Zilver op Europees TaekwondoFestival

Zilver op Europees TaekwondoFestival van Hwa-rang Dragon Taekwondo

Door: Hwa-rang Dragon Taekwondo  07-02-2008
Trefwoorden: Vechtsport, Zelfverdediging, Budo

2de plaats op Europees Taekwondofestival

Brussel, zondagmorgen 27 januari, kwart over zes. Een gedeelte van ons team ging op weg naar het festival. Groots opgezet en met topteams en nationale teams uit onder andere, Ierland, Marokko ,Turkije, Duitsland, België en natuurlijk Nederland, hehehe. HwaRang Dragon werd vandaag vertegenwoordigd door, Jelle Snoek, Simon Admiraal en Seonbenim Kawing Chan. Aangekomen daar werden we hartelijk ontvangen door de organisatie en konden we direct naar de weging. Wellicht waren we te streng geweest met het dieet, want al onze vechters waren 2 kilo lichter dan hun eigen weegschaal. Of deze was niet geijkt…dat laten we maar in het midden.

Na wat heen en weer geren met paspoorten waren we uiteindelijk rond kwart over negen klaar. Elf uur begon uiteindelijk het toernooi, een uur later dan werd aangegeven. De eerste wedstrijden vochten de beginners en kinderen tot twaalf jaar. Ondertussen was de rest van ons supportersteam aangekomen. Om ongeveer 2 uur was Jelle als eerste aan de beurt. Vol spanning begon hij dapper aan zijn eerste officiële wedstrijd. De tegenstander was te sterk voor hem maar af en toe kreeg Jelle het wedstrijdritme even te pakken en gaf gas terug.

Simon verliep het niet anders, tegen een ambitieuze jongen die in eerste instantie wel geïmponeerd leek. Het lukte Simon niet om de juiste timing te vinden en zijn tegenstander ging er dus met de winst vandoor. Zeker frustrerend want Simon had in zijn normale doen deze makkelijk kunnen hebben.

Kawing zijn wedstrijd daarentegen liep totaal anders. Dominant aanwezig op de mat moest hij knokken tegen een zeer sympathieke Belg. Deze stond echter nog geen vijf seconden op de mat of Kawing schopte hem vol in zijn gezicht met een prachtige apdollyo chagi. Zijn tegenstander moest opgeven en Kawing kon door.

Jelle vocht nog een tweede partij voor een derde of vierde plek. Maar ook deze wedstrijd verliep zoals de vorige, dit werd de vierde plek dus. Maar veel geleerd, dus uiteindelijk toch gewonnen. De tweede wedstrijd van Kawing was een ware slachtpartij. In de zin van hard tegen hard. Deze jongen was er zo eentje van, van dik hout zaagt men planken… Nu moest hij er tegen eentje van Chinese makelarij en Dragonwise opgevoed dus geen kans, hahaha. In de tweede ronde kwam Kawing op voorsprong en gaf deze in de laatste ronde niet meer weg en deed er nog een schepje bovenop.

Ons team was in extase, een mooie prestatie. De finale werd gesteden met een baardmans en deze wilde eigenlijk niet echt sparren. Vanuit de counter en bij het afklemmen scoren en verder niets doen, wat Kawing ook deed. Enfin, uiteindelijk een welverdiende mooie tweede plaats en voor de eerste plaats komen we volgend jaar gewoon weer terug, paybacktime….

Rond kwart over zes was de prijsuitreiking. Deze werd vooraf gegaan door wat speeches van de burgemeester en een minister van Sport. Helaas werden ze in het Frans gehouden waardoor we geen idee hadden wat ze zeiden, maar uiteraard braaf blijven klappen. De deelnemende sportscholen kregen officieel een grote beker uitgereikt door de betreffende personen en uiteindelijk de prijzen voor de winnaars. Nog even een groepsfoto en dan naar huis. Afgemat maar voldaan. Wat een dag…

Sabumnim P. van Bruggen

Trefwoorden: Budo, Mudo, Taekwondo, Vechtsport, Zelfverdediging

Contact Hwa-rang Dragon Taekwondo

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share