Dubbel glas

Door: Klussenbedrijf Just To Fix Haarlem  05-11-2008
Trefwoorden: Glas, Hr, Dubbel Glas

Dubbel glas HR ++, of HR of voorzetramen, u kunt zelf een keus maken. Het hangt af van uw kozijnen, de grootte van de ramen en de leeftijd van de woning wat voor u de beste keus is.

Duurzaam... de voordelen op een rij


Er zijn verschillende mogelijkheden om uw ramen te isoleren:

• Gewoon dubbel glas
Dubbel glas bestaat uit twee (soms drie) glasplaten met daartussen een ruimte, de spouw. In deze spouw zit droge lucht of een soort gas. Een spouwbreedte van 15 mm geeft de beste isolerende werking. De spouw van 'gewoon' dubbelglas is gevuld met droge lucht.

• HR glas is gevuld met droge lucht of met een edelgas, meestal Argon.
HR+ glas en HR++ glas zijn praktisch altijd gevuld met edelgassen. Edelgassen isoleren beter dan gewone lucht.

• Voorzetramen

Voor wie meer wil weten. bekijk onze site


Waarom zou u kiezen voor raamisolatie? De voordelen op een rij:

• Energiebesparing
Het vervangen van enkel glas door dubbel glas leidt tot energiebesparing, en dat is gunstig voor het milieu en uw portemonnee.

• Investeringskosten
Het vervangen van enkel glas door dubbel glas vraagt wel eerst een investering voor het aanschaffen en laten plaatsen van het dubbel glas.Maar dit verdient u in de loop van de tijd absoluut weer terug.

• Minder tocht
Bij enkel glas verdwijnt veel warmte naar buiten. En dus zet u de thermostaat een graadje. Dubbelglas en HR-glas behoudt de behaaglijkheid in huis.

• Minder condens aan binnenzijde
De ramen aan de binnenzijde beslaan minder snel, omdat het glas aan deze zijde warm is.

• Minder geluidsoverlast
Alle soorten isolerend glas zorgen voor minder geluidsoverlast van buiten naar binnen. U kunt zelfs kiezen voor dikker glas, waarbij twee glasplaten in de ruit van ongelijke dikte zijn, of een grotere spouwbreedte toepassen. Ook het aanbrengen van ventilatieroosters met een geluiddempende functie boven de ramen houdt geluid tegen. Zorg voor goede naad-, voeg- en kierdichting bij de ramen om binnendringen van geluid tegen te gaan.

• Betere inbraakveiligheid
De inbraakveiligheid van uw woning kan op gelijksoortige wijze worden verbeterd door dikker glas of gelaagd glas te nemen. Ventilatieroosters boven het raam of inbraakveilige kierstandhouders op draai- en uitzetramen zijn ook gunstig voor inbraakpreventie. U kunt zo ventileren zonder ongewenst bezoek te riskeren.

• Andere lichtinval is mogelijk
HR, HR+, en HR++ glas laat ongeveer 10% minder licht door dan dubbelglas zonder coating. Dit verschil in lichtintensiteit merk je niet op

Trefwoorden: Dubbel, Dubbel Glas, Glas, Hr

Contact Klussenbedrijf Just To Fix Haarlem

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share