Website Heineken.nl ‘live’ via hostingprovider LeaseWeb

Door: LeaseWeb  15-07-2009
Trefwoorden: Dedicated Servers

Heineken Nederland heeft zijn nieuwe multifunctionele website gelanceerd met medewerking van LeaseWeb (), een van de grootste dedicated hostingproviders in Europa. LeaseWeb heeft de apparatuur en software ten behoeve van de website - een op VMware gebaseerde hostingoplossing - ondergebracht in LeaseWeb’s dedicated ruimte binnen de ‘groene’ datacenteromgeving van EvoSwitch in Haarlem.

De website Heineken.nl is een portal waar niet alleen informatie in de vorm van een uitgebreide muziek- en sportagenda wordt aangeboden. Via de site kun je in een webshop ook diverse extra’s regelen en kopen, van muziekdownloads tot en met tickets voor uitverkochte concerten. Bezoekers aan Heineken.nl betalen voor deze bijzondere aanbiedingen ondermeer met Heineken ‘e’-tjes, hét spaarsysteem op Heineken.nl. De nieuwe Heineken portal is bedoeld om uitgaan nóg leuker te maken voor het Nederlandse uitgaanspubliek, voor muziek- én sportliefhebbers.

Corporate Hosting
Heineken.nl is opgezet in nauwe samenwerking met gerenommeerde partners, waaronder LeaseWeb. Ten behoeve van de website levert LeaseWeb aan Heineken Nederland een hostingoplossing op basis van VMware. Binnen deze oplossing draaien verschillende VMware Virtual Machines (virtuele servers) in het op VMware gebaseerde virtuele hostingplatform dat LeaseWeb heeft ontwikkeld. Daarnaast levert LeaseWeb de benodigde hardwarematige servers, alsmede netwerkapparatuur zoals een firewall en loadbalancer.

De engineers van LeaseWeb hebben ervoor gezorgd dat de migratie van Heineken.nl naar de nieuwe virtuele hostingoplossing bij LeaseWeb in één nacht werd gerealiseerd. Ruud Mous, Sales Director van LeaseWeb: “Onze engineers hebben veel kennis van VMware en zullen Heineken Nederland waar nodig ondersteuning bieden bij onderhoud en/of aanvullingen op de bestaande webomgeving.”

Het wereldwijde eigen hostingnetwerk van LeaseWeb via telecomcarriers en internetexchanges zorgt ervoor dat consumenten de website Heineken.nl zonder beperkingen kunnen gebruiken. LeaseWeb’s netwerk bevat veel bandbreedte, momenteel meer dan 750 Gigabit per seconde, wat ten goede komt aan websites met veel gebruikers, multimediale toepassingen en/of streaming video.

VMware hosting
Waarom virtuele servers voor deze website zijn gebruikt? “Virtuele hosting is vooral interessant voor de enterprise-markt en het hogere segment van het MKB,” zegt Mous. “Met name een Corporate hostingomgeving, zoals Heineken.nl, plukt de voordelen van een gevirtualiseerde oplossing ten opzichte van een puur hardwarematige oplossing. Die voordelen zitten onder andere in de schaalbaarheid en beschikbaarheid. Daarnaast worden migraties veel eenvoudiger, waarbij de applicaties ook nog eens ongemoeid blijven.”

LeaseWeb gebruikt VMware voor deze virtuele hostingoplossing, omdat de stabiliteit ervan nauw aansluit bij de Corporate markt. Mous: “VMware is de Rolls Royce binnen virtuele hosting. Het is state-of-the-art virtualisatiesoftware, zeer geschikt dus voor gebruik binnen enterprise- en grotere bedrijfsomgevingen.”

Ook de ‘groene’ datacenteromgeving van LeaseWeb past volgens Mous bij een duurzame marktbenadering die steeds meer Corporate bedrijven erop na houden. “Binnen EvoSwitch in Haarlem hebben wij een dedicated ruimte, die de voordelen geniet van substantiële energiebesparingen in het datacenter ten opzichte van traditionele datacenters. Ook wordt bij EvoSwitch groene energie gebruikt, terwijl resterende CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door investeringen in bomenaanplant en biogasprojecten.”

Hosting Muziek en Webshop
Op Heineken.nl is veel muzikale content te vinden. In de download shop zijn meer dan 2.500 cd’s en 650 dvd’s verkrijgbaar en ruim 500 downloads beschikbaar. Ook is er een webshop waar allerlei cadeaus in de vorm van Heineken gadgets - zoals kleding, glazen, tassen en horloges - zijn te vinden. Tevens biedt Heineken.nl een ticketshop - in samenwerking met Ticket Online - waar bezoekers on line kaartjes kunnen bestellen voor (muziek)events.

Op de website kunnen consumenten betalen met een Heineken E-Card - een volwaardige VISA credit card, tailor made gemaakt en speciaal ontworpen voor Heineken. Ook kunnen zij met de E-Card ‘e’-tjes sparen. De E-Card is daarmee hét betaal- en spaarmiddel op Heineken.nl. Via elke aankoop met de Heineken E-Card spaart de kaarthouder ‘e’-tjes die recht geven op diverse aanbiedingen. Naast de e-aanbiedingen en de uitgebreide muziek- en sportagenda, bevat Heineken.nl ook een Kroegzoeker. Hiermee kunnen consumenten de 2.000 grootste Heineken-kroegen in Nederland traceren, met omschrijving, adres- en routegegevens.

De bierbrouwer ziet Heineken.nl als een logisch initiatief dat past bij het merk. Herwin van den Berg, Marketing Directeur van Heineken Nederland: “Met Heineken.nl streven we niet zozeer naar meer bierverkoop. We willen primair dat onze klanten zich nog nauwer met het merk verbonden voelen door middel van tastbare voordelen, voorrang en voorrechten en zo een avondje uit nóg leuker maken.”

---------------------------------
Over LeaseWeb
LeaseWeb () is een internationale leverancier van hosting oplossingen die zich voornamelijk richt op de zakelijke markt. Het bedrijf staat in de wereldwijde top-20 van hostingproviders en levert diensten zoals server virtualisatie, dedicated servers, colocatie, streaming, webhosting en domeinnaam registratie. LeaseWeb is eigenaar van een eersteklas netwerk, dat een bandbreedte biedt van meer dan 750 Gbps en zich via de belangrijkste telecomcarriers uitspant over 4 datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Londen, Frankfurt, New York, Brussel, Kopenhagen, Parijs, Budapest, Boekarest, Warschau, Praag, Bratislava, Milaan, Wenen, Stockholm, Oslo, Zürich en Madrid. Hiermee stelt LeaseWeb bedrijven wereldwijd in staat om op een eenvoudige en betaalbare manier online aanwezigheid te creëren en te continueren. Sinds de oprichting in 1997 heeft hostingprovider Leaseweb inmiddels meer dan 22.000 servers in haar netwerk. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Koninklijke Joh. Enschedé, OGD, 123Video, Jaap.nl, Relatieplanet, MijnAlbum, Starbucks, Hyves, PricewaterhouseCoopers, Twenga, Direct Wonen, Rijksmuseum Amsterdam en Univé.

Trefwoorden: Dedicated Servers