LeaseWeb verhoogt bandbreedtecapaciteit hostingnetwerk van 500 naar 750 Gbps

Door: LeaseWeb  23-06-2009
Trefwoorden: Dedicated Servers

LeaseWeb (), de grootste hostingprovider van websites in Nederland, heeft in een half jaar tijd de bandbreedtecapaciteit van haar hostingnetwerk verhoogd van 500 naar 750 Gigabit per seconde. Een grote aanwas van nieuwe klanten, maar vooral ook het toegenomen gebruik van video op websites zijn belangrijke drivers achter de sterke groei in internetverkeer.

Klanten van LeaseWeb gebruiken LeaseWeb´s hostingnetwerk, tezamen met onder andere servers en netwerkapparatuur in een datacenter, om het bezoek aan hun websites mogelijk te maken. Dit internetverkeer is sterk gegroeid. Het netwerk van LeaseWeb bevat glasvezelverbindingen en 4 datacenters in de regio Amsterdam en spant zich via telecomcarriers en internetchanges uit over de gehele wereld.

Video hosting
“De laatste tijd zien we dat het gebruik van streaming video in webomgevingen sterk toeneemt,” zegt Con Zwinkels, Managing Director van LeaseWeb. “Video is een belangrijke factor in de toename van internetverkeer in ons netwerk. Daarnaast hebben we te maken met een continue stroom nieuwe klanten, uit Nederland maar vooral ook uit het buitenland, die de kwaliteiten en de scherpe prijs/kwaliteit verhouding van LeaseWeb weten te waarderen. Om een idee te geven, op dit moment hebben we ongeveer 22.000 servers in beheer en komen er ongeveer 300 servers per maand bij. Die groei is dus enorm.”

Hosting bandbreedte
De capaciteit van 750 Gbps in het netwerk is twee keer zo groot als de daadwerkelijke hoeveelheid bandbreedte die door klanten wordt verbruikt. Het daadwerkelijke internetverkeer bedraagt momenteel gemiddeld 375 Gbps. Op de http://noc.LeaseWeb.com pagina valt actueel in een grafiek af te lezen hoe het dagelijkse internetverkeer in het netwerk van LeaseWeb zich ontwikkelt.

Zwinkels: “Het aanhouden van veel bandbreedte is een bewuste keuze. Onze dubbele capaciteit in bandbreedte is voor bedrijven met snelgroeiende webomgevingen een belangrijk argument om voor LeaseWeb te kiezen.”

Hosting Turkije
De groei in internetverkeer is sterker dan van tevoren verwacht. Zwinkels: “Precies een jaar geleden bedroeg de bandbreedte capaciteit in het hostingnetwerk van LeaseWeb 210 Gbps. Dat was al veel, zeker vergeleken met de capaciteit van de gemiddelde hostingprovider in Nederland. Dat we zo snel richting de 750 Gbps zouden gaan, had ik niet durven voorspellen.”

Bandbreedtegrootverbruikers binnen het netwerk van LeaseWeb zijn bijvoorbeeld de websites van 123Video (www.123video.nl), het Belgische Garage TV (www.garagetv.be), productvergelijkingsite Twenga (www.twenga.com), het Duitse omroepbedrijf WIGE Media AG (www.wige.de), de Turkse mediagigant Kanal7-haber7 (www.haber7.com), en websites van Turkse bedrijven zoals Akilli.tv, Turkticaret.net, Tescilet.net-Kurtlarvadisi.com, Internethaber.com en Super Muzik.


---------------------------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb () is een internationale leverancier van hosting oplossingen die zich voornamelijk richt op de zakelijke markt. Het bedrijf staat in de wereldwijde top-20 van hostingproviders en levert diensten zoals server virtualisatie, dedicated servers, colocatie, streaming, webhosting en domeinnaam registratie. LeaseWeb is eigenaar van een eersteklas netwerk, dat een bandbreedte biedt van meer dan 750 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 4 datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Brussel, Londen, Frankfurt, New York, Wenen, Stockholm, Warschau, Zürich, Praag en Madrid. Hiermee stelt LeaseWeb bedrijven wereldwijd in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier online aanwezigheid te creëren en te continueren. Sinds de oprichting in 1997 heeft hostingprovider Leaseweb inmiddels meer dan 22.000 servers in haar netwerk. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Koninklijke Joh. Enschedé, OGD, 123Video, Jaap.nl, Relatieplanet, MijnAlbum, Starbucks, Hyves, PricewaterhouseCoopers, Twenga, Direct Wonen, Rijksmuseum Amsterdam en Univé.

Trefwoorden: Dedicated Servers