Nieuw website LOGOmatch.nl voor design talent en MKB-ers

Nieuw website LOGOmatch.nl voor design talent en MKB-ers van Logomatch

Door: Logomatch  16-10-2006

LOGOmatch (www.logomatch.nl) is een unieke portal waar ontwerptalent uit Nederland met het MKB in contact kan komen om op unieke wijze met elkaar te handelen. LOGOmatch moet het centrale punt op internet worden waar ontwerpvraagstukken vanuit het MKB worden aangeboden en uitgevoerd. Denk hierbij aan bedrijfslogo’s, corporate identity, direct-mailing campagnes, websites en kleinere opdrachten zoals visitekaartjes en flyers. Aan de andere kant kan het ontwerptalent van Nederland zich aanmelden om aan de slag te gaan voor deze bedrijven. Zo hebben zij op 1 centraal punt een ruime keuze aan ontwerpopdrachten waar zij zich op kunnen uitleven.

Op de website zijn bedrijven en ontwerpers in staat om open met elkaar en onderling te communiceren en om zo ideeën met elkaar uit te wisselen. Ontwerpers en bedrijven hebben een eigen account en profiel waar ze zich zelf uitgebreid kunnen voorstellen. Ontwerpers kunnen zo hun eigen creaties aan hun profiel koppelen en aan de rest van de wereld tonen.
Dit is nog niet alles. LOGOmatch hanteert een unieke werkwijze waarbij het wedstrijdelement centraal staat. Vandaar de tweeledigheid van de naam LOGOmatch: enerzijds het matchen van vraag en aanbod, anderzijds de wedstrijdvorm (vt. match) van de opdrachten.

Hoe gaat dat in zijn werk.
Een opdrachtgever zit met een ontwerp vraagstuk, het ontwerp van een nieuw bedrijfslogo. Hij of zij is bereid daar 300 euro voor te betalen. Ontwerpbedrijven zullen voor een dergelijk bedrag niet in staat zijn om een uniek logo te ontwerpen. De opdrachtgever plaatst de opdracht op LOGOmatch en geeft alle specifieke wensen aan, inclusief de deadline. Nu kunnen de designers aan de slag en hun unieke ontwerpen op de site zetten. De opdrachtgever is in staat om specifiek commentaar op de ontwerpen te leveren en zo uiteindelijk het ontwerp te vinden dat het best bij het bedrijf past. Het ontwerp dat wint krijgt de beloning uitbetaald.
Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om mee te doen aan sponsor Battles. Hierbij verzinnen sponsors een wedstrijd waarbij bijvoorbeeld een product of actie centraal staat. De sponsor stelt ook weer een beloning (product of geldbedrag) vast en de ontwerpers kunnen aan de slag. Hierbij is de sponsor ook weer in staat om direct contact te hebben met de ontwerpers.

Voor alle partijen is er dus sprake van een win-win situatie. LOGOmatch is een uniek concept om in mee te groeien. Wij hebben er alle vertrouwen in om met elkaar een leuke en professionele community op te bouwen.