LeaseWeb biedt kleinbedrijf laagdrempelige Windows ‘dedicated’ hosting

LeaseWeb biedt kleinbedrijf laagdrempelige Windows ‘dedicated’ hosting van LeaseWeb

Door: LeaseWeb  08-11-2007

LeaseWeb (www.leaseweb.nl), de grootste zakelijke hostingprovider van Nederland, brengt in samenwerking met Microsoft de ‘LeaseWeb Dedicated Windows Express Server’ op de markt. Dit is een laagdrempelige hosting-dienst waarbij het MKB binnen 24 uur online is met een ‘dedicated’, oftewel een volledig eigen instapserver met Windows inclusief een bandbreedtepakket tegen een scherpe prijs (vanaf 59 euro per maand).

Dedicated server
‘LeaseWeb heeft de afgelopen tijd al succesvol een ‘Dedicated Express Server’ verkocht, waarmee het MKB door de scherpe prijs de beperkingen van shared hosting achter zich kon laten. “Omdat veel bedrijven hun applicaties voor een Windows-platform ontwikkelen, gaan we vanaf vandaag ook de Express Server met Windows leveren,” zegt Ruud Mous, Sales Director van LeaseWeb.” Het kleinbedrijf krijgt met de ‘LeaseWeb Dedicated Windows Express Server’ een hoogwaardige instap hosting-oplossing op basis van Windows die binnen 24 uur in de lucht kan zijn, bij een provider die in de wereldwijde top-30 van hostingproviders staat en grote klanten zoals Starbucks en Hyves bedient. Mous: “Wij zijn in staat om door onze schaalgrootte en goede onderlinge technische afspraken met Microsoft een scherpe prijs neer te zetten.”

Dedicated hosting
Met de ‘LeaseWeb Dedicated Windows Express Server’ hebben ondernemers binnen het kleinbedrijf een volledige machine met Windows als besturingssysteem voor zichzelf ter beschikking. “Een groot voordeel is de onafhankelijkheid ten aanzien van de softwareapplicaties die je als klant bovenop Windows wilt installeren,” zegt Mous. “Daarmee kun je als ondernemer autonoom je hostingomgeving inrichten en deze dus optimaal afstemmen op je eigen hostingbehoeften. Men is niet gebonden aan de restricties zoals bij ‘shared hosting’. Shared hosting biedt vaak niet de vrijheid en autonomie die een professionele websitehouder zoekt. En de prestaties van het systeem kunnen nadelig worden beïnvloed door andere gebruikers.”
Een ‘LeaseWeb Dedicated Windows Express Server’ staat binnen het kwalitatief hoogwaardige netwerk van LeaseWeb, met een gerealiseerde uptime van 99,99 procent in 2006, zoals blijkt uit onderzoek van onder andere WatchMouse (www.watchmouse.com).

Samenwerking Microsoft en LeaseWeb
“Wij verwachten veel van onze samenwerking met Microsoft en van de Dedicated Windows Express Server,” zegt Mous. “Het MKB wil een professionele hostingoplossing, zonder omkijken en met een lage total cost of ownership. Het Windows-platform heeft al deze kwaliteiten in zich. Microsoft biedt via upgrades bovendien de garantie dat de continuïteit van de oplossing gewaarborgd is.”
“LeaseWeb is een grote hostingprovider en wij zijn erg onder de indruk van de professionaliteit van hun diensten. Daarom hebben we besloten om samen met LeaseWeb de ‘Dedicated Express Server’ met Windows op de markt te brengen,” aldus Michael Korbacher, Director Web & Application Hosting, Communication Sector Microsoft International.

---------------------------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb (www.leaseweb.nl) is een internationale leverancier van hosting producten en –diensten, gespecialiseerd in zowel Microsoft als Linux, die zich voornamelijk richt op de professionele markt. Het bedrijf staat in de wereldwijde top-30 van hostingproviders en levert diensten zoals domeinregistratie, webhosting, dedicated hosting, co-located hosting, VPS en streaming, tot en met de technische ondersteuning. LeaseWeb is eigenaar van een Cisco-powered eersteklas netwerk, dat een bandbreedte biedt van meer dan 160 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 5 datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Brussel, Londen, Frankfurt, New York, Wenen, Stockholm, Warschau, Zürich, Praag en Madrid. Hiermee stelt LeaseWeb bedrijven wereldwijd in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier online aanwezigheid te creëren en te continueren. De betrouwbaarheid van het LeaseWeb-netwerk heeft zich inmiddels ruim bewezen, met een stabiele uptime van 99,99 procent zoals blijkt uit onderzoek van onder andere WatchMouse. Sinds de oprichting in 1997 heeft hostingprovider Leaseweb 11.000 servers in beheer. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Hyves, Telegraaf Media Groep, Koninklijke Joh. Enschedé, PricewaterhouseCoopers, AVRO, Starbucks, Direct Wonen, en Univé.

---------------------------------
Mediacontact:

LeaseWeb
Koen Stegeman
+31 (0)6 – 30491407
[email protected]