Ondernemer ‘vergeet’ ingreep op wagenpark bij bezuinigingen

Ondernemer ‘vergeet’ ingreep op wagenpark bij bezuinigingen van Leasetrader

Door: Leasetrader  15-05-2009
Trefwoorden: Occasions, Lease, Leasen

Ruim een kwart van de ondernemers maakt zich zorgen over de continuïteit van het bedrijf. De zorgen leiden tot een andere manier van ondernemen en tot kostenbezuiniging, aldus 71% van de respondenten. Het meest wordt bezuinigd op de voorraad (19%) evenals op PR, communicatie en marketing (25%). Wilbert Philippo, directeur LeaseTrader: “Er bestaan veel manieren om kosten te besparen op het wagenpark. Overstappen op occasion leasecontracten maar ook het verlengen van de bestaande contractperiodes behoren tot de mogelijkheden. Uit het huidige onderzoek blijkt hierover weinig bekend bij ondernemers. Terwijl de kostenbesparing fors kan oplopen bij een wagenpark met één of meerdere auto’s. Onlangs zijn wij daarom een grootschalige voorlichtingscampagne gestart om occasionlease meer onder de aandacht te brengen. Duidelijk is dat leasemaatschappijen hier blijkbaar weinig op sturen. Een gemiste kans. Door de klant in deze tijd hierover meer te adviseren laten ze zien dat ze met hen meedenken. Bovendien is het een kans om van het alsmaar groeiende stilstaande wagenpark af te komen.”

Geen investeringen meer
Ondernemers kiezen in financieel onzekere tijden voor zekerheid. 46% van de respondenten maakt de keuze voor lease om er zo zeker van te zijn geen extra investeringen meer te hoeven doen. Door de economisch mindere periode kiezen zij in 23% van de gevallen voor een kleinere auto en daarmee een lagere leaseprijs van gemiddeld 100 euro per maand. Medewerkers van bedrijven die niet kiezen voor leasing krijgen reiskostenvergoeding (34%), een huurauto (13%) of dienen gebruik te maken van het openbaar vervoer (14%). Ook wordt veelal een eigen wagenpark aangekocht. “In plaats van de keuze te maken voor een kleinere leaseauto bereikt de ondernemer hetzelfde besparingseffect door over te stappen naar bestaande leasecontracten”, aldus Philippo.

Over LeaseTrader
LeaseTrader is een onafhankelijke marktplaats op internet waar occasion leasecontracten worden aangeboden. Dit zijn lopende leasecontracten van leasemaatschappijen en hun klanten, maar ook jonge occasions die door dealers als leaseauto worden ingezet. Verder zijn er acties van leasemaatschappijen te vinden, nieuws en informatie over autoleasing en kunnen bedrijven hier offertes bij meerdere leasemaatschappijen tegelijk aanvragen. Dagelijks bezoeken meer dan 2500 berijders en beslissers www.leasetrader.nl.

                                                                                                                     EINDE BERICHT

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over het onderzoek en over LeaseTrader kunt u contact opnemen met Fiona de Lange, perscoördinator, tel: 06-51149231 of kijken op www.leasetrader.nl.

Datum: 15 mei 2009

Trefwoorden: Afkoopkosten, Afkopen, Herinzetauto, Herinzetauto's, Kostenbesparingen, Kostenbezuiniging, Lease, Leasecontracten, Leasemaatschappijen, Leasen, Leaseprijs, Leasetrader, Leasetrading, Leastrader, Lopende Leasecontracten, Occasionlease, Occasions, Wagenpark,