Marinemuseum Den Helder opent brughuis ex-Hr.Ms. De Ruyter

Marinemuseum Den Helder opent brughuis ex-Hr.Ms. De Ruyter van Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers

Door: Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers  29-04-2011
Trefwoorden: Tentoonstelling, Museuminrichting

 

Voorheen was dit imposante stuk erfgoed alleen van de buitenkant te bezichtigen, maar vanaf zaterdag 30 april is het brughuis van het voormalige geleidewapenfregat
Hr.Ms. De Ruyter open voor publiek. Hiermee is het Marinemuseum in Den Helder een belevingsattractie rijker. Perspekt Studio’s in Haarlem tekende voor ontwerp en realisatie van deze museale attractie in industrieel erfgoed.

Hr.Ms. De Ruyter (1976-2001) was afwisselend met zusterschip Hr.Ms. Tromp het vlaggenschip van de Koninklijke Marine en had als voornaamste taken luchtverdediging, onderzeebootbestrijding en commandovoering. Het meest in het oog springende kenmerk van het geleidewapenfregat is de metershoge radarbol bovenop het brugdeel. De bol herbergt een bijzonder stuk industrieel erfgoed. Met de hier opgestelde revolutionaire 3D-radarinstallatie overtroefde de Koninklijke Marine indertijd vriend en vijand.

In 2004 werd het brughuis met de radarbol geplaatst op het terrein van het Marinemuseum. Het museum vroeg Perspekt en enkele andere bureaus om een plan te ontwikkelen voor de transformatie van het brughuis tot een voor het publiek toegankelijke ruimte. Het Marinemuseum koos het plan van Perspekt Studio’s  als het best uitvoerbare ontwerp.

Toen in 2009 de financiële middelen bij elkaar gebracht waren door sponsoren en subsidiegevers, kreeg Perspekt Studio’s de opdracht te starten met de transformatie. Het brughuis is een bezoek intussen meer dan waard en biedt naast een leerzame kennismaking met de 3D-radar, het geleidewapenfregat en zijn bemanning ook een spannende gesimuleerde belevenis van het leven aan boord. In de radarhutten bevindt de bezoeker zich midden in een alarmsituatie en in de bol ervaart hij de windkracht die de draaiende radarinstallatie veroorzaakte. Op de brug komt de brede inzetbaarheid van de zeestrijdkrachten anno nu tot leven, toegelicht door de commandant Netherlands Maritime Force.

Wilt u meer weten over deze belevingsattractie of heeft u vragen over het toegankelijk maken van (industrieel) erfgoed, neem dan contact op met Marièlle Beek  06-53156300 van Perspekt Studio’s in Haarlem.

Trefwoorden: Museuminrichting, Tentoonstelling

Contact Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere producten en diensten van Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers

Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem bekent kleur van Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers thumbnail
08-06-2011

Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem bekent kleur

De tentoonstelling "Kleur Bekennen" is ontstaan in nauwe samenwerking tussen het Nederlands Openluchtmuseum en Perspekt Studio’s in Haarlem.


Op 30 april opent Marinemuseum Den Helder museale attractie van Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers thumbnail
29-04-2011

Op 30 april opent Marinemuseum Den Helder museale attractie

  Wilt u meer weten over deze belevingsattractie of heeft u vragen over het toegankelijk maken van (industrieel) erfgoed, neem dan contact op met  Marièlle Beek  06-53156300 van Perspekt Studio’s in Haarlem.


30-03-2011

Bezuinigingen in musea. En hoe moet dat nu met mijn tentoonstelling?

  Museumadvies van Perspekt Studio's in Haarlem: Als een museum ons een concept wil voorleggen, een technische vraag over de bouw heeft, of een interactief spel op ons los wil laten, werkt dat als volgt.


06-10-2010

Watertentoonstelling PWN opent op Waterdag

Op 3 oktober 2010 vierde waterleidingbedrijf PWN de Waterdag met de opening van de tentoonstelling ‘PWN: 90 jaar, wortels in het water’ in bezoekerscentrum De Hoep in Castricum. Perspekt Studio’s in Haarlem bedacht het concept en ontwerp en verzorgde de realisatie van deze kleine overzichtstentoonstelling.


