LeaseWeb: 2000 Dedicated Servers met Windows Server 2008 staan klaar

LeaseWeb: 2000 Dedicated Servers met Windows Server 2008 staan klaar van LeaseWeb

Door: LeaseWeb  07-03-2008

LeaseWeb (www.leaseweb.nl), de grootste zakelijke hostingprovider van Nederland, ziet in Windows Server 2008 belangrijke verbeteringen ten opzichte van Windows Server 2003. Daarom durfde LeaseWeb het aan om nu al 2000 Dedicated Servers in te richten in het ‘groene’ datacenter EvoSwitch. Dedicated Servers zijn de meest flexibele en kracht.

Windows hosting
De vroegboekaanbieding voor een dedicated server met Windows Server 2008 (www.leaseweb.com/microsoft) is mogelijk dankzij het Microsoft Gold Partnership van LeaseWeb en deelname aan het Microsoft Rapid Deployment Programma (RDP) voor Windows Server 2008. Via RDP heeft Microsoft een selectief aantal partners de gelegenheid gegeven om Windows Server 2008 al in een vroeg stadium te testen, nog voordat het product op de markt was, met de nodige technische begeleiding vanuit Microsoft. De vroegboekaanbieding van LeaseWeb betreft een Dedicated Server inclusief een bandbreedte pakket en Windows Server 2008 voorgeïnstalleerd vanaf 69 euro per maand. De server wordt gehost binnen het omvangrijke hostingnetwerk van LeaseWeb. 

Groene hosting 
LeaseWeb heeft 500 racks in gebruik in het klimaatneutraal opererende datacenter EvoSwitch, het enige ‘groene’ datacenter in Nederland. Ook de Windows 2008 servers zijn in dit groene datacenter ondergebracht. Voor geïnteresseerde hostingklanten biedt het de mogelijkheid om tevens het label The Green Fan (www.thegreenfan.com) te gebruiken, waarmee zij in marketinguitingen aan hun klanten zichtbaar kunnen maken dat zij een positieve bijdrage leveren aan terugdringing van de CO2-uitstoot.

Dedicated server Windows 2003
“Tijdens de testperiode hebben wij belangrijke ervaringen opgedaan met Windows Server 2008,” zegt Ruud Mous, Sales Director van LeaseWeb. “Wekenlang hebben wij ons kunnen verdiepen in het nieuwe besturingssysteem, waarbij onze mensen op technisch vlak werden begeleid vanuit Microsoft. Met name de verbeteringen in deployment en imaging-beheer, maar ook het substantieel hogere aantal sites per server en de betere performance van PHP, maakt Windows Server 2008 tot een beter hostingplatform dan Windows Server 2003.”

Een belangrijk onderdeel van Windows Server 2008 is Internet Information Services 7. “Met IIS7 hosten we maar liefst 5000 websites per server,” zegt Mous. “Terwijl IIS 6 in veel gevallen maar een geringe 1500 websites aankon. Dat betekent voor het gebruik binnen onze eigen organisatie, maar ook voor de klanten met een Dedicated Server, een enorme efficiencyslag.”

Ook over Powershell en Server Core is LeaseWeb positief. “Voor de Windows-beheerder kan de Powershell best even wennen zijn. Dit is echter wel de toekomst voor Windows en andere Microsoft-producten. Powershell is enorm krachtig, en de scripting-mogelijkheden zijn niet meer te vergelijken met VBScript. Alles is nu vanaf de command prompt te regelen én goed te scripten. Zowel te gebruiken met IIS, Exchange 2007 en SQL 2008.”

Virtuele hosting
Een belangrijke vernieuwing in Windows Server 2008 is bovendien de toevoeging van Hyper-V, waarvan later dit jaar de definitieve versie wordt verwacht. Mous: “Wij hebben via het Hyper-V Microsoft Rapid Deployment Programma nu eveneens de mogelijkheid gekregen om Hyper-V vroegtijdig te testen, en onze eerste ervaringen zijn zeer positief. Hyper-V is een bijzonder krachtige virtualisatiesoftware geworden. Binnen het productportfolio van LeaseWeb zijn nu verschillende virtualisatietechnieken opgenomen. Hyper-V zal hieraan binnenkort ook worden toegevoegd.”

---------------------------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb (www.leaseweb.nl) is een internationale leverancier van hosting producten en –diensten, gespecialiseerd in zowel Microsoft als Linux, die zich voornamelijk richt op de professionele markt. Het bedrijf staat in de wereldwijde top-30 van hostingproviders en levert diensten zoals domeinregistratie, webhosting, dedicated hosting, co-located hosting, VPS en streaming, tot en met de technische ondersteuning. LeaseWeb is eigenaar van een Cisco-powered eersteklas netwerk, dat een bandbreedte biedt van meer dan 160 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 5 datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Brussel, Londen, Frankfurt, New York, Wenen, Stockholm, Warschau, Zürich, Praag en Madrid. Hiermee stelt LeaseWeb bedrijven wereldwijd in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier online aanwezigheid te creëren en te continueren. De betrouwbaarheid van het LeaseWeb-netwerk heeft zich inmiddels ruim bewezen, met een stabiele uptime van 99,99 procent zoals blijkt uit onderzoek van onder andere WatchMouse. Sinds de oprichting in 1997 heeft hostingprovider Leaseweb 11.000 servers in beheer. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Hyves, Telegraaf Media Groep, Koninklijke Joh. Enschedé, PricewaterhouseCoopers, AVRO, Starbucks, Direct Wonen, en Univé.

---------------------------------
Mediacontact:

LeaseWeb
Koen Stegeman
+31 (0)6 – 30491407
[email protected]