Strategische samenwerking HP en LeaseWeb op gebied van groene IT

Strategische samenwerking HP en LeaseWeb op gebied van groene IT van LeaseWeb

Door: LeaseWeb  16-01-2009

LeaseWeb (www.leaseweb.nl), een internationale leverancier van hostingoplossingen, en HP (www.hp.com) zijn een strategisch partnership aangegaan mede op het gebied van groene IT. Het partnership richt zich onder andere op het leveren van HP-oplossingen die het energieverbruik binnen de hostinginfrastructuur van webomgevingen zullen terugdringen.

Binnen het partnership zal LeaseWeb verschillende producten en services gaan aanbieden. Hieronder vallen HP ProLiant Servers DL120 en DL180, een voor LeaseWeb op maat gemaakte ‘Scalable Configurable Infrastructure’ server, Factory Express services voor geconfigureerde en bekabelde racks en remote beheer, en virtuele KVM-switches door middel van iLO (IP-beheer op afstand).
Een van de belangrijke redenen te kiezen voor HP is dat de activiteiten en producten van HP’s oplossingen qua energiezuinigheid aansluiten bij de visie van LeaseWeb en bij LeaseWeb’s groene propositie via het energiezuinige datacenter EvoSwitch (www.evoswitch.com).

Groene hosting
Energie-efficiëntie in het datacenter is een belangrijk gegeven voor LeaseWeb en mede daarom is voor HP gekozen. “HP heeft een breed portfolio aan innovatieve producten en technologieën die bedrijven in staat stelt om hun datacenter te optimaliseren, en zo bij te dragen aan een beter milieu, aldus Ruud Mous, Sales Director van LeaseWeb: “HP heeft veel geïnvesteerd in groene technologie en de ontwikkeling van energiezuinige servers. Dat maakt HP voor ons een ideale partner.”

LeaseWeb heeft als hostingprovider meer dan 15.000 servers in beheer in vier verschillende datacenters, waaronder het CO2-neutrale en energiezuinige datacenter EvoSwitch (www.evoswitch.com).

Kosten hosting
“LeaseWeb is een grote speler in de hostingmarkt en wil net als HP energieverbruik terugdringen. Daarom zijn we zeer content met dit partnership, want partners zoals LeaseWeb zijn essentieel voor het succes van HP en het creëren van een energiezuinige en milieubewuste hostingomgevingen,” aldus Laurent Pacqué, Business Unit Manager Industry Standard Servers, HP Nederland. “Door milieubewust naar de IT-omgeving te kijken kunnen bedrijven het energieverbruik verminderen, maar ook meer hardware per vierkante meter realiseren. Hiermee dragen zij niet alleen bij aan een beter milieu, maar besparen zij dus ook op de kosten.”

-----------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb (www.leaseweb.nl) is een internationale leverancier van hosting oplossingen die zich voornamelijk richt op de zakelijke markt. Het bedrijf staat in de wereldwijde top-20 van hostingproviders en levert diensten zoals domeinnaam registratie, webhosting, dedicated hosting, colocatie, server virtualisatie en streaming, tot en met de technische ondersteuning. LeaseWeb is eigenaar van een eersteklas netwerk, dat een bandbreedte biedt van meer dan 500 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 4 datacenters in de regio Amsterdam, waaronder het CO2-neutrale datacenter EvoSwitch. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Brussel, Londen, Frankfurt, New York, Wenen, Stockholm, Warschau, Zürich, Praag en Madrid. Hiermee stelt LeaseWeb bedrijven wereldwijd in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier online aanwezigheid te creëren en te continueren. Sinds de oprichting in 1997 heeft hostingprovider LeaseWeb inmiddels meer dan 15.000 servers in beheer. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Koninklijke Joh. Enschedé, OGD, 123Video, Starbucks, Relatieplanet, Jaap.nl, MijnAlbum, PricewaterhouseCoopers, Twenga, Direct Wonen en Univé.
-----------------
Over HP
HP, ’s werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten – van de individuele consument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. HP heeft op 26 augustus 2008 de overname van EDS voltooid.

Meer informatie over HP (NYSE: HPQ), inclusief links naar RSS feeds, is te vinden op www.hp.com.

-----------------

© 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.