Twenga’s website hosting capaciteit bij LeaseWeb in 1 jaar van 100 naar 300 servers

Door: LeaseWeb  05-05-2009
Trefwoorden: Dedicated Servers

LeaseWeb (), de grootste zakelijke hostingprovider van Nederland, heeft de hostinginfrastructuur van haar klant Twenga het afgelopen jaar aanzienlijk zien groeien. De wereldwijde online shopping zoekmachine, met een lokale website in Nederland, is in een jaar tijd gegroeid van 100 naar 300 servers.

De sterke groei van de servercapaciteit voor de webomgeving heeft alles te maken met het succes van Twenga’s 13 websites, waaronder UK, France, Spain, Italy, Germany, the Netherlands, Poland, Brazil, Russia, the United States en Australia. Twenga is een wereldwijde productvergelijkingsite, gestart in 2006.

In maart 2008 had Twenga ongeveer 11 miljoen bezoekers per maand en 30.000 e-commerce websites geïndexeerd, terwijl dit aantal in maart 2009 is gegroeid naar 22 miljoen bezoekers en 60.000 geïndexeerde e-retailers. Ook is het aanbod van producten op Twenga.com binnen een jaar tijd sterk toegenomen, van 70 miljoen naar meer dan 130 miljoen producten.

Hosting e-commerce
De sterke groei in servercapaciteit wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de crawler, een door Twenga zelf ontwikkelde webbot-technologie - de TwengaBot - die elke dag 200 miljoen webpagina’s scant. De TwengaBot gebruikt ongeveer 200 van de 300 servers.

“In een jaar tijd is het aantal webpagina’s dat gescand wordt door onze crawler verdubbeld van 100 naar 200 miljoen,” zegt Cédric Anes, technisch directeur en mede-oprichter van Twenga. “Deze snelle groei vraagt veel van onze serverpower. De groei in onze servercapaciteit is daarom hard gegaan, maar gelukkig heeft LeaseWeb een zeer grote hosting capaciteit en kunnen zij snel bijschalen. LeaseWeb’s vermogen om snel servers toe te voegen op elk gewenst moment is een belangrijke factor in ons groeiscenario geweest.”

Hosting: de oplossing
LeaseWeb levert aan Twenga een dedicated hosting oplossing op basis van Linux, die gebruik maakt van het wereldwijde hostingnetwerk van LeaseWeb (capaciteit: > 500 Gbps). De oplossing telt nu dus 300 servers, door LeaseWeb verdeeld over verschillende 19-inch racks in CO2-neutraal datacenter EvoSwitch (www.evoswitch.com). De serverapparatuur van Twenga bij LeaseWeb bestaat uit crawlerservers, search servers, webservers en databaseservers. Ook netwerkapparatuur van Cisco behoort tot de hostingoplossing, waaronder switches, firewalls en loadbalancers. Het ontwerp van de hostingoplossing is ontwikkeld door de engineers van Twenga in samenwerking met de engineers van LeaseWeb. De engineers van LeaseWeb zorgen daarnaast 24x7 voor installatie, beheer en kennisintensieve support.

---------------------------------
Over Twenga
Twenga, de new-generation zoekmachine, maakt het miljoenen shoppers over de hele wereld mogelijk om te vinden wat zij zoeken, tegen de beste prijs, bij de online winkel van hun keuze. Dankzij de zelfontwikkelde zoektechnologie verzamelt Twenga automatisch aanbiedingen van online retailers die vervolgens in 1 doorzoekbaar overzicht worden getoond. De zoekresultaten zijn objectief en worden niet vertekend door commerciële afspraken. Twenga is opgericht in 2006 door Bastien Duclaux en Cédric Anès. Het hoofdkantoor van Twenga is gevestigd in Parijs. Twenga heeft op dit moment 13 gelokaliseerde sites wereldwijd, waaronder UK, France, Spain, Italy, Germany, the Netherlands, Poland, Brazil, Russia, the United States en Australia, die gezamenlijk meer dan 130 miljoen producten tonen van meer dan 60.000 online winkels. In maart 2009 ontvingen de Twenga websites meer dan 22 miljoen bezoekers.  

---------------------------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb () is een internationale leverancier van hosting oplossingen die zich voornamelijk richt op de zakelijke markt. Het bedrijf staat in de wereldwijde top-20 van hostingproviders en levert diensten zoals server virtualisatie, dedicated servers, colocatie, streaming, webhosting en domeinnaam registratie. LeaseWeb is eigenaar van een eersteklas netwerk, dat een bandbreedte biedt van meer dan 500 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 4 datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Brussel, Londen, Frankfurt, New York, Wenen, Stockholm, Warschau, Zürich, Praag en Madrid. Hiermee stelt LeaseWeb bedrijven wereldwijd in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier online aanwezigheid te creëren en te continueren. Sinds de oprichting in 1997 heeft hostingprovider Leaseweb inmiddels meer dan 20.000 servers in beheer. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Koninklijke Joh. Enschedé, Kaspersky Lab, OGD, 123Video, Jaap.nl, Relatieplanet, MijnAlbum, Starbucks, PricewaterhouseCoopers, Twenga, Direct Wonen en Univé.

Trefwoorden: Dedicated Servers