Succesvolle productintroductie: Modebranche zeer enthousiast over Soopl Fashion Trolley

Succesvolle productintroductie: Modebranche zeer enthousiast over Soopl Fashion Trolley van Soopl

Door: Soopl  20-07-2007

Begin dit jaar introduceerde de Haarlemse onderneming Soopl haar Fashion Trolley op de Nederlandse mark. Een verrijdbaar kledingrek dat wél doet waarvoor het bedoeld is. Rijden, en blijven rijden. En dat werd ook wel eens tijd. Al jaren klaagde de modebranche over die ontzettend onhandige kledingrekken. Ze vielen om, klapten in elkaar, bleven steken achter drempels en tussen stenen. En er veranderde niks. Tot de Soopl Fashion Trolley. Binnen een half jaar na de start van de verkoop is Soopl uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf. En modemaand juli heeft Soopl het druk!

Ontwikkeld vanuit eigen ervaring
Het idee voor een nieuw, en vooral beter, kledingrek ontstond toen Arjan Kaan een aantal jaar geleden als vertegenwoordiger werkte voor een kledingmerk. Hij moest met een kledingrek vol zware winterjassen langs verschillende bedrijven en dat bracht nogal wat frustraties (en genante momenten) met zich mee. Rechtdoor rijden bleek vaak een onmogelijke opgave, verhogingen en stoepen een obstakel. Dat moest anders kunnen. Van idee naar product duurde langer dan gedacht. Maar enkele jaren, heel wat uren tekentafel, meerdere prototypes en een TNO goedkeuring later arriveerde de eerste container Soopl Fashion Trolleys eind 2006 eindelijk in Nederland.

De marktintroductie
De Soopl Fashion Trolley is niet zomaar een kledingrek. Het is een kledingrek ontwikkeld voor en door mensen uit de modebranche. De officiële introductie van de Soopl Fashion Trolley vond daarom ook plaats tijdens de modevakbeurs de Modefabriek in januari dit jaar. Soopl sponsorde tevens de Prelude Salon van de Dutch Fashion Foundation waar Angelos Bratis, Mada van Gaans en Joline Jolink hun collecties presenteerden. En een aantal prominente modevakmensen zoals Dyanne Beekman, Ruud van de Peijl en Bastiaan van Schaik kreeg een rek cadeau. De mond-tot-mondreclame kwam direct op gang. De beste marketingtool bleek echter het product zelf. Gebruikers van de Soopl Fashion Trolley zijn zo enthousiast over het kledingrek dat ze hem zelf aanbevelen bij collega’s. En mensen die het rek zien rijden vragen de gebruikers waar zij ook zo’n rek kunnen kopen.

Internationale verkoop
En inmiddels is Soopl ook al internationaal actief. Soopl heeft vertegenwoordigers in Scandinavië, Duitsland en België en start binnenkort ook met de verkoop in Frankrijk.

Modemaand juli
Maand juli is leuke maand voor Soopl. Soopl is sponsor van Amsterdam International Fashion Week en richt de backstage in van de showlocatie op het Museum Plein. Zo wordt Soopl in een adem genoemd met namen als Mart Visser, Percy Irausquin en Daryl van Wouw. Ook werkt Soopl samen met de Modefabriek. De Soopl Delivery Service helpt de exposanten van de modevakbeurs met het vervoeren van hun collecties van de vrachtwagen naar de stand. Ruim 400 potentiële klanten die in contact komen met de Soopl Fashion Trolley en direct ervaren wat de voordelen zijn van het kledingrek. Daarnaast ondersteunt Soopl wederom de Dutch Fashion Foundation. In ruil daarvoor promootte de Dutch Fashion Foundation de Soopl Fashion Trolley tijdens haar Dutch Touch Campagne tijdens de AltaRomAltaModa Fashion Week in Rome. Niet slecht voor een bedrijf dat slechts enkele maanden geleden met de verkoop begon.

Over de Soopl Fashion Trolley
De Soopl Fashion Trolley is het kledingrek dat wel rijdt. Dat stabiel is en eenvoudig in gebruik. De Soopl Fashion Trolley bestaat uit aluminium & metalen stangen verbonden door kunststof onderdelen. De massief rubberen wielen hebben de eigenschappen van luchtbandjes en zorgen voor optimale stabiliteit en mobiliteit. Je kunt de Soopl Fashion Trolley volledig inklappen en daardoor eenvoudig vervoeren. En hij ziet er ook nog eens stoer uit.

Kijk op onze website voor meer informatie over Soopl en de Soopl Fashion Trolley: www.soopl.nl.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Note voor de redactie:
Beeldmateriaal kun je vinden op onze site: http://www.soopl.nl/pers. Wil je meer informatie ontvangen neem dan contact op met:

Branda Faber
[email protected]
06-55754899