Koninklijke Joh. Enschedé brengt hosting onder bij LeaseWeb

Koninklijke Joh. Enschedé brengt hosting onder bij LeaseWeb van LeaseWeb

Door: LeaseWeb  13-03-2008

Koninklijke Joh. Enschedé heeft de hosting voor het nieuwe gevirtualiseerde serverpark van de divisie IT & Consultancy ondergebracht bij LeaseWeb (www.leaseweb.nl), de grootste zakelijke hostingprovider van Nederland. LeaseWeb heeft het bijbehorende serverpark gehuisvest in het klimaatneutrale datacenter EvoSwitch (www.evoswitch.com), wat past binnen het algehele ‘groene’ beleid van Koninklijke Joh. Enschedé.

Koninklijke Joh. Enschedé is een familiebedrijf dat al in 1703 is opgericht, sinds 1814 de Nederlandse bankbiljetten drukt, voor 60 verschillende landen postzegels produceert, en zowel traditionele als geavanceerde digitale publishing oplossingen levert. Voor haar divisie Joh. Enschedé IT & Consultancy zocht het bedrijf naar een hostingprovider die een stabiel netwerk, schaalbaarheid en veiligheid kon garanderen. Er moesten tevens voldoende gespecialiseerde engineers bij de hostingprovider aanwezig zijn, waarop Joh. Enschedé IT & Consultancy zou kunnen terugvallen.

Bedrijfskritische applicaties
De betreffende kwaliteiten zijn belangrijk vanwege de veelal zware applicaties die Joh. Enschedé IT & Consultancy levert aan onder andere Adobe, Raad voor de Rechtspraak, Mitsubishi Motors Europe en Schiphol. De hostingprovider moest bovendien kennis hebben van virtualisatie-software zoals VMware, en de oplossing moest zo ‘groen’ mogelijk zijn. Daarop is gekozen voor LeaseWeb, die op haar beurt zorgt voor de energiezuinige en klimaatneutrale huisvesting in datacenter EvoSwitch.

LeaseWeb: Hosting voor complexe applicaties
“De applicaties die wij voor klanten bouwen zijn complex, maken gebruik van de nieuwste technologieën, en worden daarom tevens door onszelf gehost,” zegt Edwin van Voorbergen, projectmanager ICT bij Joh. Enschedé IT & Consultancy. “We zijn alleen geen hostingbedrijf, dus kopen wij hostingfaciliteiten in. We leunen daarbij nadrukkelijk op de hostingkennis van LeaseWeb. Zij ondersteunen ons op het gebied van VMware, Microsoft en Linux. Daarnaast hebben we zelf geen publiek netwerk en LeaseWeb wel, een zeer redundant netwerk mag ik wel zeggen, waardoor de kans op fatale storingen erg klein is.”

Keuze voor datacenter EvoSwitch
Datacenter EvoSwitch (www.evoswitch.com) is niet alleen gekozen vanwege het groene karakter. “De beveiliging is voor ons bijvoorbeeld erg belangrijk, vooral omdat we het JEA PLUS2 publishing portal hosten voor de Universiteit van Utrecht en Adobe, maar we zoals bekend meer beveiligingsgevoelige activiteiten voeren,” zegt Van Voorbergen. “Het viel ons op dat het datacenter voorop loopt in de markt met de aanwezige voorzieningen. De biometrische beveiliging; de strengste norm voor informatiebeveiliging: ISO 27001; de koelingmethoden; de samenwerking met TNO; de autonome stroomvoorziening; de hoeveelheid beschikbare vierkante meters en energiecapaciteit; hun klimaatneutrale en energiezuinig karakter.”

