Galerie ArtSite Haarlem presenteert Myra de Vries - Het zichtbare landschap (schilderijen)

Galerie ArtSite Haarlem presenteert Myra de Vries - Het zichtbare landschap (schilderijen) van Galerie Artsite

Door: Galerie Artsite  20-03-2009

Vanaf zaterdag 28 maart t/m 30 april 2009 presenteert de Haarlemse galerie ArtSite de expositie 'Het zichtbare landschap' met schilderijen van Myra de Vries.

Myra de Vries: "Ik verzamel landschappen. Het kunnen weidse berglandschappen zijn, pittoreske dorpjes, maar ook desolate stadsgezichten, afbraakpanden of fabrieken. De losse beeldelementen verzamel ik uit mijn directe omgeving of belevingswereld, zoals een verdwenen huis uit mijn straat of het landschap dat ik zag op vakantie. Ik combineer deze verzamelde elementen en maak zo nieuwe, persoonlijke landschappen, fantasieplekken, grimmig of sprookjesachtig.
Maar het landschap bestaat misschien uit meer dan de oppervlakkige waarneming. Zeker is dat er meer is dan we kunnen zien. Er zijn meer kleuren, misschien ook wel objecten en situaties, dan waarvan wij ons bewust zijn. Het zichtbare landschap is onze realiteit, het is onze achtergrond als een toneeldoek. Is het landschap dat we zien reëel of zijn er onzichtbare onderlagen en bedreigingen?
In mijn schilderijen spelen deze elementen ook een rol, de verschillende sublagen in het landschap, de onzichtbare dreiging en de vervreemding die dat tot gevolg heeft. Niets is zeker, zelfs niet het landschap. Huizen zijn geen veilige omhulsels meer, ze worden bedreigd door hun omgeving. Het onzichtbare grid waaruit het landschap is opgebouwd komt soms aan de oppervlakte."

Myra de Vries studeerde aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht en zij is prijswinnaar van de prestigieuze Buning Brongers Prijzen. Zij woont en werkt in Hilversum.

Bezoek www.galerieartsite.nl voor meer informatie en afbeeldingen.