LeaseWeb snelst groeiende websitehostingbedrijf ter wereld

LeaseWeb snelst groeiende websitehostingbedrijf ter wereld van LeaseWeb

Door: LeaseWeb  22-05-2008

LeaseWeb (www.leaseweb.nl) staat al zes maanden lang op de nummer 1 positie in de lijst van snelst groeiende hostingbedrijven ter wereld. De lijst van ‘Fastest Growing Companies’ wordt maandelijks gepubliceerd door het Amerikaanse hostingmagazine HostReview (www.hostreview.com).

“Als we door blijven groeien zoals we het afgelopen jaar hebben gedaan, dan verwacht ik dat LeaseWeb nog wel een tijdje op de eerste plek in die lijst zal blijven staan,” zegt Con Zwinkels, managing director van hostingprovider LeaseWeb. “Afgelopen jaar hebben we het aantal medewerkers verdubbeld, terwijl we minimaal nog eens 30 vacatures hebben. We hebben tevens de capaciteit van ons hostingnetwerk verdubbeld. De Support-afdeling zijn we aan het uitbreiden van ongeveer 30 naar 50 medewerkers. En voor Dell zijn we inmiddels de grootste internetpartner in Europa. Daarnaast hebben we in een jaar tijd bijna 500 datacenterkasten met hostingapparatuur weten te vullen in het CO2-neutrale datacenter EvoSwitch.”

Deloitte Technology Fast 50
LeaseWeb had al een notering op de 18e plek in de Deloitte Technology Fast 50 van 2007. Zwinkels: “Maar deze Amerikaanse notering van HostReview is voor mij extra speciaal. Het is voor ons de bevestiging dat we niet alleen hard eraan werken om groter te groeien, maar dat het in de markt ook opvalt. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd.”

Groei dankzij virtualisatie
De komende tijd zal LeaseWeb in staat zijn om verder te groeien mede dankzij de inzet van virtualisatie. “Door het gebruik van virtualisatie kunnen we veel flexibeler serverruimte toebedelen aan klanten,” zegt Zwinkels. “Daarmee kunnen we tegelijkertijd nog sneller nieuwe servers uitrollen. We hebben nu al een Windows Express Server en een Linux Express Server die binnen 24 uur live kunnen zijn. Met virtualisatie zou de uitrol van nieuwe servers nog sneller kunnen verlopen.” LeaseWeb heeft onder andere virtualisatie-specialisten in dienst op het gebied van VMware en is launching partner van Microsoft voor de virtualisatiemogelijkheid via Hyper-V, die later dit jaar als onderdeel van Windows Server 2008 zal uitkomen.

Groei wereldwijde hostingnetwerk
Ook de behoefte aan bandbreedte bij klanten van LeaseWeb groeit enorm hard. Daarom is LeaseWeb momenteel bezig om haar omvangrijke wereldwijde hostingnetwerk te herstructureren. Door de recente investering in 2 Cisco Carrier Routing System 1’s (CRS-1) wordt de netwerkinfrastructuur van LeaseWeb hiërarchischer, beter schaalbaar en wordt een capaciteitsgroei in bandbreedte mogelijk naar 1900 Gigabit per seconde (1,9 Terabit). Zwinkels: “Dankzij de CRS-1’s en de bijbehorende nieuwe netwerkarchitectuur wordt het mogelijk om de voorspelde groei in internetverkeer aan te kunnen. Hiermee zijn onze klanten de komende jaren verzekerd van een enorme groeicapaciteit in de nodige bandbreedte.”

Grote klanten: Hyves, 123Video
De groei van LeaseWeb en de groei van het hostingnetwerk heeft zijn aantrekkingskracht op klanten met een grote honger naar bandbreedte. Zo heeft Hyves gekozen voor LeaseWeb. En ook 123Video, de Nederlandse YouTube, is het afgelopen jaar klant bij LeaseWeb geworden. De groei van 123Video is dermate groot, dat 123Video al volgend jaar verwacht over de 12 Gbps aan benodigde capaciteit heen te gaan. Zwinkels: “Klanten met zoveel behoefte aan bandbreedte hebben een hostingpartij nodig die goed en snel kan schalen in bandbreedte. Bij LeaseWeb hebben we de filosofie dat wij twee keer zoveel capaciteit willen aanhouden als dat klanten verbruiken. Dit heeft als voordeel dat we grote klanten aantrekken, waardoor we nog sneller kunnen groeien.”


---------------------------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb (www.leaseweb.nl) is een internationale leverancier van hosting producten en -diensten, gespecialiseerd in zowel Microsoft als Linux, die zich voornamelijk richt op de professionele markt. Het bedrijf staat in de wereldwijde top-20 van hostingproviders en levert diensten zoals domeinnaam registratie, webhosting, dedicated servers, colocatie, server virtualisatie en streaming. LeaseWeb is eigenaar van een Cisco-powered eersteklas netwerk, dat een bandbreedte biedt van meer dan 160 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 4 datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Brussel, Londen, Frankfurt, New York, Wenen, Stockholm, Warschau, Zürich, Praag en Madrid. Hiermee stelt LeaseWeb bedrijven wereldwijd in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier online aanwezigheid te creëren en te continueren. Sinds de oprichting in 1997 heeft hostingprovider Leaseweb inmiddels meer dan 11.000 servers in beheer. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Hyves, Telegraaf Media Groep, Koninklijke Joh. Enschedé, PricewaterhouseCoopers, AVRO, Starbucks, Direct Wonen, en Univé.

---------------------------------
Mediacontact:

LeaseWeb
Koen Stegeman
+31 (0)6 – 30491407
press.nl@leaseweb.com