Relatieplanet.nl stapt over op hosting van LeaseWeb

Relatieplanet.nl stapt over op hosting van LeaseWeb van LeaseWeb

Door: LeaseWeb  20-03-2008

Haarlem, 19 maart 2008 - Relatieplanet (www.relatieplanet.nl), de grootste datingsite in Nederland en België (meer dan 2,3 miljoen leden), heeft haar hostingomgeving ondergebracht bij LeaseWeb (www.leaseweb.nl), de grootste zakelijke hostingprovider van Nederland. Relatieplanet kiest voor LeaseWeb omdat de uptime voor de site van levensbelang is.

“Voor Relatieplanet is het belangrijk dat de uptime via onze hostingpartner ontzettend hoog is”, zegt Marnix Wellinghoff, Technisch Manager van Relatieplanet.nl. “Relatieplanet is een betaalde dienst. Mensen hebben een lidmaatschap van bijvoorbeeld een maand. Dan kun je het niet maken dat je een dag of een halve dag niet beschikbaar bent. We hebben in het verleden bij een andere hostingpartij wel eens een halve dag eruit gelegen en toen hebben we alle lidmaatschappen met een dag moeten verlengen. Zoiets kost ons dus geld, zeker gezien ons grote ledenbestand, maar het kost ook je goede naam als het te vaak gebeurt. Het is dus erg belangrijk voor ons dat de achterliggende internetinfrastructuur gegarandeerd is.”

Routers, firewalls en loadbalancers
De oprichters van Relatieplanet hebben de site nog steeds in beheer, maar het eigendom ervan is inmiddels verkocht en overgedragen aan Telegraaf Media Groep. Daarnaast zijn de oprichters van Relatieplanet onder de naam 123Video van start gegaan met een Nederlandse versie van YouTube. Wellinghoff: “De ervaringen vanuit 123Video met LeaseWeb zijn heel goed, hun uptime is hoog, terwijl Relatieplanet in het datacenter van de vorige hostingprovider niet meer kon uitbreiden. We moesten dus sowieso verhuizen. Zo’n verhuizing is toch al een groot project en daarom besloten we om een nieuwe afweging te maken, of wij met Relatieplanet nog wel bij de juiste hostingprovider zaten.”

LeaseWeb is prijstechnisch beter
Uitbreidingsmogelijkheden waren er wél bij LeaseWeb. “Die zijn enorm,” zegt Wellinghoff. “Zij hebben veel datacenterruimte en een sterk schaalbare internetinfrastructuur. “LeaseWeb heeft ook als groot voordeel dat hun personeel in hetzelfde gebouw zit als datacenter EvoSwitch (www.evoswitch.com), dat is voor de geleverde services erg belangrijk. Mocht er iets gebeuren, dan zijn zij veel sneller aanwezig in het datacenter dan wanneer zij een half uur er naartoe zouden moeten rijden. Verder is LeaseWeb prijstechnisch gewoon beter dan andere partijen in de markt. Bij LeaseWeb wordt onze hostingomgeving met de nodige routers, firewalls en loadbalancers redundant uitgevoerd, tegen een prijs waarvoor we bij andere providers een niet-redundante uitvoering krijgen.”

Kennis van Windows Server 2008
De hostingomgeving van Relatieplanet bestaat uit meerdere servers, waaronder web- en applicatieservers van Dell en opslagservers van EMC, met Windows als besturingssysteem. De routers, firewalls, switches en loadbalancers zijn van Cisco, en een gehuurde VPN (Virtual Private Network)-server van LeaseWeb zorgt binnen de omgeving van Relatieplanet ervoor dat data van de site versleuteld (encrypted) wordt verzonden. Relatieplanet verzorgt zelf op afstand het softwarematige beheer van de hostingomgeving, met gecertificeerde medewerkers van LeaseWeb voor kennisback-up en hardwarebeheer. Wellinghoff: “Ik wil bijvoorbeeld graag de kennis van LeaseWeb op het gebied van Windows-producten gaan gebruiken, maar het is voor ons ook gemakkelijk dat zij apparatuur kunnen inrichten en repareren, en dat zij veel Dell-apparatuur op voorraad hebben.”

---------------------------------
Over Relatieplanet
Relatieplanet (www.relatieplanet.nl) is de meest bezochte datingsite in Nederland en België. Sinds de oprichting in 2002 heeft de site meer dan 2,3 miljoen serieuze vrijgezellen ingeschreven die op zoek zijn naar een relatie, vriendschap of een date. Per dag komen er momenteel ongeveer 1200 nieuwe leden bij. Via Relatieplanet hebben bezoekers verschillende contactopties. Mensen kunnen foto’s met hun persoonlijke informatie plaatsen, maar het is meer. Het is een community waarin mensen op elkaar kunnen reageren via onder andere een chatroom, via telefoon of via videochat met webcam. Relatieplanet.nl is onlangs volledig overgenomen door Telegraaf Media Groep.

---------------------------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb (www.leaseweb.nl) is een internationale leverancier van hosting producten en –diensten, gespecialiseerd in zowel Microsoft als Linux, die zich voornamelijk richt op de professionele markt. Het bedrijf staat in de wereldwijde top-30 van hostingproviders en levert diensten zoals domeinnaam registratie, webhosting, dedicated hosting, colocatie, VPS en streaming, tot en met de technische ondersteuning. LeaseWeb is eigenaar van een Cisco-powered eersteklas netwerk, dat een bandbreedte biedt van meer dan 160 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 5 datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Brussel, Londen, Frankfurt, New York, Wenen, Stockholm, Warschau, Zürich, Praag en Madrid. Hiermee stelt LeaseWeb bedrijven wereldwijd in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier online aanwezigheid te creëren en te continueren. De betrouwbaarheid van het LeaseWeb-netwerk heeft zich inmiddels ruim bewezen, met een stabiele uptime van 99,99 procent zoals blijkt uit onderzoek van onder andere WatchMouse. Sinds de oprichting in 1997 heeft hosting provider Leaseweb 11.000 servers in beheer. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Hyves, Telegraaf Media Groep, Koninklijke Joh. Enschedé, PricewaterhouseCoopers, AVRO, Starbucks, Direct Wonen, en Univé.


---------------------------------
Mediacontact:

LeaseWeb
Koen Stegeman
+31 (0)6 – 30491407
[email protected]