Europees hostingnetwerk LeaseWeb fors uitgebreid met 7 nieuwe internetknooppunten

Door: LeaseWeb  01-07-2009
Trefwoorden: Dedicated Servers

LeaseWeb, de grootste hostingprovider van websites in Nederland, voegt 7 nieuwe internetknooppunten in Europa toe aan haar wereldwijde hostingnetwerk. Het gaat om verbindingen met de internetexchanges in Milaan, Kopenhagen, Oslo, Parijs, Budapest, Bratislava en Boekarest.

Het hostingnetwerk van LeaseWeb krijgt dankzij de uitbreiding verbindingen met in totaal 18 internetexchanges. Behalve bij de internetexchanges in Milaan, Kopenhagen, Oslo, Parijs, Budapest, Bratislava en Boekarest, had LeaseWeb ook al verbindingen in haar netwerk met de internetexchanges in Amsterdam, Londen, Frankfurt, New York, Brussel, Wenen, Stockholm, Warschau, Zürich, Praag en Madrid.

Uptime hosting
De forse uitbreiding van internetknooppunten geeft LeaseWeb de mogelijkheid om het internetverkeer binnen haar Europese hostingnetwerk via peering – oftewel het uitwisselen van internetverkeer met andere partijen, in plaats van het inkopen van transitverkeer bij telecomcarriers - nog beter te routeren. LeaseWeb gebruikt zowel ‘transit’ als ‘peering’ om een optimale mix in netwerkverkeer te bereiken.

Con Zwinkels, Managing Director van LeaseWeb: “De extra peering-mogelijkheden zorgen ervoor dat wij meer internetpaden in ons Europese hostingnetwerk kunnen creëren, wat ten goede komt aan de uptime en de redundantie van het netwerk. De uptime is 99,999 procent. Mede door het aantal internetexchanges uit te breiden, kunnen we die hoge uptime continueren. Daarnaast zorgt peering ervoor dat ons internetverkeer betaalbaar blijft. Op die manier kunnen we de scherpe prijs/kwaliteitverhouding van LeaseWeb blijven garanderen, doordat we minder bandbreedte hoeven in te kopen bij telecomcarriers.”

Cisco hostingnetwerk
Concreet wordt door LeaseWeb bij de verschillende nieuwe internetexchanges een router geplaatst. “Daarvoor gebruiken we altijd Cisco apparatuur,” zegt Zwinkels. “Het netwerk van LeaseWeb is erg belangrijk voor het totale portfolio aan hostingproducten dat we leveren. De uptime moet hoog zijn en de kans op uitval van onderdelen klein. Cisco biedt daarin gewoon de hoogste kwaliteit en de beste prestaties.”

De uitbreiding van het netwerk volgt op een buitengewoon sterke toename van het internetverkeer in LeaseWeb’s hostingnetwerk. Het afgelopen half jaar groeide het bandbreedteverbruik door klanten van 250 Gigabit per seconde (Gbps) naar 375 Gbps, terwijl de totale bandbreedtecapaciteit in het netwerk werd verhoogd van 500 Gbps naar 750 Gbps. De dubbele netwerkcapaciteit die LeaseWeb aanhoudt, tezamen met de grote voorraden aan server- en netwerkapparatuur, is onderdeel van de bedrijfspolicy. Zwinkels: “De ruime overcapaciteit geeft onze klanten de garantie dat zij, wanneer nodig, hun webomgeving zeer snel kunnen laten groeien.”


---------------------------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb () is een internationale leverancier van hosting oplossingen die zich voornamelijk richt op de zakelijke markt. Het bedrijf staat in de wereldwijde top-20 van hostingproviders en levert diensten zoals server virtualisatie, dedicated servers, colocatie, streaming, webhosting en domeinnaam registratie. LeaseWeb is eigenaar van een eersteklas netwerk, dat een bandbreedte biedt van meer dan 750 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 4 datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Londen, Frankfurt, New York, Brussel, Kopenhagen, Parijs, Budapest, Boekarest, Warschau, Praag, Bratislava, Milaan, Wenen, Stockholm, Oslo, Zürich en Madrid. Hiermee stelt LeaseWeb bedrijven wereldwijd in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier online aanwezigheid te creëren en te continueren. Sinds de oprichting in 1997 heeft hostingprovider Leaseweb inmiddels meer dan 22.000 servers in haar netwerk. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Koninklijke Joh. Enschedé, OGD, 123Video, Jaap.nl, Relatieplanet, MijnAlbum, Starbucks, Hyves, PricewaterhouseCoopers, Twenga, Direct Wonen, Rijksmuseum Amsterdam en Univé.

Trefwoorden: Dedicated Servers