Tuuf’s World krijgt onderscheiding ChildsLife

Tuuf’s World krijgt onderscheiding ChildsLife van Stichting Childslife International

Door: Stichting Childslife International  25-02-2008

ChildsLife reikt de ChildsLife Yearly Appreciation Awards jaarlijks uit.
De awards worden toegekend aan personen of organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor ChildsLife. ChildsLife wil hiermee uitdrukking geven aan haar grote dankbaarheid en waardering voor de enorme inzet en steun die zij de afgelopen jaren van deze personen en organisaties heeft ontvangen.

Er zijn jaarlijks drie awards; één voor een persoon of organisatie in Nederland, één in Kenia en één in Roemenië. De Nederlandse award gaat dit jaar naar Sabine David van Tuuf’s World. Zij is medeoprichtster van het babykledingbedrijf, dat in 12 jaar tijd is uitgegroeid tot een succesvol merk dat in heel Nederland verkocht wordt. Vanaf de oprichting van ChildsLife is zij een goede vriend van de hulporganisatie geweest. Dankzij de gulle donaties van Tuuf’s World, heeft ChildsLife in de loop der jaren duizenden kinderen in Oost-Europa en Afrika van nieuwe kleertjes kunnen voorzien. ChildsLife wil uiting geven aan haar dankbaarheid door Sabine David deze onderscheiding toe te kennen.

Professor Toma Mares ontvangt de award in Roemenië. Hij is reeds vele jaren een goede relatie van ChildsLife. Als president van FICE Roemenië (Federation of Independent Community Educators) zet hij zich in voor arme kinderen. En dat is precies waar deze onderscheiding voor is bedoeld. ChildsLife kon haar hulpverlening in Roemenië uitbreiden dankzij zijn netwerk en ondersteuning. ChildsLife heeft daardoor diverse projecten voor extreem arme kinderen en families kunnen opzetten.

In Kenia gaat de award naar drie vrouwen: Mariam Abdul, Farida Kamene en Josephine Mumo. Het is een onderscheiding voor hun doorzettingsvermogen en volharding. In 1998 heeft ChildsLife samen met deze vrouwen een kleine school opgezet voor Aidswezen in de sloppenwijk Kibera in Nairobi. Door de jaren heen hebben de drie vrouwen de school bestuurd. Ze moesten vaak vechten om de school en de leerlingen te beschermen tegen de gevaren in een sloppenwijk met een miljoen inwoners. De vrouwen zijn een trouwe partner van ChildsLife bij het opbouwen en uitbreiden van de school, waar nu 550 leerlingen dagelijks onderwijs en voedsel krijgen.

Voor meer informatie: www.childslife.nl.
Noot voor de redactie:
ChildsLife International, t.a.v. Eveline van der Stuyt
Nijverheidsweg 35b, 2031 CN Haarlem
tel.: 023 557 0081; fax: 023 5620770
e-mail: [email protected]


Contact Stichting Childslife International

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share