Perspekt Studio's: Vincents Tekenlokaal opent in Tilburg

Perspekt Studio's: Vincents Tekenlokaal opent in Tilburg van Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers

Door: Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers  15-06-2009
Trefwoorden: Concept, Perspekt, Vincents Tekenlokaal

Vincents tekenlokaal is verdeeld over twee verdiepingen van het voormalige Paleis-Raadhuis in Tilburg. Op de begane grond is de reconstructie van het negentiende-eeuwse tekenlokaal te zien, in het souterrain zijn de ontvangstruimte en twee educatieve ruimtes gesitueerd. De meubels in de ontvangstruimte zijn afgewerkt met schoolbordverf en vragen erom betekend te worden. Touchscreen-programma’s bieden hier o.a. de mogelijkheid om je eigen portret in Van Gogh-stijl te bewerken. Tien Tilburgse tekenaars maakten een ansichtkaart geïnspireerd op Van Gogh, die vanuit het teaakenlokaal digitaal verstuurd kan worden. Het tekenlokaal zelf ademt een negentiende eeuwse sfeer. Klassieke gipsmodellen, dé tekenvoorbeelden in die tijd, domineren de inrichting. De tekentafels zijn ingevuld met verdiepende touchscreen-programma’s over de Tilburgse periode van Van Gogh, zijn school en zijn tekenleraar Constant Huijsmans (1810-1886).
De eerste educatieve ruimte bevat onder meer zestien digitale tekenborden, bedoeld om leerlingen, na een kennismaking met Vincent van Gogh, zelf aan het tekenen te zetten. De werkstukken die de jongeren maken worden in de tweede ruimte geprojecteerd. Vervolgens kunnen de makers hun kunstwerk naar school of huis mailen.
Perspekt Studio’s was betrokken bij de conceptontwikkeling en was eindverantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van Vincents Tekenlokaal.

Vincents Tekenlokaal (www.vincentstekenlokaal.nl) is onderdeel van het Stadsmuseum Tilburg. Het museum wil de identiteit en gestalte van Tilburg op een verrassende en vernieuwende wijze (virtueel) voor het voetlicht brengen. Educatie in de vorm van ervarend leren vormt daarbij een speerpunt.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met Albert Diederik: [email protected] of Paul Ariese: [email protected] Of ga naar www.perspektstudios.nl voor een totaaloverzicht van onze projecten.

Trefwoorden: Concept, Perspekt, Vincents Tekenlokaal

Contact Perspekt Studio's Tentoonstellingsmakers

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share