Mindfulness training

Mindfulness training van Reload Mindfulness trainingen

Door: Reload Mindfulness trainingen  09-05-2011
Trefwoorden: Persoonlijke Ontwikkeling, Aandacht, Mediteren

 

De grondlegger van de Mindfulness training is John Kabat-Zinn. Hij ontwikkelde in Amerika Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) wat hij met name bij patiënten in ziekenhuizen met pijn- en stressklachten toepaste. MBSR is gebaseerd op oosterse meditatietechnieken vanuit het boeddhisme. Later werd dit door Segal, Williams en Teasdale aangevuld met cognitieve therapie: Mindfulness-Based Cognitivie Therapy (MBCT).

Een belangrijk uitgangspunt van de training is dat u leert door te doen, ervaringsgericht werken. Dit betekent zowel tijdens de bijeenkomsten veel oefenen maar ook dagelijks thuis en op werk. Er worden praktische tips gegeven om het in te passen in uw dagelijkse leven. Dit geeft de meeste kans op positieve resultaten ook op de langere termijn.

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur begeleid door een gecertificeerd trainer. Er komen veel verschillende oefeningen en technieken aan bod, die u overal kunt toepassen.

Er zijn meerdere soorten oefeningen: meditatieoefeningen met verschillende aandachtsonderwerpen, zoals adem, lichaam, gedachten. Ook yoga is een onderdeel van de training. Daarnaast zijn er inzichtelijke oefeningen vanuit de cognitieve psychologie.

Trefwoorden: Aandacht, Mediteren, Persoonlijke Ontwikkeling

Contact Reload Mindfulness trainingen

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share