23-09-2010

Interactieve lifestyle tentoonstelling Geld en je leven! naar België

  De Nederlandse reizende versie van Geld en je leven! is te huur. Wilt u weten of deze zeer actuele en populaire tentoonstelling geschikt is voor uw museum of bezoekerscentrum? Neem dan contact op met Lara Schwarz van het Geldmuseum,   06-14387654 op met Marielle Beek van Perspekt Studio's,  06-53156300.


01-07-2010

Perspekt Studio’s ontwikkelde “Maliebaan in beweging”

Perspekt Studio’s in Haarlem heeft het tentoonstellingsconcept ontwikkeld voor de tentoonstelling “Maliebaan in Beweging”. Deze tentoonstelling is van 26 juni


Vernieuwend interieur voor GGZ Friesland Jeugd  -  Kunst voor de geest van Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers thumbnail
23-06-2010

Vernieuwend interieur voor GGZ Friesland Jeugd - Kunst voor de geest

Perspekt Studio’s in Haarlem adviseert over, concipieert, ontwerpt en realiseert grote en kleine ruimtelijke projecten voor musea en bezoekerscentra, alsmede interieurs.


Tentoonstelling in Marinemuseum in Den Helder vernieuwd door Perspekt Studio’s. van Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers thumbnail
07-04-2010

Tentoonstelling in Marinemuseum in Den Helder vernieuwd door Perspekt Studio’s.

Het Marinemuseum in Den Helder vernieuwde de tentoonstelling die de heroïsche ontsnapping van de Crijnssen in herinnering houdt.


18-03-2010

Worteltunnel bij Boomkroonpad in Drente

  Perspekt Studio’s werkt mee aan creatief   plan voor natuurbelevenis in Drenthe.


Amersfoort aan Zee van Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers thumbnail
27-10-2009

Amersfoort aan Zee

Perspekt Studio's heeft de tentoonstelling met deze pakkende titel ontworpen en gerealiseerd in het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht. Bezoek onze site of neem contact met ons op 023 5316312


Airborne Museum weer open voor publiek van Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers thumbnail
15-09-2009

Airborne Museum weer open voor publiek

Perspekt Studio's heeft deze tentoonstelling ontworpen en gerealiseerd in het Airborne Museum Hartestein, Utrechtseweg 232, Oosterbeek.  Wilt u meer weten over de projecten van Perspekt Studio's?  Bezoek onze site neem contact met ons op 023 5316312.


Perspekt Studio's in Haarlem wint Comenius Award van Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers thumbnail
03-07-2009

Perspekt Studio's in Haarlem wint Comenius Award

Haarlem, 3 juli 09: De interactieve lifestyle tentoonstelling Geld en je leven! die op 7 oktober 2008 door prinses Maxima bij De Nederlandsche Bank is geopend, is eind juni 2009 in Berlijn bekroond met een Comenius Award zegel. Dit is een Europese prijs voor uitmuntende en vooruitstrevende didactische multimedia projecten. Geld en je leven! is een gezamenlijk initiatief van het Geldmuseum in Utrecht en de Nederlandsche Bank in Amsterdam. Gerealiseerd door Perspekt Studio's.


Duurzaam Ameland van Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers thumbnail
25-06-2009

Duurzaam Ameland

Vanaf 25 juni 2009 is Ameland een attractie over duurzaamheid rijker. Het nieuwe Kennis & Informatiecentrum (KIA) in Nes speelt in op vragen rond natuur, landschap en milieu. Wilt u meer weten over de projecten van Perspekt Studio's?  Bezoek onze site neem contact met ons op 023 5316312.


Perspekt Studio's: Vincents Tekenlokaal opent in Tilburg van Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers thumbnail
15-06-2009

Perspekt Studio's: Vincents Tekenlokaal opent in Tilburg

Vrijdag 12 juni opende het gereconstrueerde tekenlokaal van Vincent van Gogh in Tilburg. In Vincents Tekenlokaal staat talentontwikkeling centraal. Onderwijsgroepen en individuele leerlingen met hun ouders maken hier kennis met de plek waar Van Gogh zijn eerste tekenlessen ontving. Daardoor geïnspireerd kunnen zij zelf het digitale potlood of penseel ter hand nemen en hun kunstwerk presenteren in de eveneens digitale galerij.