VMware benoemt hostingprovider LeaseWeb tot ‘VMware Service Provider Partner’

Door: LeaseWeb  17-02-2009
Trefwoorden: Dedicated Servers

VMware, marktleider in virtualisatiesoftware en LeaseWeb (), een van de grootste zakelijke hostingproviders in Europa, zijn een strategische samenwerking aangegaan.

Door de overeenkomst kunnen LeaseWeb-klanten voor hun webomgevingen VMware-software huren in plaats van kopen. Als Europese VSPP zalLeaseWeb van 24 tot 26 februari met een beursstand aanwezig zijn in het vCloud paviljoen tijdens VMworld Europe 2009 in Cannes.

De samenwerking tussen VMware en LeaseWeb verloopt via het VMware Service Provider Program (VSPP) van VMware. Binnen dit programma wordt een selectief aantal top-hostingproviders geautoriseerd om licenties voor gevirtualiseerde servers te leveren op basis van periodieke huurcontracten. Voor LeaseWeb-klanten betekent het dat gevirtualiseerde hosting voor hen toegankelijker en flexibeler inzetbaar wordt.

VMware Hosting bij LeaseWeb
“Via de samenwerking kunnen wij onze hostingklanten snel en schaalbaar voorzien van gevirtualiseerde dedicated servers,” zegt Con Zwinkels, Managing Director van LeaseWeb. “Voor LeaseWeb-klanten wordt het mogelijk om periodiek licentiekosten te betalen ‘per virtuele server per maand’. Zij hoeven op die manier geen hoge opstartinvesteringen meer te doen als het gaat om gevirtualiseerde hosting. Door het partnerprogramma wordt het voor onze klanten dus veel gemakkelijker om over te stappen op een gevirtualiseerde hostingomgeving.”

De mogelijkheid tot het afsluiten van periodieke huurcontracten zorgt tegelijkertijd voor meer flexibiliteit in een gevirtualiseerde hostingoplossing. Zwinkels: “Onze klanten kunnen hiermee ad hoc hun webinfrastructuur afstemmen op de behoefte van dat moment. Het maakt hun webinfrastructuur bovendien sterk schaalbaar én zij hoeven zich niet meer bezig te houden met complexe licentiemodellen. De huurmogelijkheid zorgt tegelijkertijd voor meer efficiëntie in een gevirtualiseerde hostingomgeving. Klanten betalen alleen voor wat zij daadwerkelijk gebruiken.”

Hosting Enterprise
LeaseWeb heeft een virtualisatie-platform op basis van VMware ontwikkeld. Het virtualisatie-platform is met name interessant voor webomgevingen in de enterprise-markt en het hogere segment van het MKB. “Voor hen kan een gevirtualiseerde hostingomgeving op basis van VMware belangrijke voordelen bieden,” zegt Zwinkels. “VMware is state-of-the-art virtualisatiesoftware, zeer geschikt dus voor gebruik binnen enterprise- en grotere bedrijfsomgevingen. De inrichting van het VMware platform waarbinnen de virtuele server draait, zorgt voor een hoge schaalbaarheid en beschikbaarheid van de webomgeving.
Het migreren van virtuele dedicated servers naar andere servers is bovendien veel eenvoudiger, waarbij de applicaties ongemoeid blijven.”

Het virtualisatie-platform en andere hostingdiensten van LeaseWeb zullen van 24 tot 26 februari via een beursstand in het vCloud paviljoen getoond worden tijdens VMworld Europe 2009 in het Palais des Festivals in Cannes, Frankrijk. LeaseWeb is één van de sponsoren van het vCloud paviljoen, tezamen met onder andere Cisco, Intel, Logica en Atos Origin.

Virtuele Hosting: VSPP
De markt van hostingproviders is een belangrijke doelgroep voor VMware. Daarom heeft de fabrikant van virtualisatiesoftware op 6 juni 2007 het oude ‘pay per socket’ model losgelaten en speciaal voor top-hostingproviders het VMware Service Provider Program (VSPP) in het leven geroepen. Binnen dit partnerprogramma hoeven alleen nog licentiekosten betaald te worden voor het daadwerkelijke gebruik. Voor zowel enterprise- als MKB-klanten van LeaseWeb is dit een interessant gegeven. Nadelen van het oude licentiemodel waren de hoge instapkosten en een beperkte efficiëntie en flexibiliteit.

---------------------------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb () is een internationale leverancier van hosting oplossingen die zich richt op de Enterprise- en MKB-markt. Het bedrijf staat in de wereldwijde top-20 van hostingproviders. Via een eerste klas hosting infrastructuur en groene datacenterfaciliteiten levert LeaseWeb onder andere zeer efficiënte, veilige en betrouwbare Virtualisatie hostingoplossingen aan bedrijven wereldwijd. LeaseWeb is eigenaar van een netwerk dat een bandbreedte biedt van meer dan 500 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 4 datacenters in de regio Amsterdam, waaronder het CO2-neutrale datacenter EvoSwitch. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Brussel, Londen, Frankfurt, New York, Wenen, Stockholm, Warschau, Zürich, Praag en Madrid. Hiermee stelt LeaseWeb bedrijven wereldwijd in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier online aanwezigheid te creëren en te continueren. Sinds de oprichting in 1997 heeft hostingprovider LeaseWeb inmiddels meer dan 15.000 servers in beheer. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Koninklijke Joh. Enschedé, OGD, 123Video, Starbucks, Relatieplanet, Jaap.nl, MijnAlbum, PricewaterhouseCoopers, Twenga, Direct Wonen en Univé.

Trefwoorden: Dedicated Servers