LeaseWeb ontwikkelt afzetmarkt hosting in Oost-Europa

LeaseWeb ontwikkelt afzetmarkt hosting in Oost-Europa van LeaseWeb

Door: LeaseWeb  17-12-2008

LeaseWeb, de grootste zakelijke hostingprovider van Nederland, breidt het team ‘Business Development Eastern Europe’ uit met business developer Emily Sampson (30). Zij is van Engelse afkomst en werkte voorheen in een vergelijkbare functie bij Microsoft in München. LeaseWeb wil hiermee zijn marktaandeel in Oost-Europa vergroten.

Hosting Rusland, Polen, en Turkije
Oost-Europa is een belangrijke afzetmarkt voor hostingprovider LeaseWeb. De aantrekkingskracht van LeaseWeb in deze landen met ‘opkomende markten’ heeft een duidelijke reden. “De internetverbindingen in Oost-Europa zijn nog niet te vergelijken met de verbindingen in Amsterdam,” zegt Con Zwinkels, Managing Director van LeaseWeb. “De verbindingen in Amsterdam zijn sneller en veel stabieler. Daarnaast spreekt ons hostingnetwerk met een capaciteit van 500 Gigabit per seconde tot de verbeelding in die landen.”

Dedicated servers: 15.000+
LeaseWeb heeft momenteel meer dan 15.000 dedicated servers in beheer in 4 verschillende datacenters. Ongeveer 70 procent van de dedicated servers wordt gebruikt door klanten uit het buitenland, waaronder Oost-Europa. Landen zoals Polen, Rusland, Roemenië, Hongarije, Tsjechië, Bulgarije, en ook Turkije. “Het creëren van hosting business in verschillende van deze landen, dat is wat ik bij Microsoft Central and Eastern European Headquarters vanuit München heb gedaan,” zegt Emily Sampson. “Bijvoorbeeld door het samenstellen van hostingbundels, het zoeken naar specifieke aanbiedingen en het zoeken van partners om mee samen te werken. Ik zie veel synergie met het werk bij LeaseWeb. Mijn takenpakket bij LeaseWeb zal uit vergelijkbare werkzaamheden bestaan.”

Emily Sampson (30)
Sampson heeft voor LeaseWeb gekozen vanwege de internationale werkomgeving en de dynamiek van een relatief jonge organisatie. “Microsoft is een geweldig bedrijf om voor te werken,” zegt Sampson. “Maar op mijn leeftijd vind ik het mooi om ook een keer aan de basis te staan van een wereldwijde expansie. Ik ben 30 jaar en met LeaseWeb kan ik nog de markt veroveren.”

Vanwege de sterke internationalisering binnen het klanten- en personeelsbestand van LeaseWeb, is de Engelse taal sinds kort de officiële taal binnen het bedrijf. Inmiddels werken bij LeaseWeb onder andere mensen uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, Griekenland, België en Polen. “Het zijn allemaal jonge en gedreven mensen bij LeaseWeb met verschillende culturele achtergronden,” zegt Sampson. “Dat vind ik zo interessant. Ook de zware investeringen die LeaseWeb doet in de nieuwste technologieën vind ik erg spannend. Hiermee veranderen we de toekomst.”

Internationale werkomgeving
Emily Sampson woonde eerder in Barcelona en had in München een woning vlakbij het centrum van de stad. Ook bij LeaseWeb heeft zij een mooie woonomgeving opgezocht, in de gewilde wijk De Pijp in hartje Amsterdam. “Amsterdam is een cosmopolitische omgeving. Erg leuk. De grachten met bootjes, al de terrassen in de zomer… Van mijn ex-collega’s bij Microsoft heb ik een museumkaart als afscheidscadeau gekregen. Ik ga dus zeker het Van Gogh Museum bezoeken, en de schilderijen van Rembrandt in Rijksmuseum Amsterdam bewonderen.”

---------------------------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb (www.leaseweb.nl) is een internationale leverancier van hosting oplossingen die zich voornamelijk richt op de zakelijke markt. Het bedrijf staat in de wereldwijde top-20 van hostingproviders en levert diensten zoals domeinnaam registratie, webhosting, dedicated servers, colocatie, server virtualisatie en streaming. LeaseWeb is eigenaar van een eersteklas netwerk, dat een bandbreedte biedt van meer dan 500 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 4 datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Brussel, Londen, Frankfurt, New York, Wenen, Stockholm, Warschau, Zürich, Praag en Madrid. Hiermee stelt LeaseWeb bedrijven wereldwijd in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier online aanwezigheid te creëren en te continueren. Sinds de oprichting in 1997 heeft hostingprovider Leaseweb inmiddels meer dan 15.000 servers in beheer. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Koninklijke Joh. Enschedé, OGD, 123Video, Jaap.nl, Relatieplanet, MijnAlbum, Starbucks, PricewaterhouseCoopers, Twenga, Direct Wonen en Univé.

---------------------------------
Mediacontact:

LeaseWeb
Koen Stegeman
+31 (0)6 – 30491407
press.nl@leaseweb.com