Hostingprovider LeaseWeb bereikt status Microsoft Gold Partner

Hostingprovider LeaseWeb bereikt status Microsoft Gold Partner van LeaseWeb

Door: LeaseWeb  05-12-2007

LeaseWeb (www.leaseweb.nl), de grootste zakelijke hostingprovider van Nederland, heeft de status gekregen van ‘Microsoft Gold Certified Hosting Partner’. Toetreding tot het Gold-partnerprogramma is voor klanten van LeaseWeb de ultieme bevestiging dat zij hun hosting-oplossing onderbrengen bij een organisatie met bewezen deskundigheid rond Microsoft-producten.

“Veel bedrijven zijn op zoek naar een hosting-partner die flexibel kan inspelen op evoluerende businessbehoeften,” zegt Ruud Mous, Sales Director van LeaseWeb. “Zij willen een adviseur die de expertise in huis heeft om in te haken op een lange termijn technologiestrategie. Een adviseur die kan meedenken over de inrichting van een schaalbare hosting-omgeving, zodat ook de continuïteit en kwaliteit hiervan op de lange termijn is gewaarborgd. Het ‘Microsoft Gold Certified Hosting Partner’-programma geeft onze klanten die zekerheid. Het is voor hen prettig om te weten dat zij hun hosting toevertrouwen aan een ervaren partner, met kennis van zaken en bewezen competenties op het gebied van Microsoft-technologie.”

Voordelen Gold-status
Als Gold Certified Partner is LeaseWeb beter in staat om eerste klas Microsoft-producten aan klanten aan te bieden. Toetreding tot het Gold Partner Programma betekent onder andere dat LeaseWeb vroegtijdige toegang krijgt tot de nieuwste Microsoft-technologieën en nieuwe producten, voordat ze algemeen beschikbaar zijn voor het publiek. De licentieprogramma’s binnen het Gold-partnerprogramma van Microsoft verminderen bovendien de kosten van softwareaankopen, licentiebeheer en technologieontwikkeling voor LeaseWeb-klanten.

Gestelde eisen aan LeaseWeb
Om Gold Partner van Microsoft te kunnen worden, moet een partner over diepgaande kennis en ervaring op het gebied van Microsoft-technologie beschikken. Er moeten binnen de organisatie bijvoorbeeld genoeg Microsoft Certified Professionals (MCP) aanwezig zijn, waaronder Microsoft Certified Systems Engineers (MCSE). MCSE-ers zijn de hoogst opgeleide professionals op het gebied van Microsoft-technologie, deskundig in het ontwerpen, installeren, configureren en het beheren van complexe Microsoft-producten. Klantreferenties spelen ook een belangrijke rol in de toekenning van de Gold-status. Via een klanttevredenheidsonderzoek heeft Microsoft verschillende klanten van LeaseWeb benaderd en gevraagd om de geleverde hosting-oplossingen te beoordelen. Hun positieve beoordeling is mede bepalende geweest voor de huidige promotie van LeaseWeb tot Microsoft Gold Certified Hosting Partner.

Strategische samenwerking Microsoft
Ruud de Jonge, DPE director van Microsoft Nederland: “De implementatie van de nieuwste Microsoft technologie vergt steeds meer kennis en ervaring van onze partners. Wij vinden daarom ook dat partners zoals LeaseWeb essentieel zijn voor ons succes. Onze klanten willen zekerheid en vragen daarom een kwaliteitswaarborg van hun toeleveranciers. LeaseWeb biedt die kwaliteit. We zijn trots op de relaties die we met onze partners op het gebied van hosting hebben. LeaseWeb heeft een buitengewone prestatie geleverd. We zien het als de bekroning op onze strategische samenwerking die inmiddels heeft geresulteerd in vele Microsoft-gecertificeerde medewerkers en in volop succesvolle hosting-implementaties bij onze klanten.”


---------------------------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb (www.leaseweb.nl) is een internationale leverancier van hosting-producten en -diensten die zich voornamelijk richt op de professionele markt. Het bedrijf staat in de wereldwijde top-30 van hostingproviders (zie ook het ISP Marketshare Report van november 2007 op www.securityspace.com). Het bedrijf levert diensten zoals domeinregistratie, webhosting, dedicated- en co-located hosting, VPS en streaming, tot en met de technische ondersteuning. LeaseWeb is eigenaar van een eersteklas netwerk, dat een bandbreedte biedt van ruim 150 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 6 datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Brussel, Londen, Frankfurt, New York, Wenen, Stockholm, Warschau, Zürich, Praag en Madrid. Hiermee stelt LeaseWeb bedrijven wereldwijd in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier online aanwezigheid te creëren en te continueren. De betrouwbaarheid van het LeaseWeb-netwerk heeft zich inmiddels ruim bewezen, zoals blijkt uit onderzoek van WatchMouse (www.watchmouse.com), met een gerealiseerde uptime van 99,99 procent in 2006. Sinds de oprichting in 1997 heeft Leaseweb meer dan 7.500 servers in beheer. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Hyves, Koninklijke Joh. Enschedé, Starbucks, Direct Wonen, Telenet België en Univé.

---------------------------------
Mediacontact:

LeaseWeb B.V.
Koen Stegeman
+31 (0)6 – 30491407
[email protected]