

Boonstra heeft daarmee ruime ervaring met inkoopprocessen en inkoopafdelingen, waaronder ook de inkoop van ICT en facilitaire diensten. “Bij EvoSwitch zit ik aan de andere kant van het inkoopproces. In dit geval lever ik de diensten waarmee deze bedrijven hun datacenteractiviteiten op een efficiënte, energiezuinige en veilige manier kunnen outsourcen.”

Datacenter marketing
De overstap van de Inkoop- naar de Verkoopkant is een bewuste keuze. Boonstra: “Ik heb veel Inkoop- en managementervaring, maar mijn hart ligt toch bij Sales & Marketing en het managen van die processen. De afgelopen 4 jaar was ik bijvoorbeeld mede verantwoordelijk voor het initiëren van de CPO-dag, die inmiddels is uitgegroeid tot dé dag voor inkoopprofessionals. Deze netwerkgedachte, waar je gelijkgestemden in een soort platform bijeen brengt, dat spreekt me erg aan. Ik ga kijken hoe ik bij EvoSwitch invulling kan geven aan die benadering.”

Eric Boonstra op Linkedin:
http://www.linkedin.com/pub/2/356/88

Trefwoorden: Betrouwbaar Datacenter, Colocation, Datacenter, Efficient Datacenter, Goed Datacenter, Groen Datacenter, Outsourcen Datacenter, Outsourcing Datacenter, Veilig Datacenter, Zuinig Datacenter,