Duurzaam Ameland

Duurzaam Ameland van Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers

Door: Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers  25-06-2009
Trefwoorden: Kenniscentrum, Toeristen, Perspekt Studio

Het eind juni geopende Kennis & Informatiecentrum (KIA) is een hoogwaardige locatie over natuur, landschap en milieu op Ameland, die inspeelt op de vraag naar afwisseling in en kwaliteitsverbetering van de dagbesteding van toeristen op Ameland. Het architectonisch ontwerp en de installaties zijn uitgevoerd volgens de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaam bouwen. De invulling van het publieksdeel van de eerste verdieping over ‘energietransitie’ (het proces waarin stapsgewijs toe gewerkt wordt naar een duurzame energievoorziening) en de eigen rol in omgaan met duurzaamheid en milieu is vormgegeven en gerealiseerd door Perspekt.

In de opvallende presentatie ontdekt de bezoeker op een actieve manier duurzame toepassingen van energiebronnen als zon, wind, aardgas, waterkracht en biogas. Ook aan de kinderen is gedacht met een kinderverhaal vol (duurzame) energie.
In de naastgelegen ruimte kunnen bezoekers in de verrassend vorm gegeven ‘keuzekermis’spelenderwijs ontdekken hoe weloverwogen ze nu werkelijk met energie omgaan in hun persoonlijke leven.

Tot slot is op de eerste verdieping het eveneens door Perspekt ontworpen ‘energielab’ te vinden, een workshopruimte geschikt voor individuele bezoekers en groepen.
In de ontwikkelingsfase werd naast met het KIA zelf, samengewerkt met Eneco, GasTerra, NAM en de Gemeente Ameland.

Wilt u meer weten over dit project, kunt u contact opnemen met Marielle Beek: [email protected]

Trefwoorden: Kenniscentrum, Perspekt Studio, Toeristen,

Contact Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share