Milieubeleid Joh. Enschedé
Koninklijke Joh. Enschedé heeft al haar processen zoveel mogelijk milieuverantwoord ingericht. “Onze milieuvriendelijke marktbenadering is enerzijds een wens vanuit de directie, anderzijds is het een uitgesproken vraag van klanten,” zegt Lennart de Graaff, manager businessunit Joh. Enschedé IT & Consultancy. “Bij openbare aanbestedingstrajecten wordt ook steeds vaker gevraagd of onze dienstverlening wel milieuvriendelijk is.” Dankzij de groene benadering heeft Koninklijke Joh. Enschedé een publicatieplatform mogen ontwikkelen voor Natuurmonumenten, produceert het bedrijf milieuvriendelijk drukwerk voor Oxfam Novib en heeft het ook Terra Vitalis als klant, een organisatie die investeert in plantages voor milieuverantwoorde bomenaanplant en -kap.

The Green Fan: het keurmerk voor groene ICT
Op ICT-gebied was het tot nu toe echter nog steeds lastig om een milieuvriendelijke inrichting van ICT tastbaar te maken. De Graaff: “We zijn daarom blij dat EvoSwitch een dergelijk keurmerk voor de ICT heeft ontwikkeld, vergelijkbaar met het groene FSC-keurmerk voor papier, en we willen graag het ‘Green Fan’-logo van EvoSwitch gaan voeren. The Green Fan is voor ons het FSC-keurmerk voor onze ICT-dienstverlening. We gaan daarin ook een ambassadeursfunctie op ons nemen, door The Green Fan bij onze klanten aan te raden om het te gebruiken.”

---------------------------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb (www.leaseweb.nl) is de grootste zakelijke hostingprovider van Nederland en een internationale leverancier van hosting producten en -diensten, gespecialiseerd in zowel Microsoft als Linux, die zich voornamelijk richt op de professionele markt. Het bedrijf staat in de wereldwijde top-30 van hostingproviders en levert diensten zoals domeinregistratie, webhosting, dedicated hosting, co-located hosting, VPS en streaming, tot en met de technische ondersteuning. LeaseWeb is eigenaar van een Cisco-powered eersteklas netwerk, dat een bandbreedte biedt van meer dan 160 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 5 datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Brussel, Londen, Frankfurt, New York, Wenen, Stockholm, Warschau, Zürich, Praag en Madrid. Hiermee stelt LeaseWeb bedrijven wereldwijd in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier online aanwezigheid te creëren en te continueren. De betrouwbaarheid van het LeaseWeb-netwerk heeft zich inmiddels ruim bewezen, met een stabiele uptime van 99,99 procent zoals blijkt uit onderzoek van onder andere WatchMouse. Sinds de oprichting in 1997 heeft hostingprovider Leaseweb meer dan 11.000 servers in beheer. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Hyves, Telegraaf Media Groep, Koninklijke Joh. Enschedé, PricewaterhouseCoopers, AVRO, Starbucks, Direct Wonen, en Univé.

---------------------------------
Over Joh. Enschedé IT & Consultancy
Joh. Enschedé IT & Consultancy is een snelgroeiende divisie van Koninklijke Joh. Enschedé (www.joh-enschede.nl), die op basis van diepgewortelde grafische ervaring turnkey oplossingen levert voor Self-Service, Enterprise en Corporate Publishing en het ontsluiten van kritische bedrijfsdata naar internet middels Enterprise Dashboarding. JE IT&C heeft in 2006 onder de naam JEA PLUS2 een publicatieplatform ontwikkeld waarbij eindgebruikers zelfstandig kunnen communiceren en publiceren. Deze publishing portal is onder andere in gebruik bij Natuurmonumenten, Mitsubishi Motors Europe, Raad voor de Rechtspraak, Adobe Systems Inc., en Universiteit van Utrecht. Joh. Enschedé IT & Consultancy is een Adobe Solution Partner er werkt derhalve met de Adobe Enterprise producten.

---------------------------------
Mediacontact:

Joh. Enschedé IT & Consultancy
Lennart de Graaff
+31 (0)6 – 51900997
[email protected]

LeaseWeb
Koen Stegeman
+31 (0)6 – 30491407
[email protected]