Taekwondo in Schalkwijk

Taekwondo in Schalkwijk van Hwa-rang Dragon Taekwondo

Door: Hwa-rang Dragon Taekwondo  06-10-2007
Trefwoorden: Sport, Trainingen, Yoga

Opening Locatie Schalkwijk

Recent is onze nieuwe locatie in Schalkwijk geopend. En wel aan de Erasmuslaan , bij de Vomar, in de gymzaal van basisschool de Meer,Piramide. Deze gymzaal is net een paar maanden oud en voldoet prima aan de eisen van nu, netjes, erg licht en een prima positieve uitstraling, wat ons natuurlijk past.

Eind oktober werd onze locatie ingewijd met een open training voor de jeugd. Ruim 25 kinderen en jongeren deden mee aan deze opening. Ook collega sportschool de witte Lotus, uit Lelystad, was met enkele leerlingen aanwezig op deze feestelijke dag. Na een gezamenlijke warming up door Sabumnim P. van Bruggen, werden diverse onderdelen van het taekwondo geoefend.

Het onderdeel kussentrappen werd gegeven door Kyosanim Mirjam van Schaik. Hierbij werd maar weer even vastgesteld dat balans en precisie niet vaak genoeg getraind kunnen worden. Ook bij het boksen, gegeven door Seonbenim Marco Hendriks, werd het al snel duidelijk dat er nog wat ochtendmist weggetraind moest worden. Snelle combinaties moesten worden uitgevoerd, wat soms tot vreemde taferelen leidde. Onderdelen als valbreken, gespongen technieken en sparring werden door Seonbenim Kawing Chan en Bas Touwslager gegeven. Enkele leerlingen waren na afloop van de open training zo moe dat er geen kiap (schreeuw) meer uitkwam. Ook de leraren waren moe maar uiterst voldaan.

Na het officieel inwijden van de locatie met het slaan op onze dragongong, werden er presentjes uitgedeeld aan de leraren die de locatie gaan runnen, Seonbenim Kawing Chan en Seonbenim Bas Touwslager. Vast staat dat deze leraren vele leerlingen en aanhangers zullen vergaren, al is het alleen maar om hun ‘Dragon Spirit’ en de overgave waarmee ze kennis op hun leerlingen willen overdragen. Voorlopig word er op de locatie alleen aan jeugd 6 tot en met 15 jaar lesgegeven. Uiteraard kun je ook hier terecht voor 2 proeflessen. Aanmelden voor een proefles is niet nodig.

Wees welkom en ervaar de Dragon Spirit zelf.

Hwa-Rang Dragon Taekwondo
www.taekwon.nl

Trefwoorden: Beheersing, Beweging, Gevechtskunst, Hwa-rang, Judo, Kampioenschappen, Karate, Leraar, Lokatie, Mudo, Sport, Stoten, Stretching, Taekwondo, Tijden, Trainingen, Trainingstijden, Trappen, Vechtsport, Yoga, Zelfverdediging,

Contact Hwa-rang Dragon Taekwondo

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share