Hosting netwerk LeaseWeb door aanschaf 2 x Cisco CRS-1 naar 1900 Gigabit

Hosting netwerk LeaseWeb door aanschaf 2 x Cisco CRS-1 naar 1900 Gigabit van LeaseWeb

Door: LeaseWeb  27-03-2008

Haarlem, 27 maart 2008 – LeaseWeb (www.leaseweb.nl), de grootste zakelijke hostingprovider van Nederland, gaat haar omvangrijke wereldwijde hostingnetwerk herstructureren. Met de aanschaf van 2 Cisco CRS-1’s wordt de netwerkinfrastructuur hiërarchischer, beter schaalbaar en wordt een capaciteitsgroei in bandbreedte mogelijk naar 1900 Gigabit per seconde (1,9 Terabit).

Nieuwe capaciteit: 1,9 Terabit
Klanten van LeaseWeb gebruiken op dit moment 80 Gigabit per seconde aan bandbreedte. De aanschaf van 2 Cisco Carrier Routing System 1’s (CRS-1’s) maakt het voor LeaseWeb mogelijk om met haar hostingnetwerk door te groeien naar een capaciteit van 1900 Gbps (1,9 Terabit). De investering voor deze twee Cisco-apparaten bedraagt in totaal bijna 1,6 miljoen euro.

2 exemplaren Cisco CRS-1
De 2 CRS-1’s (non-stop apparaten) krijgen in het nieuwe hostingnetwerk een cruciale rol toebedeeld. Zij vervullen straks een centrale rol in het koppelen van alle datacenters in het netwerk van LeaseWeb met de buitenwereld. LeaseWeb heeft bewust voor twee exemplaren gekozen vanwege een ultieme garantie op uptime. Hiermee is LeaseWeb in staat om de service level agreements met klanten nog beter te waarborgen.

De CRS-1’s staan geografisch gescheiden in verschillende datacenters. De huidige 16 Catalyst 6500 switches moeten die centrale rol afstaan en zullen alleen nog het internetverkeer van klanten intern in het hostingnetwerk transporteren. Het netwerk van LeaseWeb wordt op deze manier hiërarchischer, met minder kruisverbindingen, wat grote voordelen biedt op het gebied van het netwerkbeheer.

Hosting: jaarlijkse verdubbeling
“Tot nu toe hebben we elk jaar minstens een verdubbeling gehad in het volume van ons dataverkeer,” zegt Con Zwinkels, Managing Director van LeaseWeb. “Als je dat doorrekent in de komende jaren… Momenteel hebben we 80 Gigabit per seconde. Een jaar vanaf nu zal dat 160 zijn. Over twee jaar is de benodigde capaciteit 320 Gbps. En over een paar jaar zitten we al op bijna 1,3 Terabit. Met de huidige netwerkstructuur konden we de groeimogelijkheden niet garanderen. Door de aanschaf van het nieuwe Cisco CRS-1 platform kunnen we die groeicapaciteit wel waarmaken. Technisch gezien zijn de CRS1’s bovendien klaar voor 40 en 100 Gigabit Ethernet. Zodra die standaarden daadwerkelijk te koop zijn, kunnen we die gaan gebruiken.”

‘LeaseWeb groeit hard’
“Ik ben blij dat LeaseWeb als internationaal succesvolle hostingleverancier heeft gekozen voor Cisco’s CRS-1,” zegt Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland. “De behoefte aan bandbreedte bij LeaseWeb groeit ontzettend hard. CRS-1 en het bijbehorende nieuwe netwerkontwerp van LeaseWeb maken het mogelijk om de voorspelde groei in hun internetverkeer aan te kunnen. Hiermee zijn klanten van LeaseWeb de komende jaren verzekerd van een enorme groeicapaciteit in bandbreedte.”

LeaseWeb is in staat om via telecomcarriers en internetexchanges snel en efficiënt te schalen in bandbreedte. LeaseWeb heeft daarbij de filosofie dat zij altijd twee keer zoveel capaciteit aanhoudt als dat klanten verbruiken. Momenteel bedraagt de beschikbare capaciteit voor klanten 160 Gbps.

---------------------------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb (www.leaseweb.nl) is een internationale leverancier van hosting producten en –diensten, gespecialiseerd in zowel Microsoft als Linux, die zich voornamelijk richt op de professionele markt. Het bedrijf staat in de wereldwijde top-30 van hostingproviders en levert diensten zoals domeinnaam registratie, webhosting, dedicated hosting, colocatie, VPS en streaming, tot en met de technische ondersteuning. LeaseWeb is eigenaar van een Cisco-powered eersteklas netwerk, dat een bandbreedte biedt van meer dan 160 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 4 datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Brussel, Londen, Frankfurt, New York, Wenen, Stockholm, Warschau, Zürich, Praag en Madrid. Hiermee stelt LeaseWeb bedrijven wereldwijd in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier online aanwezigheid te creëren en te continueren. De betrouwbaarheid van het LeaseWeb-netwerk heeft zich inmiddels ruim bewezen, met een stabiele uptime van 99,99 procent zoals blijkt uit onderzoek van onder andere WatchMouse. Sinds de oprichting in 1997 heeft hostingprovider Leaseweb inmiddels 11.000 servers in beheer. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Hyves, Telegraaf Media Groep, Koninklijke Joh. Enschedé, 123Video, PricewaterhouseCoopers, AVRO, Starbucks, Direct Wonen, en Univé.

---------------------------------
Mediacontact:

LeaseWeb
Koen Stegeman
+31 (0)6 – 30491407
[email protected]