Hostingbedrijf LeaseWeb verdubbelt organisatieomvang

Hostingbedrijf LeaseWeb verdubbelt organisatieomvang van LeaseWeb

Door: LeaseWeb  05-02-2008

LeaseWeb (www.leaseweb.nl), de grootste zakelijke hostingprovider van Nederland, heeft het afgelopen jaar de organisatieomvang verdubbeld van 30 naar 60 medewerkers. Bovenop deze snelle groei begint het eerste kwartaal van 2008 voor LeaseWeb met nog eens 35 vacatures.

De extreme organisatiegroei wordt bevestigd door de 18e plaats in de Deloitte Technology Fast 50 en een plek in de Fastest Growing Company Top-10 van het Amerikaanse magazine HostReview. LeaseWeb is opgericht in 1997 en heeft sinds de oprichting in eerste instantie vooral gebouwd aan een stabiele personele organisatie en een omvangrijk en technologisch geavanceerd hostingnetwerk op basis van Cisco-technologie.

HRM-beleid: matrixstructuur
Het afgelopen jaar bereikte LeaseWeb een punt waarop de organisatie succesvol de doorstart kon maken van een relatief kleine onderneming naar een middelgrote organisatie, met een beoogde marktpositie als grootbedrijf. Certificeringen op het gebied van onder andere ISO en een goed doordacht HRM-beleid zorgen ervoor dat de huidige organisatie-expansie in goede banen wordt geleid.
De organisatie kenmerkt zich door een verhoudingsgewijs hoge arbeidsproductiviteit per werknemer en een opvallend laag ziekteverzuimpercentage. Een zogenoemde matrixstructuur moet ervoor zorgen dat deze gunstige HR-cijfers ook straks behouden blijven. “De gekozen structuur is bewust niet-hiërarchisch,” zegt Koen Plate, HR-manager bij LeaseWeb. “Individuele werknemers zijn gezamenlijk en op basis van gelijkwaardigheid verantwoordelijk voor bepaalde beslissingen. Wij verwachten dat dit een positieve invloed heeft op de motivatie van werknemers.”

Ondernemende organisatie
LeaseWeb is van plan om ondanks de snelle groei haar intieme organisatiecultuur te behouden. “Daarom blijven we een platte en informele structuur hanteren, met korte lijnen, waarin wij de persoonlijke en ondernemende inbreng van werknemers nadrukkelijk op waarde schatten,” zegt Con Zwinkels, Managing Director van LeaseWeb. “De matrixstructuur zorgt ervoor dat ons ondernemende karakter ook straks behouden blijft wanneer we zijn uitgegroeid tot een grootbedrijf.”

Iedereen deelt in de winst
De individuele werknemers van LeaseWeb zijn medebepalend voor het succes en de snelle groei van de totale organisatie. Zwinkels: “Dat beseffen wij ons maar al te goed. Werknemers van LeaseWeb delen daarom allemaal mee in de winst van het bedrijf. Het maakt niet uit of je helpdeskmedewerker bent, of een top accountmanager, iedereen deelt mee en dus niet alleen de commerciële functies. Wij zijn ervan overtuigd dat je werknemers alleen tevreden en gemotiveerd kunt houden met een uitgebalanceerd pakket van beloning en verantwoordelijkheden. Het wordt daarmee ook een gezamenlijke ambitie om te werken aan een verdere groei van onze organisatie.”

Verenigde Staten, Duitsland, Griekenland, Hong Kong
Het eindpunt van de huidige groei is nog lang niet in zicht. “Dat is het interessante aan het leveren van hostingdiensten,” zegt Zwinkels. “Zeker wanneer je een stabiel eigen netwerk hebt, met goede verbindingen naar de rest van de wereld. Daarmee kunnen wij internationaal klanten bedienen, in de Verenigde Staten, Duitsland, Griekenland, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk, noem maar op. Onze groeimogelijkheden zijn vanwege deze wereldwijde afzetmarkt gigantisch.”

HostReview.com
Ook in de Verenigde Staten is de groei en het ambitieniveau van LeaseWeb niet onopgemerkt gebleven. In december 2007 en januari 2008 kreeg LeaseWeb een notering op respectievelijk de 4e en 3e plek in de lijst van snelst groeiende bedrijven (Fastest Growing Company) van het bekende Amerikaanse hostingmagazine HostReview.com. Zwinkels: “Het betekent in ieder geval dat onze grenzeloze ambities ook in de markt zichtbaar worden. Het is een erkenning voor de grote stappen die wij momenteel maken in organisatiegroei en wereldwijde expansie.”

Sterke groei hostingnetwerk
LeaseWeb groeit niet alleen in organisatieomvang. Het wereldwijde hostingnetwerk van LeaseWeb groeit minstens zo hard. In 2006 had LeaseWeb 40 Gbps (Gigabit per seconde) aan bandbreedte in gebruik. Momenteel bedraagt de totale bandbreedte van LeaseWeb 75 Gbps. LeaseWeb heeft daarbij de filosofie dat de totale netwerkcapaciteit altijd twee keer zo groot moet zijn als de capaciteit die klanten gebruiken. Het netwerk van LeaseWeb heeft nu dus een capaciteit van minimaal 150 Gbps. Het betekent tegelijkertijd dat het netwerk van LeaseWeb harder moet groeien dan de groei in internetverkeer van klanten. “Niet alleen wat betreft personele omvang groeien we dus hard,” zegt Zwinkels. “Door onze technologische investeringen in de afgelopen jaren is het echter een gemakkelijk schaalbaar netwerk. Door die investeringen kunnen we onze filosofie ook straks blijven waarmaken.”

---------------------------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb (www.leaseweb.nl) is een internationale leverancier van hosting-producten en -diensten die zich voornamelijk richt op de professionele markt. Het bedrijf staat in de wereldwijde top-30 van hostingproviders (zie ook het ISP Marketshare Report van november 2007 op www.securityspace.com). Het bedrijf levert diensten zoals domeinregistratie, webhosting, dedicated- en co-located hosting, VPS en streaming, tot en met de technische ondersteuning. LeaseWeb is eigenaar van een eersteklas netwerk, dat een bandbreedte biedt van ruim 150 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 5 datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Brussel, Londen, Frankfurt, New York, Wenen, Stockholm, Warschau, Zürich, Praag en Madrid. Hiermee stelt LeaseWeb bedrijven wereldwijd in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier online aanwezigheid te creëren en te continueren. De betrouwbaarheid van het LeaseWeb-netwerk heeft zich inmiddels ruim bewezen, zoals blijkt uit onderzoek van WatchMouse, met een uptime van 99,99 procent. Sinds de oprichting in 1997 heeft Leaseweb inmiddels 11.000 servers in beheer. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Telegraaf, Hyves, Koninklijke Joh. Enschedé, PricewaterhouseCoopers, 123Video, Starbucks, Direct Wonen, en Univé.

---------------------------------
Mediacontact:

LeaseWeb
Koen Stegeman
+31 (0)6 – 30491407
[email protected]