Galerie ArtSite presenteert: Sjak & Wout Janssen

Galerie ArtSite presenteert: Sjak & Wout Janssen van Galerie Artsite

Door: Galerie Artsite  17-05-2009

Galerie ArtSite presenteert schilderijen van Sjak Janssen & Wout Janssen.
Expositie van 16 mei t/m 18 juni 2009

Sjak Janssen (1953) begon op zijn eenentwintigste van het ene moment op het andere met schilderen. Hij studeerde van 1975 tot 1981 aan de Rietveld-academie te Amsterdam o.a. bij Roemer, Post en Schatz, maar Sjak Janssen beschouwt zichzelf ook graag als autodidact. In de tachtiger jaren ging hij op zoek naar zijn ‘hand’ en het materiaal dat het best bij hem past. Eigenlijk gaat die zoektocht nu nog onverminderd door.

Zijn intentie is niet om een vernieuwend kunstenaar te zijn, waar hij wel naar zoekt is kwaliteit. En dat is voor hem een immense klus, zo verklaart hij zelf.

Het werk van Sjak Janssen is opgenomen in verschillende particuliere -en bedrijfscollecties. Hij geeft ook schilderles.

In 1982 werd zijn tweede kind geboren: Wout. De eerste jaren van zijn leven stond Wout vaak bij Sjak in het atelier. Dat vond hij reuze spannend; de bewegingen en het toveren met kleur op doeken. En dat is flink op zijn netvlies gaan zitten want eigenlijk is Wout al zijn hele bewuste leven bezig met tekenen en schilderen. Alles wat er in zijn omgeving gebeurt, vertaalt hij in tekeningen en schilderijen letterlijk alles; vakanties, feesten, fietstochtjes, etentjes....

Wout is een down-jongen, dus de konterfeitsels die hij maakt hebben een heel eigen positieve signatuur. Deze twee uiteenlopende uitgangspunten vormen een spannend contrast.

Zie voor meer informatie en afbeeldingen http://www.galerieartsite.nl

Over Galerie ArtSite
Een galerie voor moderne kunst in de oude binnenstad van Haarlem, vlakbij het Frans Hals museum, waarmee het een mooi contrast vormt tussen heden en verleden. Galerie ArtSite toont hedendaagse schilderkunst.

Galerie ArtSite toonde tot nu toe werk van onder andere Menno Ravenhorst, Cécile van Hanja, Valerie Zwart, Petra Berghorst, Rosemarijn Dissen, Esther Sluiter, Antoine Adamowicz, Martijn Couwenhoven, Myra de Vries, Rogier Wagenvoort, Jaap Binnema, Marcel Pol, Igor Hofbauer, Gerard Boersma, Joke Aelberts, Daan de Jong, Doke Melman, Jeroen Witvliet, Johan Breuker, Phuntsok Tsering, Loek Koopmans, Nynke Kuipers en Jos van Wunnik.

Ieder jaar wordt deelgenomen aan de Kunstlijn Haarlem en bovendien maakte de galerie met unieke exposities onderdeel uit van typisch Haarlemse evenementen zoals )toon) festival en Stripdagen Haarlem.