100 miljoenste foto online op MijnAlbum.nl

100 miljoenste foto online op MijnAlbum.nl van LeaseWeb

Door: LeaseWeb  30-10-2008

Vijf jaar geleden hadden 4 studenten in Friesland het idee om via MijnAlbum.nl gebruikers gratis online foto’s met elkaar te laten delen. Vandaag werd om 10:45 uur de 100 miljoenste foto op de site geplaatst. De website wordt vanwege omvang en benodigde internetsnelheid gehost door LeaseWeb, de grootste Internet Service Provider van Nederland.

Ludieke actie
MijnAlbum.nl koppelde aan de mijlpaal een ludieke actie. Wie de 100 miljoenste foto plaatste, zou datgene krijgen wat er op de foto staat. Freddie Bakker uit Muntendam blijkt de gelukkige winnaar. Hij fotografeerde een babykamer en wint daarmee een jaar lang luiers en een buggy voor de baby op komst.

Met 100 miljoen foto’s op het internet is MijnAlbum.nl de grootste gratis online fotodienst die we in Nederland kennen. Gebruikers kunnen in een afgesloten ruimte foto’s opslaan en delen met familie en vrienden. Ook kunnen zij reacties bij de foto’s plaatsen, foto’s laten afdrukken en bijvoorbeeld fotoalbums ervan laten maken. Voor mensen die wél hun privé-leven op straat willen gooien, is er sinds kort de mogelijkheid om net als bij Hyves via MijnAlbum.nl foto’s openbaar te maken.

Hosting grote website
MijnAlbum liet de website in eerste instantie online brengen door een kleine hostingprovider. Het succes was echter zo groot, dat de oprichters al snel overstapten op hostingprovider LeaseWeb. “Veel mensen hebben er geen idee van wat erbij komt kijken om een succesvolle site met veel internetverkeer en veel foto-opslagcapaciteit te managen,” zegt Jappie Hoekstra, technisch directeur en mede-oprichter. “De website moet écht snel zijn, want anders haken gebruikers af. Voor MijnAlbum gebruiken we bovendien 78 servers om de site in de lucht te houden. Niet elke hostingprovider kan dit faciliteren. Omdat LeaseWeb de grootste en de beste in Nederland is, hebben we de site bij hen ondergebracht.”

Japan, China, Frankrijk, Rusland…
MijnAlbum heeft op dit moment 1,3 miljoen aangemelde gebruikers, maar dat aantal zal naar verwachting snel toenemen vanwege de huidige internationalisering. De afgelopen zes maanden lanceerde MijnAlbum namelijk 8 nieuwe versies van de site in 8 verschillende talen. MijnAlbum is behalve in Nederland en België nu ook aanwezig in Frankrijk, China, Japan, Spanje, Portugal, Duitsland, Rusland en Italië. Ook is onder de naam Myalbum.com een wereldwijde site gelanceerd.

27 medewerkers + miljoenenomzet
Het succes van MijnAlbum heeft de studenten geen windeieren gelegd. MijnAlbum is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een internetbedrijf met 27 medewerkers, een paar miljoen euro omzet, dat gehuisvest is in een klassieke vrijstaande kantoorvilla. Hadden de oprichters dit succes verwacht? “Het gebruik van internet en digitale camera’s nam destijds sterk toe, en mensen wisselden steeds vaker foto’s uit via e-mail,” zegt Andries Nolles, marketing directeur en mede-oprichter. “We zagen gewoon dat er duidelijk behoefte was aan het gratis, veilig en laagdrempelig opslaan en delen van foto’s.”

Marketingacties met Panasonic, Olympus en Kwantum
MijnAlbum profileert zich de laatste tijd ook steeds vaker als dienstverlener op het gebied van marketingacties op maat. Nolles: “Onze infrastructuur is namelijk goed te gebruiken voor onder andere affiliate marketing. Bijvoorbeeld voor een wedstrijd met vakantiefoto’s, waarbij mensen hun vrienden en familie uitnodigen om aan zo’n wedstrijd deel te nemen. Wij faciliteren in dat geval de actie vanuit onze systemen op de website van de klant.” MijnAlbum heeft de afgelopen tijd marketingacties verzorgd voor onder andere Panasonic, Canon, Olympus, Frans Verkeersbureau en Kwantum.

---------------------------------
Over MijnAlbum
MijnAlbum (www.mijnalbum.nl) is de grootste online fotodienst van Nederland, met meer dan 1,3 miljoen leden. Gebruikers kunnen op de site hun foto’s uploaden, om ze vervolgens te delen met familie en vrienden. Ook kunnen zij foto’s laten afdrukken en fotoalbums ervan laten maken. MijnAlbum heeft als doelstelling om gratis een veilige en laagdrempelige fotodienst te bieden aan een brede groep gebruikers.

---------------------------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb (www.leaseweb.nl) is de grootste zakelijke hostingprovider van Nederland, staat in de wereldwijde top-20 van hostingproviders en levert diensten zoals domeinnaam registratie, webhosting, dedicated servers, colocatie, server virtualisatie en streaming. LeaseWeb is eigenaar van een eersteklas wereldwijd netwerk, dat een bandbreedte biedt van meer dan 210 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 4 datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Brussel, Londen, Frankfurt, New York, Wenen, Stockholm, Warschau, Zürich, Praag en Madrid.

---------------------------------
Mediacontact:

KINXX PR
Koen Stegeman
+31 (0)6 – 30491407
[email protected]