OCOM snelst groeiende aanbieder van internetservices in Deloitte Technology Fast 50

OCOM snelst groeiende aanbieder van internetservices in Deloitte Technology Fast 50 van Ocom

Door: Ocom  01-10-2007
Trefwoorden: Datacenter, Colocatie, Dedicated Server

OCOM (), eigenaar van hostingprovider LeaseWeb, klimaatneutraal datacenter EvoSwitch en network service provider FiberRing, is op plaats 18 binnengekomen in de Deloitte Technology Fast 50; de lijst van snelst groeiende technologiebedrijven.

De hoge notering in de Deloitte Technology Fast 50 wil concreet zeggen dat OCOM in vijf jaar tijd met 1087 procent is gegroeid naar een omzet van 17 miljoen euro. Een verdere groei in het huidige tempo is mogelijk doordat OCOM een internationale afzetmarkt heeft, met de gehele internetservicesmarkt als werkgebied. Ongeveer 75 procent van de omzet wordt gerealiseerd in het buitenland. De snelle groei van de onderneming is opvallend.

Nauwe banden met Cisco, Dell en Microsoft
De markt voor internetservices kent een groot aantal aanbieders. “Wij hebben in deze markt een positie verworven door kwalitatief hoogwaardige internetservices aan te bieden tegen een goede prijs,” zegt Con Zwinkels, Managing Director van OCOM. “Zowel voor particulieren als voor zakelijke klanten. Onze nauwe banden met A-merken zoals Cisco, Dell en Microsoft hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het realiseren van die hoge kwaliteit. Op infrastructuur hebben wij niet bezuinigd. Door hier vervolgens toch een scherpe prijs voor te vragen, weten veel klanten ons te vinden.” Met de huidige marktbenadering heeft werkmaatschappij LeaseWeb klanten aan zich weten te binden zoals Starbucks, het Ministerie van VROM, KLPD, Hyves, KPMG, KLM, PricewaterhouseCoopers, Rabobank en Ohra.

Schaalgrootte is belangrijk
“Wij hebben niet voor niets de wereld als werkterrein, met een primaire focus op Europa,” zegt Zwinkels. “Schaalgrootte is noodzakelijk om in de huidige markt een positie te behouden en verder te kunnen groeien. Die groei komt zoals bekend niet uit een intensivering van marktpenetratie. Het spel zal gespeeld worden temidden van de huidige klantvraag. Voor aanbieders betekent het dat je schaalgrootte moet creëren om in de toekomst een rol van betekenis te kunnen zijn. Ik verwacht daarom dat er nog heel wat consolidatieslagen zullen plaatsvinden. Daarmee hebben wij een begin gemaakt door verschillende activiteiten binnen de keten op te pakken. Niet alleen hosting, maar bijvoorbeeld ook carrieractiviteiten via FiberRing, en datacenterdiensten via EvoSwitch. Onze expansie zullen we verder continueren. ISO-normering zorgt ervoor dat de groei op gestructureerde wijze zal gebeuren.”

Con Zwinkels en Laurens Rosenthal
Con Zwinkels is Managing Director en samen met Laurens Rosenthal tevens eigenaar van OCOM. Als studenten zijn Zwinkels en Rosenthal begonnen met het hosten van websites op een server vanaf de spreekwoordelijke zolderkamer. Inmiddels zijn hun activiteiten dus uitgegroeid tot het formaat van een multinational. Vanuit zes verschillende datacenters in de regio Amsterdam, verwerken hun bedrijven binnen OCOM inmiddels 60 Gigabit per seconde.

---------------------------------
Over OCOM
OCOM () is een internationale marktleider op het gebied van internet infrastructuurdiensten, met enkele toonaangevende merken waaronder LeaseWeb (), EvoSwitch () en FiberRing (). OCOM heeft als missie om betrouwbare internetservices te leveren, waarmee consumenten en bedrijven hun aanwezigheid op het internet kunnen realiseren, behouden en uitbreiden.

LeaseWeb () is een leading hostingprovider, met een goede prijs/kwaliteit verhouding, die zich voornamelijk richt op de professionele markt. Gespecialiseerd in dedicated en co-located hosting is het bedrijf één van de grootste spelers op de Nederlandse markt en behoort het wereldwijd tot de top-30. Sinds de oprichting in 1997 is LeaseWeb gestaag gegroeid, met klanten zoals Hyves, PricewaterhouseCoopers, Rabobank, KLM, Direct Wonen, Univé, Twynstra Gudde, het Ministerie van VROM, KLPD, Starbucks en Ordina.

EvoSwitch () is een carrierneutraal datacenter met een groen karakter (CO2-neutraal). Het klimaatneutrale datacenter heeft een oppervlakte van ruim 9000 vierkante meter en een energiecapaciteit tot 20 Megawatt.

FiberRing () is een network service provider met een focus op netwerken in de metropolen (Metro Area Networks). Onder de klanten en partners bevinden zich bedrijven zoals TeliaSonera, KPN, PQR, RAM Mobile Data, Citrix en VSNL/Teleglobe.

Trefwoorden: Bandbreedte Hosting, Cdn, Colocatie, Datacenter, Dedicated Hosting, Dedicated Server, Energiezuinig Datacenter, Groeiplan Hosting, Groen Datacenter, Hosting Bandbreedte, Hosting Dell, Hosting Microsoft, Hosting Streaming, Netwerk Service Provider, Schaalbare Hosting, Streaming Hosting, Virtuele Server, Vmware Hosting,