Misterclipping.com introduceert handgemaakte clipping paths online

Misterclipping.com introduceert handgemaakte clipping paths online van Misterclipping.com

Door: Misterclipping.com  19-07-2006
Trefwoorden: Website, Internet, E-commerce

“Zelf clipping paths maken? Je zou wel gek zijn!”

HAARLEM- Het maken van clipping paths is arbeidsintensief en vervelend werk. Maar ook onvermijdelijk. Neem een willekeurige actiefolder, catalogus of webshop en bedenk hoeveel tijd en moeite het heeft gekost om al die beelden vrijstaand te maken. Handgemaakte Photoshop clipping paths kunnen vanaf 1 juni online worden besteld. Op www.misterclipping.com load je beelden up zónder path; en binnen 1-48 uur weer down, maar dan mét path.

 

MisterClipping.com is een online leverancier van handgemaakte Photoshop clipping paths. Het bedrijf werd in november 2005 opgericht en heeft zich volledig toegelegd op het maken van clipping paths voor derden. Een bekend Nederlands internetbedrijf ontwikkelde de online applicatie, welke actief is sinds 1 juni. De campagne “Let Mister Clipping do the clipping” zal in september het startschot vormen voor een wereldwijde marktintroductie van de service.

Clipping paths
Photoshop clipping paths scheiden objecten van hun achtergrond/ondergrond. Dit heet ‘vrijstaand maken’. Alleen vrijstaand gemaakte objecten kunnen op een nieuwe achtergrond(kleur) worden geplaatst. Clipping paths worden daarnaast gebruikt voor verschillende creatieve (na)bewerkingen. De grafische sector ontkomt dus niet aan het maken van clipping paths. Maar het blijft een rotklus!

Makkelijk, snel en goedkoper dan zelf doen
MisterClipping.com draait om eenvoud en gebruiksgemak. Het bijzondere aan de applicatie is dat het hele proces van beeldselectie, uploaden, clippen en controleren tot en met het betalen en downloaden van de geclipte beelden, volledig in het systeem is geïntegreerd en -zo ver mogelijk- geautomatiseerd.

Om gebruik te kunnen maken van de applicatie dient eerst een (gratis) account aan te worden gemaakt. De gebruiker beslist hierna zelf hoe hij zijn beelden van en naar Mister Clipping wil krijgen. Standaard gebeurt dit met de Mister Clipping browser: de gebruiker selecteert de beelden die hij wil laten clippen en door op ‘upload’ te drukken worden de beelden automatisch naar de Mister Clipping servers gekopieerd. Er kan ook gebruik worden gemaakt van FTP. Als voor deze optie wordt gekozen maakt Mister Clipping automatisch een doelmap aan die te bereiken is met username en password. Het is zelfs mogelijk een locatie op te geven waar de beelden te vinden zijn. Mister Clipping haalt de beelden dan zelf op (FTP fetch).
In alle gevallen wordt in realtime een thumbnail overzicht gegenereerd van de beelden die ‘binnenkomen’. Voor het downloaden van de vrijstaand gemaakte beelden biedt het systeem dezelfde opties.

Prijzen
Vrijstaand maken van beelden kan vanaf € 0,95 per stuk. De prijs per foto hangt af van de complexiteit van het vrijstaand te maken object. Een afbeelding van een fiets is nu eenmaal lastiger dan een pakje boter. Om de totaalprijs van een job te berekenen worden de beelden door Mister Clipping ingedeeld in vier categorieën. Voordat een gebruiker opdracht geeft zijn beelden te voorzien van een clipping path, ontvangt hij een definitieve prijsopgaaf. Betaald kan worden met o.a. credit card, Paypal en het in Nederland populaire iDeal.

Voor wie is MisterClipping.com bedoeld?
MisterClipping.com is voor iedereen. De online applicatie is zó ontwikkeld dat net zo makkelijk 1 beeld als 1000 beelden verwerkt kunnen worden. Mister Clipping richt zich in eerste instantie op ‘grootverbruikers’, maar ook de creatieveling die slechts af en toe een fotootje vrijstaand moet laten maken, zal snel zijn weg weten te vinden naar MisterClipping.com.

Wekenlang foto’s uitknippen, terwijl het online sneller, beter én goedkoper kan?
Je zou wel gek zijn. Let Mister Clipping do the clipping!

Trefwoorden: Achtergrond Verwijderen, Beeldbewerking, Clipping Paths, E-commerce, Fotobewerking, Internet, Photoshop, Vrijstaand Maken, Website