KPN-dochter Infonet Nederland kiest voor ‘groen’ datacenter EvoSwitch

KPN-dochter Infonet Nederland kiest voor ‘groen’ datacenter EvoSwitch van EvoSwitch

Door: EvoSwitch  22-04-2008
Trefwoorden: Datacenter, Evoswitch, Groen Datacenter

Infonet Nederland B.V., leverancier van hoogwaardige internationale netwerk- en datacenterdiensten aan multinationals, heeft 42 datacenterkasten in gebruik genomen binnen EvoSwitch. De keuze voor het Nederlandse carrierneutrale datacenter, dat klimaatneutraal opereert, is met name ingegeven door de beschikbare ruimte en de stroomcapaciteit binnen EvoSwitch.

Inkoop kastruimte faciliteert groei Infonet Nederland
“De maximumcapaciteit van de datacenters van Infonet Nederland kwam in zicht,” verklaart Joost Peters, Vice President Data Center Services Infonet Nederland. “Daarom hebben wij besloten om voor de korte en middellange termijn externe datacentercapaciteit in te kopen, om zo onze verdere groei te kunnen faciliteren. In de zoektocht naar een geschikt datacenter in Amsterdam en omgeving, bleek Evoswitch een van de weinige partijen die voldoende ruimte beschikbaar had en in staat was onze specifieke stroombehoeften in te invullen.”

Technische kennis EvoSwitch
Infonet Nederland was erg gecharmeerd van de diepgaande technische kennis die organisatiebreed aanwezig is binnen EvoSwitch. Peters: “Er spreekt duidelijk ervaring uit de technische realisatie van Evoswitch. Opvallend was dat zelfs de Financieel Directeur ons met technische kennis kon bedienen wat betreft de techniek en de specificaties. Dat geheel schept vertrouwen voor de realisatie van onze bedrijfsdoelen en de onderlinge samenwerking tussen EvoSwitch en Infonet Nederland.”

Schaarste datacenterruimte
EvoSwitch heeft als een van de weinige datacentra in de Amsterdamse regio nog wel volop ruimte, omdat het datacenter pas in april 2007 de deuren heeft geopend en in Q2 2008 een volgende bouwfase met nog meer vloeroppervlak wordt opgeleverd. Peters: “EvoSwitch profiteert duidelijk van de huidige sterke vraag naar datacenterruimte. Zij blijken, zeker gezien de schaarste in de regio, op een juist moment in de datacentermarkt te zijn ingestapt.”

Stroomcapaciteit
Ook de stroomcapaciteit was een argument voor Infonet Nederland om voor EvoSwitch te kiezen. EvoSwitch heeft de capaciteit onlangs verdubbeld van 10 MVA (Mega Volt Ampere) naar 20 MVA, wat circa 20 miljoen Watt vertegenwoordigd. Met deze capaciteit is de energiecapaciteit van het datacenter ruimbemeten. Daarnaast krijgen kasten in de binnenkort te openen 2e fase van EvoSwitch, met 5 KW, een hogere stroom- en koelingcapaciteit dan gebruikelijk is bij veel datacenters. Het betekent een verdubbeling van de gangbare capaciteit in de markt, waardoor het gebruik van bladeservers bijvoorbeeld goed mogelijk wordt. Laurens Rosenthal, Innovation Director EvoSwitch: “Wij zijn blij dat Infonet Nederland de voordelen heeft ingezien van onze ruimbemeten stroomvoorziening. Infonet Nederland heeft daarmee ook in de toekomst de garantie dat zij hun apparatuur optimaal kunnen laten draaien.”

Groene stroom, 20 procent zuiniger
De gebruikte stroom binnen EvoSwitch is Zeeuws Groen, groene stroom die wordt opgewekt in de provincie Zeeland. EvoSwitch heeft daarnaast via investeringen in met name energiezuinige koeling een energiebesparing weten te realiseren van minimaal 20 procent. Zo is er onder andere geïnvesteerd in Free Cooling, een energiezuinig koelingconcept dat handig gebruik maakt van koele buitenlucht. Ook het innovatieve Cold Corridor Concept, een methode die servers heel gericht van koeling voorziet, draagt bij aan de energiebesparing. Peters: “Wij zijn ervan overtuigd dat het groene karakter van het datacenter bij sommige van onze klanten in de smaak zal vallen.”


---------------------------------
Over Infonet Nederland ‘Smart Network & Data Center Solutions’
Infonet Nederland BV (www.infonet.nl) is een zelfstandige dochter van KPN en distribueert het BT Infonet portfolio in de Nederlandse markt. Op basis van deze distributierelatie levert Infonet Nederland wereldwijd hoogwaardig geïntegreerde state-of-the-art Netwerk Services, Communication Solutions, Data Center Services and Service Management voor multinationals in meer dan 70 landen. Via de netwerkinfrastructuur in meer dan 180 landen levert Infonet Nederland op privé gebaseerde MPLS-, IP VPN’s-, Application Defined VPN’s-, Internet VPN’s-, Converged Networking (voice/video/data)-, Data Center Services en Enhanced Security.

---------------------------------
Over EvoSwitch
EvoSwitch (www.evoswitch.com) is een carrierneutraal datacenter met een groen karakter (CO2-neutraal). Het is een locatie in de regio Amsterdam met een oppervlakte van ruim 9000 vierkante meter, waar bedrijven veilig hun IT-infrastructuur kunnen onderbrengen. Het datacenter heeft een totale capaciteit van 20 Megawatt. Met deze stroomcapaciteit kan EvoSwitch klanten garanderen dat er altijd genoeg energie voor handen is. EvoSwitch heeft 30 medewerkers. Onder hen ook engineers, die actief en proactief apparatuur van klanten beheren. EvoSwitch opereert volledig klimaatneutraal. In samenwerking met Climate Neutral Group investeren wij in wereldwijde projecten om het CO2-evenwicht in de atmosfeer te herstellen (www.climateneutralgroup.com). Bedrijven die hun apparatuur binnen EvoSwitch plaatsen, kunnen op hun website laten zien dat zij gebruik maken van een klimaatneutraal datacenter, via de logo’s in het partnerprogramma The Green Fan (www.thegreenfan.com).

---------------------------------
Mediacontact:

Infonet Nederland
Frank Vianen
+31 (0)20 545 6789
frank.vianen@infonet.nl

EvoSwitch
Koen Stegeman
+31 (0)6 – 30491407
press.nl@evoswitch.com

Trefwoorden: Datacenter, Evoswitch, Groen Datacenter, Infonet