Nederlands datacenter EvoSwitch stapt in wereldwijd energie-initiatief The Green Grid

Nederlands datacenter EvoSwitch stapt in wereldwijd energie-initiatief The Green Grid van EvoSwitch

Door: EvoSwitch  22-05-2007
Trefwoorden: Datacenter, Datacentrum, Groen Datacenter

“Vooral onze investeringen in energiezuinige koelingsystemen hebben voor een drastische energiereductie gezorgd,” zegt Laurens Rosenthal, Innovation Director van datacenter EvoSwitch. “We hebben de investeringen gedaan op basis van adviezen van TNO. Met het resultaat zijn we zeer tevreden, maar we willen niet achterover gaan leunen. ICT-apparatuur verbruikt over het algemeen nog altijd veel energie, terwijl de wereldwijde energievoorraad steeds schaarser wordt. Datacenters staan bekend om hun hoge energieverbruik. Zeker als datacenter willen wij daarom onze verantwoordelijkheid nemen. We willen onszelf als ‘groen’ datacenter verder blijven ontwikkelen, de efficiency verder verbeteren, zodat de huisvesting van ICT-apparatuur binnen EvoSwitch nog energiezuiniger wordt.”

Ervaringen delen
Bij The Green Grid hebben zich naast de oprichters inmiddels meerdere bedrijven aangesloten, waaronder ook Cisco, Texas Instruments, EMC, Novell, Juniper Networks en Fujitsu Siemens. EvoSwitch verwacht kennis en ervaring met de verschillende leden te kunnen delen. “Enerzijds willen we onze eigen ervaringen delen met andere partijen die lid zijn van The Green Grid,” zegt Rosenthal. “Onze ervaring met de energiezuinige systemen binnen EvoSwitch kan fabrikanten wellicht helpen om weer nieuwe energiezuinige maatregelen te nemen. Anderzijds verwachten we ook zelf vernieuwende inzichten te krijgen op het gebied van nieuwe energiezuinige technologische ontwikkelingen. Eén van de oprichters van The Green Grid, APC, is bijvoorbeeld al ver met Delta Conversion, een techniek waarmee een UPS beduidend minder energie verbruikt. Wij hebben deze techniek laten installeren, maar ik kan me voorstellen dat er nog andere ontwikkelingen zijn op het gebied van onze datacenter-infrastructuur. Ook daarvan willen wij graag kennis nemen.”

Geen ethische keuze
EvoSwitch is blij dat er meer ICT-bedrijven zijn die het belang onderstrepen van een energiezuinige benadering in datacenters. Rosenthal: “Het is goed als de ICT-industrie een gezamenlijke verantwoordelijkheid neemt en zuiniger met energie gaat omspringen. Energiebesparing zorgt voor minder uitstoot van schadelijke stoffen en dus voor een schonere lucht. Het zorgt er ook voor dat wij onze ICT-instrastructuren in de toekomst betaalbaar én draaiende kunnen houden. Energiebesparing is in die zin niet alleen een ethische keuze. Het is een must, omdat de ICT-industrie veel energie verbruikt, terwijl onze energiecapaciteit niet oneindig is. Binnen EvoSwitch hebben we voldoende energievoorraad door goede afspraken aan de inkoopkant met onze energieleveranciers, maar er bestaat ook nog zoiets als een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een maatschappelijk issue.”

-----------------------
Over EvoSwitch
EvoSwitch (www.evoswitch.com) is een carrier-neutraal datacenter met een groen karakter (carbon neutral). Het is een locatie in Haarlem met een oppervlakte van ruim 9000 vierkante meter, waar bedrijven veilig hun ict-apparatuur kunnen onderbrengen. Het datacenter heeft een totale capaciteit van 10 Megawatt, met een groeipotentie naar 15 Megawatt. Met deze stroomcapaciteit kan EvoSwitch klanten garanderen dat er altijd genoeg energie voor handen is. EvoSwitch heeft 30 medewerkers. Onder hen ook engineers, die actief en pro-actief apparatuur van klanten kunnen beheren. EvoSwitch opereert volledig klimaatneutraal middels een Klimaat Neutraal Certificaat (www.climateneutralgroup.com).

-----------------------
Hoge resolutie beeldmateriaal kunt u downloaden via de mediakit op onze site www.evoswitch.com (auteursrechtenvrij). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons PR-bureau:

KINXX
Koen Stegeman
+31 (0)6 – 30491407.
[email protected]

Trefwoorden: Datacenter, Datacentrum, Energiezuinige Ict-apparatuur, Energiezujinig Datacenter, Groen Datacenter,